Nume de fete: nume de Sfinti pentru fetitele nascute in luna Iulie - o selecție de 18 nume cu semnificații puternice

Nume de fete: nume de Sfinti pentru fetitele nascute in luna Iulie - o selectie de 18 nume cu semnificatii puternice

Nume de fete: nume de Sfinti pentru fetitele nascute in luna Iulie - o selecție de 18 nume cu semnificații puternice

Cauți un nume pentru fetița ta? Numirea copilului tău după o figură istorică creștină îl onorează într-un fel în care multe alte nume nu o pot face. Dacă sunteți în căutarea unui nume tradițional sau unic cu semnificație profundă, aceste opțiuni sunt perfecte.

Adesea populare pentru că sunt legate de un Sfânt, aceste nume sunt oarecum atemporane. În timp ce este posibil să nu fie niciodată cele mai populare nume de bebeluși, le vei găsi în mod constant în fiecare generație. Aici avem o selectie de 18 nume ale sfinților lunii Iulie pentru micuța ta fetiță:

- veți citi:
Nume de Sfinți pentru fetele nascute în luna Iulie
Generator de nume norocoase de copii
Despre alegerea numelui
Iată calendarul ortodox al lunii iulie:

Iată care sunt sfinții lunii Iulie și ce nume puteți da fetelor născute în această lună

Ana

Adormirea Sfintei Ana - 25 iulie: Sfanta Ana era din semintia lui Levi si a fost fiica Mariei si a preotului Natan din neamul lui Aaron. Sfanta Ana a fost bunica dupa trup a Domnului nostru Iisus Hristos. Mentionam ca la varsta de trei ani, Preasfanta Fecioara Maria a fost dusa la templul din Ierusalim. Dupa moartea lui Ioachim, Sfanta Ana s-a dus la Ierusalim langa Sfanta Fecioara Maria. Ea si-a petrecut restul zilelor in rugaciune, post si fapte bune.

Origine: nume de origine Latina; de la "channah", nume evreiesc care inseamna "gratia favorita".

Andreea

Sfantul Andrei Criteanul - 4 iulie: Andrei Criteanul este cunoscut ca unul dintre cei mai de seama si mai prolifici creatori de canoane si imne, deosebite prin frumusetea formei si profunzimea gandirii.

Origine: de la "Andreas", nume masculin grecesc care inseamna "razboinic".

Damiana

Sfintii Cosma si Damian, doctorii fara de arginti - 1 Iulie: Cosma si Damian, amandoi frati dupa trup. Ei s-au nascut in Roma cea veche, dintr-un tata si o maica, si au crescut in dreapta credinta. Acestia, invatand mestesugul doctoricesc, tamaduiau toate bolile si toate neputintele.

Origine: de origine greacă şi provine din verbul "damao" care înseamnă  "a supune ", "a aşeza" - el care îmblânzeşte, cel care potoleşte.

Elisa/Elisabeta

Sfinta Elisabeta Feodorovna - 18 iulie.

Origine: nume Ebraic; de la numele ebraic El - "Dumnezeu" si sheba - "sapte", cifra considerata simbol al perfectiunii. Elisabeta - Dumnezeu este perfectiunea. Elisa - nume Ebraic; prescurtare de la Elisabeta, capatand si sensul de "dedicata lui Dumnezeu"

Emilia

Sfantul Emilian de la Durostor - 18 iulie: Sfantul Emilian de la Durostor a fost soldat in armata romana, in timpul imparatului Flaviu Claudiu Iulian (361-363). El a fost fiul prefectului Sabbatianus, din Durostor. Nu avem mai multe informatii despre viata sa, insa, in actul sau martiric se descrie patimirea si trecerea sa la cele vesnice.

Origine: provine din latinescul "Aemilius", "Aemulus", semnificand rival, sau din greacă cu semnificatia „Dulce”, „dornic”, „duios”.

Flavia

Sfantul Flavian al II-lea, patriarhul Antiohiei - 20 iulie.

Origine: latina si inseamna cel cu par blond.

Gabriela

Soborul Sfantului Arhanghel Gavriil - 13 iulie: Sfantul Arhanghel Gavriil este pomenit pe 26 martie, in ziua de dupa Buna Vestire, pe 8 noiembrie cand sarbatorim Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil si pe 13 iulie, cand se face pomenire de toate minunile savarsite de Sfantul Arhanghel Gavriil. Sarbatoarea din 13 iulie dateaza din secolul al IX lea.

Origine: ebraică, reproducând un vechi nume, Gabar, care înseamnă „puternic”, iar alături de terminația „el”, acesta reprezintă faptul că „Dumnezeu este puternic”.

Ioana/Ionela/Ionica

Sfantul Ioan, mitropolitul Calcedonului - 18 iulie.

Origine:
de la "Yochana", nume evreiesc, insemnand "binecuvântarea Domnului"

Maria

Sfanta Maria Magdalena - 22 iulie: Sfanta Maria Magdalena a fost originara din Magdala, un sat pescaresc de pe tarmul vestic al Lacului Ghenizaret. Ea a fost tamaduita de sapte duhuri necurate de catre Hristos si dupa aceasta minune, a ales sa-L urmeze. Maria Magdalena a participat la rastignirea Mantuitorului si a fost prima persoana care a aflat de la un inger ca Iisus a inviat.

Origine: nume Ebraic, din Miryam care inseamna copil dorit.

Magda/Magdalena

Sfanta Maria Magdalena - 22 iulie: Sfanta Maria Magdalena a fost originara din Magdala, un sat pescaresc de pe tarmul vestic al Lacului Ghenizaret. Ea a fost tamaduita de sapte duhuri necurate de catre Hristos si dupa aceasta minune, a ales sa-L urmeze. Maria Magdalena a participat la rastignirea Mantuitorului si a fost prima persoana care a aflat de la un inger ca Iisus a inviat.

Origine: din ebraică „Magdala” - însemnând „turnul lui Dumnezeu.

Marina

Sfanta Marina - 17 iulie: Sfanta Marina a primit invatatura despre Hristos la varsta de doisprezece ani. Dupa moartea mamei sale, tatal sau nu a mai considerat-o fiica sa si a inceput sa o urasca pentru credinta ei in Hristos. a fost aruncata in foc si in apa, dar le-a indurat pe toate ca si cand ar fi fost in trup strain. Dupa aceste pedepse a fost condamnata la moarte prin decapitare. Sfanta Marina a trecut la cele vesnice la varsta de 15 ani, in anul 270.

Origine: din latina - marin, care tine de mare.

Marcela

Sfinta Mucenita Marcela din Chios - 22 iulie: Aceasta sfanta si-a pastrat fecioria cu pretul vietii, primind cununa muceniceasca. Ea a fost taiata in bucati de propriul ei tata, stapanit de duhul desfranarii, in jurul anul 1500. Din cand in cand, pietrele care au fost udate cu sangele fericitei mucenite se inrosesc in chip minunat, iar credinciosii care se ating de ele primesc binecuvantari si se vindeca de anumite suferinte trupesti. Este ocrotitoarea insulei Chios ai a tuturor celor care lupta cu patima desfranarii, dorind a trai in curatie.

Origine: din latinescul Marcella - "dedicat lui Marte". Marte este zeul razboiului la romanii, numit Ares in mitologia greceasca.

Marta

Sfintei Cuvioase Marta, mama Sfantului Simeon - 4 iulie: Sfanta si dreapta Marta s-a nascut in Antiohia, din parinti binecredinciosi, de care fiind silita spre nunta si neinvoindu-se, ci dorind sa vietuiasca in feciorie, i-a poruncit ei o dumnezeiasca vedenie in biserica Mergatorului Inainte, ca sa se supuna parintilor sai si sa se insoteasca cu barbat. Si a zamislit fiu pe Sfantul Simeon care i s-a vestit ei prin aratarea Sfantului Ioan Mergatorul inainte. Insa, nepetrecand multi ani cu barbatul sau, a ramas vaduva si isi crestea pruncul cu toata luarea aminte, pazindu-l dupa porunca Sfantului Mergatorului inainte, de vreme ce acela avea sa fie vas al Sfantului Duh.

Origine: nume Latin; Doamna, stapana - de la substantivul comun marta

Nicoleta

Sfantului Nicolae Romanov - 17 iulie: Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, tarul Rusiei, este praznuit de Biserica Ortodoxa in ziua de 4/17 iulie. Nascut in ziua de 6/19 mai 1868 si trecut la cele vesnice prin moarte martirica, primita in ziua de 17 iulie 1918. Sfantul Nicolae Romanov a fost ultimul imparat al Rusiei, domnind vreme de peste douazeci si doi de ani, intre 1 noiembrie 1894 si 15 martie 1917, cand a fost obligat sa abdice.

Origine: nume Grecesc; Nikolas = oameni victoriosi

Stefania

Sfantul Voievod Stefan cel Mare - 2 iulie: Sfantul Stefan cel Mare a fost domnitor al Moldovei intre anii 1457-1504 si este cunoscut ca aparator al crestinatatii. Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane l-a canonizat pe 20 iunie 1992. Sfantul Voievod Stefan a trecut la cele vesnice in anul 1504 si a fost inmormantat la Manastirea Putna.
 
Origine: nume Romanesc; Forma derivata de la numele masculin Stefan, forma specific romaneasca de la gr. Stephanos - coroana. La noi ajunge preluat de la slavi, primul purtator al acestui nume fiind atestat in jurul anilor 1430, faima fiind dobandita odata cu recunoasterea lui Stefan cel Mare.

Teodora

Sfantului Sfintitului Mucenic Teodor, episcopul Chirinei - 4 iulie

Origine:
nume Grecesc; Provine de la numele din greaca veche Theodoros, format de la substantivele theos-zeu, divinitate si doron-dar

Valentina

Sfanta Mucenita Valentina - 18 iulie.

Origine:
Nume originar din latina, derivat din cuvantul valens (puternic, viguros)

Veronica

Sfanta Veronica - 12 iulie: Sfanta Veronica este femeia pe care Mantuitorul Iisus Hristos a vindecat-o de curgerea sangelui. Mai tarziu, tot Veronica va fi aceea care va intinde Mantuitorului o mahrama, spre a-si sterge chipul indurerat, in drumul Lui spre Golgota. Potrivit traditiei crestine, chipul Mantuitorului s-a intiparit pe mahrama sfintei.

Origine: Veronica este un nume compus din doua cuvinte, unul de origine latina ("vera", adica "adevarat") si altul de origina greaca ("eikon", adica "icoana" sau "chip"). Prin alaturarea celor doua cuvinte se obtine un nume ce inseamna "Adevarata Icoana" sau "Adevaratul Chip". Acest nume trimite, in mod evident, la chipul Mantuitorului, imprimat pe mahrama sfintei.

► Poti gasi inspiratie si aici Alege intre nume de printese, nume de zane, nume de celebritati, nume romanesti, nume legate de luna nasterii

Iată calendarul ortodox al lunii iulie:

1    Sfantul Leontie de la Radauti; Sfintii Cosma si Damian, doctorii fara de arginti
2    Sfantul Voievod Stefan cel Mare
3    Sfantul Mucenic Iachint - Ap. Romani V, 1-10Ev. Matei VI, 22-23glas 2, voscr. 3
4    Sfantul Andrei Criteanul
5    Sfantul Atanasie de la Aton
6    Sfantul Sisoe cel Mare    Post
7    Sfanta Mucenita Chiriachi
8    Sfintii Epictet si Astion    Post
9    Sfantul Pangratie; Cinstirea Icoanei Maicii Domnului de la Manastirea Neamt
10    Sfintii 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei
11    Sfanta Eufimia
12    Cinstirea icoanei Maicii Domnului Prodromita; Sfanta Veronica; Sfantul Paisie Aghioritul; Sfintii Mucenici Proclu si Ilarie
13    Soborul Sfantului Arhanghel Gavriil    Post
14    Sfantul Nicodim Aghioritul
15    Sfintii Chiric si Iulita    Post
16    Sfantul Atinoghen
17    Sfanta Marina - Ap. Romani X, 1-10Ev. Matei VIII, 28-34IX, 1glas 4, voscr. 5
18    Sfantul Emilian de la Durostor; Sfantul Cuvios Pamvo
19    Sfanta Macrina
20    Sfantul Ilie    Post
21    Sfantul Proroc Iezechiel; Cuviosii Rafael si Partenie de la Agapia
22    Sfanta Maria Magdalena    Post
23    Aducerea moastelor Sfantului Foca
24    Sfanta Hristina - Ap. Romani XII, 6-14Ev. Matei IX, 1-8glas 5, voscr. 6
25    Adormirea Sfintei Ana
26    Sfantul Ermolae; Cuviosul Ioanichie cel Nou de la Muscel
27    Sfantul Mucenic Pantelimon    Post
28    Sfintii Prohor, Nicanor, Timon si Parmena
29    Sfantul Mucenic Calinic    Post
30    Sfantul Valentin; Sfintii Apostoli Sila, Silvan, Crescent, Epenetos si Andronic
31    Sfantul Evdochim; Lasata secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului -

 

Generator de nume norocoase de copii

nume de copii

Incearca acest generator de nume - care tine cont de datele personale ale parintilor, de astre si de numerologie 

Nume de copii, cea mai mare baza de date despre nume - pentru copii norocosi!

Baza de date Desprecopii.com







Nume Sex Origine

 Despre alegerea numelui, mai cititi:

Nume de copii legate de ingeri
Nume biblice pentru copii
Cele 72 de nume de copii ale lui Dumnezeu
Nume de copii – varianta Hipster
Nume rare de copii
Nume de fete
Numele copilului (prenume) poate influenta destinul?
Nume de baieti
Nume inteligente pentru copii
In cautarea numelui perfect pentru copilul meu
Cum ma pot hotari in alegerea numelui copilului meu? 
Numele rare aduc ghinion  
Alt nume, alta karma? 
Alexandru si Maria, cele mai frecvente prenume pentru nou-nascuti
Nume de copii inspirate de Kabala  

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta BebelusuluiGeanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

Desprecopii - toate drepturile rezervate © 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII