Expert în somnul bebelușilor: De multe ori, bebelușul nu doarme din cauza părinților și a acestor 4 mituri care trebuie clarificate

Expert in somnul bebelusilor -  De multe ori, bebelusul nu doarme din cauza parintilor si a acestor 4 mituri care trebuie clarificate

Expert în somnul bebelușilor: De multe ori, bebelușul nu doarme din cauza părinților și a acestor 4 mituri care trebuie clarificate

Patru mituri despre bebeluși și somn explicate de un expert in somnul bebelusilor. Vei afla ce trebuie să știe fiecare părinte despre cum pot ajuta - sau împiedica - abilitățile de somn ale bebelușului lor.

☆ Acestea sunt 4 mituri care circula iar parintii unui bebelus trebuie sa le cunoasca - si retinem ca una dintre cele mai mari surse de probleme de somn în copilărie este părinții bine intenționați iar odată ce împlinesc vârsta de 4 luni sau mai mari, bebelușii trebuie într-adevăr să învețe tehnica de a se calma sau de a se liniști atunci când vine vorba de trezirea în miezul nopții.

veti citi
Visurile parintilor de bebelusi  - cand copilul doarme o noapte intreaga
1. Nu este niciodată prea devreme să iti pui copilul la somn dupa un program de somn.
2. Bebelușii ar trebui să doarmă toata noaptea la 3 luni.
3. Adăugarea de cereale de orez într-o sticlă de culcare ajută copilul să doarmă mai mult.
4. Este important să răspunzi imediat copilului tău pe parcursul nopții - de ce altfel ai avea un monitor pentru bebeluși?
Una dintre cele mai mari surse de probleme de somn în copilărie este părinții bine intenționați

Visurile parintilor de bebelusi  - cand copilul doarme o noapte intreaga

Bebelusul sa doarma bine noaptea ... este un vis care pare imposibil pentru orice mamica sau tatic de bebelus la care mai adaugam si acela cu ziua cand copilul va dormi toata noaptea. Iar daca esti unul din acei parinti, te poti consola stiind ca nu ești singurul care adăpostește acest vis. Prietenii.familia, vecinii și chiar pediatrul - cu totii se grabesc pentru a impărtăși îndrumări  cu privire la modul în care bebelusul tău poate dormi de acum in colo...

O singură problemă: multe sfaturi pe care le primesc parintii nui nou nascut sunt inutile spune medicul pediatru Andrew Adesman, MD, de la o clinica de pediatrie din NY si autorul cărții BabyFacts: The Truth About Your Baby

„Părinții se amagesc cu speranța ca vor incerca sa-si facă copilul să doarmă devreme”, spune el. Dar chiar și mămicile și tăticii bine intenționați pot crea probleme de somn din neatenție. Aruncați o privire la aceste mituri despre somnul copilului.

1. Nu este niciodată prea devreme să iti pui copilul la somn dupa un program de somn.

» FALS.

Parintii unui bebelus trebuie sa fie realisti sa sa renunte la iluzia controlului somnului unui bebelus in prima luna dupa nastere.

Când vorbim despre influențarea programului somnului unui nou-născut, este destul de imposibil”, spune Adesman. "Pentru primele săptămâni de viață, nou-născuții vor fi pe programul propriu, iar noi trebuie să le răspundem."
Bebelușii nu intră în lume cu un ritm circadian. Se dezvoltă în timp. Aceasta înseamnă că părinții ar trebui să încerce să se odihnească în aceleași ore ciudate în jurul ceasului nou-născuților lor. „Odată ce bebelușii depășesc perioada nou-născutului, ei încep să dezvolte un simț al ciclurilor de zi și de noapte”, spune Adesman.

2. Bebelușii ar trebui să doarmă toata noaptea la 3 luni.

» FALS

Dacă bebelusul nu doarme o noapte întreagă până la vârsta de 3 luni, este ceva în neregulă? Nu, nimic nu e in neregula. Până la 3 luni, mulți bebeluși dorm cinci sau șase ore ne-intrerupt  - iar in lunile urmatoare - chiar in reprize de 2-3 ore ... cea ce va produce multa oboseala parintilor.

Însă majoritatea bebelușilor nu sunt capabili sa doarma reprize de somn de cate șapte sau opt ore în acest moment. Unii bebeluși nu dorm toata noaptea pana la 7 luni, spune el.

3. Adăugarea de cereale de orez într-o sticlă de culcare ajută copilul să doarmă mai mult.

» FALS

La un moment dat, s-ar putea să auziți sfaturi despre a strecura un pic de cereale de orez în ultima sticlă înainte de culcare. În acest fel, se presupune că bebelușul tău va dormi mai bine, pentru că nu îi va fi foame.

Chiar unii pediatri folosesc acest „mit fals al cerealelor de orez”, spune Adesman. În timp ce această practică poate părea logică, nu există dovezi că funcționează. Cercetările arată că bebelușii care mănâncă cereale de orez înainte de culcare nu dorm mai mult decât alți bebeluși, potrivit Adesman.

Dar mai important, oferirea de cereale de orez unui copil mai mic de 4 luni nu este un sfat sanatos. Dacă sistemul gastrointestinal al copilului nu este suficient de matur pentru a-l digera, cerealele pot provoca disconfort sau chiar pot duce la alergii alimentare.

„Este mai bine să oferi bebelusului sanul sau biberonul inainte de culcare si sa-ți lași copilul să se trezească din foame, nu dintr-o durere de burtă”, spune Adesman.

Citeste si Vrei ca bebelusul sa adoarma? Iata 3 lucruri care functioneaza si 3 lucruri pe care nu ar trebui sa le faci niciodata

4. Este important să răspunzi imediat copilului tău pe parcursul nopții - de ce altfel ai avea un monitor pentru bebeluși?

» FALS

E foarte OK sa ai un monitor de somn al bebelusului si sa il folosesti dar nu mereu si nu in mod de anxietate. A pune bebelusul la somnul de noapte cu monitorul nu este o modalitate corectă -  spune Adesman. Dar unii părinți sunt atât de stresati de starea de bine a bebelușului lor sau atât de dornici să-și ajute bebelușul să doarmă peste noapte, încât exagerează atenția nocturnă. „Cu monitoarele pentru bebelusi, părinții pot auzi fiecare șoaptă”, spune Adesman. „Dar nu este nevoie să răspundeți într-o clipă la orice foiala sau smiorcaiala usoara„.

Una dintre cele mai mari surse de probleme de somn în copilărie este părinții bine intenționați

Una dintre cele mai mari surse de probleme de somn în copilărie este părinții bine intenționați, fiind prea atenți la orice sunet sau mica smiorcaiala pe care îl poate face un copil”, spune el. Odată ce împlinesc vârsta de 4 luni sau mai mari, „bebelușii trebuie într-adevăr să învețe tehnica de a se calma sau de a se liniști atunci când vine vorba de trezirea în miezul nopții”, spune Adesman.

Dacă un bebeluș plânge, dar scutecul este uscat, nu a vomitat și nu are un disconfort evident, părinții se pot simți liniștiți că este OK și apoi părăsesc camera. „Dacă se presupune că un copil este curat, este hranit si nu este prea cald in camera - acel copil ar trebui să învețe să adoarmă singur”, spune Adesman.

Ceea ce nu ar trebui să facă mamicile este să încerce să il alăpteze sau sa ii dea biberonul cu late pana adoarme ", spune el. Nu trebuie sa oferim hrana pentru a linisti un bebelus - in speranta ca va adormi si apoi sa il transfere inapoi in patutul lui... ", spune el.

Adesman spune „Dacă organizati o rutină de somn in care bebelusul sa nu adoarmă niciodată fără mami - atunci veti avea multe probleme de somn in lunile care urmeaza.

Dormitul pe spate e cel mai sanatos pentru bebe

Care este cea mai sigură poziție de somn pentru copilul tău? De la naștere până la vârsta de 1 an, un copil sănătos ar trebui să fie dormit pe spate, nu pe burtica sau pe o parte.

NU este o idee bună să puneți un bebelus sa doarma pe o parte pentru că se poate rula pe burtă. Somnul de stomac este corelat cu sindromul de moarte subită a sugarului (SIDS). Din 1992, când Academia Americană de Pediatrie a început să recomande somnul pe spate, rata SIDS a scăzut dramatic in SUA - cu peste 50%.

Probleme de somn ale bebelusului - citeste si

Regresia de somn a bebelușului de 4 luni: 10 sfaturi pentru mămici obosite

Cele mai frecvente probleme de somn ale copilului (0-2 ani)

Ce tulbura noptile copilului mic?

► Sectiunea Somnul Bebelusului - ghid complet.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate © 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII