Temperatura bazala in faza luteala

Temperatura bazala in faza luteala

Temperatura bazala in faza luteala | foto | albume poze

Temperatura bazala este cea mai scazuta temperatura a corpului care se inregistreaza in timpul repaosului (de obice in timpul somnului) De obicei, aceasta temperatura se ia imediat dupa ce persoana se trezeste si este in pat.

Care poate fi explicatia faptului ca temperatura bazala cea mai ridicata care am inregistrat-o in ultimele 2 luni nu trece de 37 grade Celsius? Cea mai ridicata temperatura a fost 36.9 C. Temperatura bazala se inregistreaza si pe durata menstruatiei - daca da, pana acum nu am facut-o, deci mai au relevanta graficele mele?

- veti citi:
Ce este temperatura bazala?
Temperatura bazala in faza luteala
Temperatura bazala nu trebuie sa treaca neaparat peste 37°C in faza luteala
Temperatura bazala nu trebuie masurata in timpul menstruatiei
Calcultator de ovulatie

Ce este temperatura bazala?

Temperatura bazala este cea mai scazuta temperatura a corpului care se inregistreaza in timpul repaosului (de obice in timpul somnului) De obicei, aceasta temperatura se ia imediat dupa ce persoana se trezeste si este in pat.

Temperatura bazala si ovulatia

La femei, ovulatia cauzeaza o crestere a temperaturii bazala de cel putin 0.2 grade celsius. Astfel, prin monitorizarea temperatuii bazale, se poate determina ziua ovulatiei.


Prin monitorizarea temperaturii bazale - se poate determina care este momentul ovulatiei si astfel, zilele fertile cand se poate concepe un bebelus.

Temperatura bazala in faza luteala

O intrebare de pe forumul aspiratenlor de la Desprecopii:

Care poate fi explicatia faptului ca temperatura bazala cea mai ridicata care am inregistrat-o in ultimele 2 luni nu trece de 37 grade Celsius? Cea mai ridicata temperatura a fost 36.9 C. Temperatura bazala se inregistreaza si pe durata menstruatiei - daca da, pana acum nu am facut-o, deci mai au relevanta graficele mele? Ma intrebam de ce se recomanda luarea temperaturii intre 5 - 8 dimineata?

Temperatura bazala nu trebuie sa treaca neaparat peste 37°C in faza luteala

Raspunsul medicului ginecolog de la Desprecopii:
Valoarea absoluta masurata depinde de persoana, de tehnica masurarii, chiar si de termometru. Important este ca curba stabilita prin masurarea temperaturilor de-a lungul intregului ciclu menstrual (curba menotermica) sa aiba aspect bifazic, adica cu doua niveluri medii: unul jos, in primele 14 zile si altul mai inalt in celelalte. O valoare redusa a temperaturii bazale in faza luteala poate fi insa si expresia unei insuficiente secretii de progesteron de catre corpul galben (asa-numita insuficienta luteala). Insuficienta luteala combina de obicei insa o valoare redusa a platoului hipertermic al curbei menotermice cu o durata scurta a acestuia (7 zile sau mai putin). In acest caz este necesara administrarea unui tratament de substitutie hormonala (de ex. Duphaston, 1cp/zi din ziua 15 in ziua 25 a ciclului menstrual).

Temperatura bazala nu trebuie masurata in timpul menstruatiei

In aceasta perioada este clar ca temperatura bazala este redusa. Absenta valorilor termice din primele 3-5 zile ale ciclului menstrual nu are astfel nici o relevanta pt interpretarea curbei in ansamblul ei.

Temperatura corpului atinge valori minime intre orele 6-8 dimineata. De aceea este recomandat ca masurarea temperaturii bazale sa se efectueze in acest interval orar. Explicatia faptului mentionat este mai complexa, in linii grosiere bazandu-se pe ciclurile circadiene (adica ce se desfasoara pe parcursul unei zile) ale organismului uman. Daca respectarea orelor mentionate este imposibila, este totusi absolut necesar ca temperatura bazala sa fie masurata in fiecare zi la aceeasi ora.

CALCULATOR OVULATIE

Cu ajutorul acestui calculator, puteti calcula datele lunare cand aveti ovulatie si va puteti astfel mari sansa de a ramane insarcinata. Succes!

Selecteaza data primei zile a ultimei perioade menstruale

   

Numarul mediu de zile dintre doua cicluri menstruale in cazul tau

Data ovulatiei este:

Perioada fertila este este:


Va recomandam sa cititi si urmatoarele:

Fertilitatea unei femei si conceperea unui copil sau despre arta gasirii timpului perfect

Fertilitatea unei femei si conceperea unui copil sau despre arta gasirii timpului perfect

A folosi fertilitatea pentru a concepe un copil este o arta. A incerca sa concepi un copil facand dragoste in mod intamplator poate fi foarte distractiv, dar sansa de a aduce pe lume o noua fiinta…

Ce este ovulatia?

Ce este ovulatia?

Ovulatia este esenta fertilitatii femeiesti. Deci, ea trebuie urmarita de un cuplu pentru a-si mari sansele in a concepe un copil. In mod normal, ovulatia are loc o data pe luna. Mii de oua, care…

Perioada fertila: zile fertile si sansa de a concepe un copil

Perioada fertila: zile fertile si sansa de a concepe un copil

Perioada fertila este perioada in care femeia poate ramane insarcinata. Cunoasterea acestei perioade este deosebit de folositoare pentru planificarea unei sarcini in cadrul unei familii.Iata mai jos…

   

Vrei sa devii mamica? Vino alaturi de noi

Forum si comunitate de suport pentru femeile care isi doresc sa devina mamici: Asteptand o minune in viata noastra - haideti alaturi de noi.


Autor: Desprecopii.com  - Toate drepturile rezervate (c) 2017

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Tema:Ovulatie

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Hai alaturi de noi!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o alta intrebare? Intreaba AICI specialistii Desprecopii.com si mii de mamici ce te pot ajuta!

intrebari

Hai pe Facebook aici

Grupuri de mamici si CONCURSURI exclusive

Forumuri Recomandate

Asteptand o minune in viata noastra !

Asteptand o minune in viata noastra !

Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

Fertilizare in vitro (FIV)

Fertilizare in vitro (FIV)

Totul despre FIV: cum, unde, povesti de succes, si multe alte informatii

Discutii generale

Discutii generale

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.

In unul sau in doi... mergem mai departe!

In unul sau in doi... mergem mai departe!

Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

Desprecopii.com pe Youtube

Desprecopii YouTube

Desprecopii pe YouTube

Aboneaza-te la canalul nostru sau vizioneaza emisiunile desprecopii.com

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII