10 mituri explicate și demontate despre ovulație și fertilitate

10 mituri explicate si distruse despre ovulatie si fertilitate

10 mituri explicate și demontate despre ovulație și fertilitate

Dacă încerci să concepi un copil, înțelegerea modului în care funcționează ovulația îți va oferi cele mai mari șanse de a rămâne însărcinată.

Aici explicam si distrugem câteva mituri comune ale fertilității și îți arătăm faptele.

- vei citi:
Ovulezi întotdeauna în ziua 14 a ciclului
Poți rămâne însărcinată doar dacă faci sex în ziua în care ovulezi
Pentru a putea concepe, trebuie să ai orgasm
Trebuie să ai un act sexual în fiecare zi din perioada fertilă pentru a rămâne însărcinată
Durează mai mult să rămâi însărcinată dacă ai luat anticoncepționale
O creștere a temperaturii indică când ești cel mai fertilă
Ovulația este dureroasă
Un ciclu neregulat înseamnă că ești mai puțin fertilă
Anumite poziții sexuale pot crește șansa unei sarcini
Greutatea nu afectează concepția

Vrei sa ramai insarcinata? EI bine, atunci trebuie sa stii ca:

Ovulezi întotdeauna în ziua 14 a ciclului

Ciclul menstrual poate varia de la 24 la 36 de zile, cu ovulația apărând cu 12-14 zile înainte de următoarea menstruație (prima zi este prima zi a menstruații). Dacă ai un ciclu de 28 de zile, aceasta ar fi la jumătatea distanței, în jurul zilei 14. Însă, dacă ciclul este în mod regulat de 30 de zile, ovulația va avea loc în mod normal între ziua 16 și 18.

Aruncă o privire la Calculatorul de ovulație, ​​care folosește informații despre ciclul menstrual.

Poți rămâne însărcinată doar dacă faci sex în ziua în care ovulezi

Deși este adevărat că ovulul este viabil doar 12 până la 24 de ore, poți rămâne însărcinată dacă ai relații sexuale în oricare dintre cele cinci zile înainte de ovulație și în ziua în care ovulezi. Acest lucru se datorează faptului că spermatozoizii pot supraviețui în vagin, uter sau trompe uterine până la cinci zile. Citeste: Ce se intampla daca faci sex in ziua cand ovulezi?

Pentru a putea concepe, trebuie să ai orgasm

Desigur, partenerul trebuie să aibă un orgasm pentru a se asigura că spermatozoizii ajung în trompele uterine și în ovul. Cu toate acestea, orgasmul feminin nu are niciun efect asupra acestui proces și, prin urmare, nu este necesar ca concepția să aibă loc.

Trebuie să ai un act sexual în fiecare zi din perioada fertilă pentru a rămâne însărcinată

Ai o fereastră de fertilitate de aproximativ șase zile, așa că actul sexual în orice moment în această perioadă poate duce la concepție. Unii experți sugerează că actul sexual la fiecare două zile în timpul ferestrei fertile va crește șansele unei sarcini.

Durează mai mult să rămâi însărcinată dacă ai luat anticoncepționale

Este perfect posibil să fi fertilă în termen de o lună de la renunțarea la anticoncepționale, dar poate dura și câteva luni pentru ca hormonii să revină la normal.

O creștere a temperaturii indică când ești cel mai fertilă

Un grafic al temperaturii pe parcursul mai multor cicluri te poate ajuta să recunoaști zilele cele mai fertile. Cu toate acestea, întrucât o creștere a temperaturii apare imediat după ce ai ovulat, este mai ușor să folosești un kit de ovulație care indică fereastra de fertilitate prin detectarea creșterii hormonului luteinizant (LH), ce apare chiar înainte de a ovula.

Ovulația este dureroasă

Pentru majoritatea femeilor, ovulația nu implică durere. Cu toate acestea, aproximativ 20% dintre femei simt un disconfort, fie pe o parte a spatelui inferior, fie în abdomen chiar înainte de ovulație. Cunoscut sub numele de „mittelschmerz”, acesta poate dura oriunde de la o oră sau până la câteva zile.

Un ciclu neregulat înseamnă că ești mai puțin fertilă

Dacă ai un ciclu menstrual neregulat, este mai dificil să-ți găsești fereastra de fertilitate, dar nu înseamnă neapărat că ești mai puțin fertilă. Actul sexual la fiecare câteva zile pe parcursul lunii ar putea crește șansele de a rămâne însărcinată. Cu toate acestea, un ciclu neregulat poate fi uneori cauzat de afecțiuni medicale care pot afecta fertilitatea, așa că merită să soliciți sfatul medicului.

Anumite poziții sexuale pot crește șansa unei sarcini

Nu există nicio dovadă că picioarele în aer sau adoptarea altor poziții după sex cresc șansa unei sarcini.

Greutatea nu afectează concepția

Pentru a-ți oferi cea mai bună șansă de a rămâne însărcinată, trebuie să ai o greutate sănătoasă. Dacă IMC-ul (indicele de masă corporală) este de 29 sau mai mult, estrogenul depozitat în celulele grase ale corpului poate provoca un dezechilibru hormonal care poate reduce ovulația. A fi subponderală poate provoca cicluri neregulate, ceea ce poate, de asemenea, face mai dificil procesul de concepție. O dietă sănătoasă și bine echilibrată, împreună cu o mulțime de exerciții fizice sunt cele mai bune lucruri pe care le poți face, atât înainte de concepție, cât și în timpul sarcinii.

În concluzie, este o perioadă foarte scurtă în decursul unei luni în care poți rămâne însărcinată. Iată o altă metodă prin care poți afla perioada fertilă: Calendarul fertilității.

Distrugem mituri. Când e cel mai bun moment al lunii să rămâi însărcinată?

Ai ajuns în acel moment al vieții tale când simți că ești pregătită să devii mamă? Ai pentru noul an cel mai frumos și mai palpitant plan din lume și ești gata să începi pregătirile pentru a-i oferi bebelușului cele mai bune condiții la venirea pe lume. Citeste mai departe...

Informatie si sustinere pentru femeile care doresc sa aiba un copil

Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. 

 Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

 Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

 Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta! 

autor: echipa Desprecopii.com , Toate drepturile rezervate (c) 2021
 Referinte: Britisn Medical Journal.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Ovulatie

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII