Este OK sa mergem la plaja in pandemie de coronavirus?

Este OK sa mergem la plaja in pandemie de coronavirus?

Este OK sa mergem la plaja in pandemie de coronavirus?

Este OK sa mergem la plaja in pandemie de coronavirus?

E vara si ce vara e asta fara un pic de mare si plaja? Copiii sunt intotdeauna super fericiti la plaja. Dar, mai exista un elefant in discutie - o pandemie de coronavirus si o boala inspaimantatoare - Covid-19. Este sigur din punct de vedere al sanatatii sa mergem la mare si la plaja? Iata ce sfat ofera site-ul WEBMD.

Este OK dpdv al sanatatii sa mergem la mare acum in pandemie?

Știm cu toții că trebuie să practicăm distanțarea fizică, având în vedere pandemia COVID-19. Asta înseamnă că multe activități care erau pana acum obișnuite - să stai la un restaurant, să mergi la teatru de, să te înscrii într-un antrenament de sală - sunt acum imposibile. Dar, dacă nu sunteți in carantină, este bine să vă bucurați în aer liber, atât timp cât vă păstrați distanța de oricine nu se află în gospodărie. Dar ce înseamnă asta pentru vizitarea plajei?

Poate Coronavirusul să supraviețuiască în apă?

Încă nu se stie foarte multe despre sindromul respirator acut sever coronavirus 2 (SARS-CoV-2), virusul care provoacă infecții cu COVID-19. Oamenii de știință, sunt concentrați pe a descoperi cum să prevină răspândirea bolii extrem de contagioase și să găsească un vaccin.

Există câteva cercetări cu privire la cât timp poate trăi virusul pe diverse suprafețe. Conform WebMD, SARS-CoV-2 poate supraviețui două-trei zile pe plastic, dar doar patru ore pe suprafete de cupru.

Cercetările de până acum arată că atât dezinfectarea cu alcool cât și clorul sunt eficiente pentru a distruge SARS-CoV-2. CDC (agentia americana de sanatate publica) spune că nu există dovezi că oamenii se pot contamina cu COVID-19 de la înotul într-o piscină. Deși majoritatea piscinelor publice sunt închise, aceasta se datorează faptului că este greu să menții distanța fizică în ele. Fundația Surfrider raportează că cercetările arată că virusul poate rămâne în viață și, prin urmare, infecțios în apa dulce. Asta înseamnă că, teoretic, te-ai putea infecta înotând într-un lac sau râu. Practic, însă, virusul ar fi probabil foarte diluat.

Nu s-au făcut încă cercetări cu privire la viabilitatea SARS-CoV-2 în apa sărată - adica apa maii. Cu toate acestea, este puțin probabil ca situatia sa fie foarte diferita de cea din apa dulce. În plus, la majoritatea plajelor, marea ține apa în mișcare. Deci, teoretic, dacă cineva ar stranuta câteva picături de virus în valuri, marea le-ar putea duce destul de repede pe plajă. Cu toate acestea, nu știm exact.

Inca ceva - rețineți că, pe multe plaje, nu este ușor să vă spălați bine pe mâini cu apă și săpun, o parte cheie a prevenirii infecțiilor.

Care este cel mai mare pericol COVID la plajă?

Deși siguranța apei de mare este încă incerta, oamenii de știință știu că a fi aproape de alte persoane, inclusiv la o plajă aglomerată, este principalul mod de răspândire a COVID-19. Acesta este motivul pentru care multe plaje publice se închid in SUA si Europa si de ce in aprilie - cei care ieseau la plaja in Marea Britanie sau SUA la plaja erau etichetati cu  #CovIdiots.

In Europa, o serie de plaje au fost inchise - mai ales acolo unde oamenii au ignorat regulile de distantare.

Deci, ar trebui să mergi la plajă?

O scurtă călătorie cu mașina pe o plajă ne-aglomerata poate fi în regulă, presupunând că nu trebuie să vă opriți nicăieri pe drum. Majoritatea țărilor își sfătuiesc cetățenii să nu călătorească, astfel încât să nu ia niciun avion sau un tren pentru a ajunge pe plajă nu este permis nici inteligent în acest moment.

Și poate ai norocul să locuiești lângă o plajă izolată pe care o poți vizita regulat. Atâta timp cât zona nu se află sub un ordin de închidere și nu sunteți în carantină, o plimbare pe plajă este o modalitate ideală de a face exerciții fizice și de a ajuta la eliberarea tuturor stresului. Dar dacă nu puteți menține o distanță de șase metri față de ceilalți, plaja nu este un loc bun pentru a merge cu familia. Probabil nu ar trebui să intri în apă până când nu vom auzi de la oamenii de știință că este 100% sigur.

Desigur, cel mai bine este să fii acasă și cu familia în mijlocul unei pandemii globale. Cu toate acestea, este de înțeles să visezi să fii blocat de toate zborurile anulate de corona și sa fii prins pe undeva pe o frumoasă plajă retrasă. Dar deocamdată, vacanțele tropicale trebuie să mai astepte.

Pentru cei care merg la plaja - sfaturi de siguranta

Este bine sa mergem la mare cu un bebelus?

Cu bebelușul la mare: utile și sfaturi

Iesim cu bebelusul afara in caldura verii? Acoperim caruciorul? Cu ce si cum ne asiguram ca bebe nu se supraincalzeste

autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir - Toate drepturile rezervate (c) 2020

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share! 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII