Iesim cu bebelusul afara in caldura verii? Acoperim caruciorul? Cu ce si cum ne asiguram ca bebe nu se supraincalzeste

Iesim cu bebelusul afara in caldura verii? Acoperim caruciorul? Cu ce si cum ne asiguram ca bebe nu se supraincalzeste

Iesim cu bebelusul afara in caldura verii? Acoperim caruciorul? Cu ce si cum ne asiguram ca bebe nu se supraincalzeste

În fiecare vară, in multe tari europene există campanii de informare despre pericolele legate de supraincalzirea copilașilor in mașini sau carucioare în lunile de vară. In plus, supraincalzirea bebelușilor vara este un factor de risc care poate contribui la sindromul de moarte subită al sugarului.

Fiecare părinte de bebeluș trebuie invățat despre aceste pericole și de asta, sfaturile de mai jos vă pot fi de folos in ceea ce privește protejarea copilului de soare și căldură.

veti citi
Este periculos să acopar caruciorul?
Pot iesi cu bebelusul la soare?
Alegeți o acoperitoare de carucior sau buggy respirabila și cu protecție UV:

Este periculos să acopar caruciorul?

În fiecare vară, in multe tari europene există campanii de informare despre pericolele legate de supraincalzirea copilasilor in mașini sau carucioare în lunile de vară. Si noi am scris recent povestea infioratoare a unei mamici care a carui bebelus a murit de caldura, uitat in masina - vezi aici Bebelusul meu a murit de caldura in masina. Ziua in care creierul m-a tradat.

In plus, supraincalzirea bebelusilor vara este un factor de risc care poate contribui la sindromul de moarte subită al sugarului.

Dar, fiecare parinte de bebelus trebuie invatat despre aceste pericole si de asta, sfaturile de mai jos va pot fi de folos in ceea ce priveste protejarea copilului de soare și căldură.

Pot iesi cu bebelusul la soare?

Bebelusii care au sub șase luni, se recomandă să fie feriți de lumina directă a soarelui. Pielea bebelușilor este mult mai subțire decât a copiilor sau adulților astfel încât razele UV pot cauza daune solare pielii într-un spațiu foarte scurt de timp. Bebelușii sunt, de asemenea, mai susceptibili la căldură, astfel creșterea temperaturilor îi poate face grav răi și a fost legat de sindromul de moarte subită (SIDS).

Riscuri: Cele două preocupări principale sunt:

Supraîncălzirea si arsurile solare.

Bebelușii sunt foarte sensibili la modificările drastice ale temperaturii corpului (și la temperaturile medii extreme). Bebelușii (și copiii foarte mici) se deshidratează și se supraîncălzesc mult mai repede și mai ușor decât adulții. De exemplu, chiar și o creștere temporară de 2 grade a temperaturii camerei poate stresa imediat copilul. Somnul copilului este întrerupt. Corpurile lor se pot compensa prea mult prin transpirație excesivă și respirație rapidă și superficială. O deshidratare brusca ii poate afecta grav rinichii.

Arsurile solare la o vârstă fragedă au fost legate în mod evident de o rată mai mare de cancer de piele - un studiu american a descoperit că arsurile severe la o vârstă fragedă au crescut șansele de melanom (o formă de cancer de piele) cu 80%.

Temporizarea: Dacă este posibil, evitați ieșirea în timpul celor mai fierbinti, de la 11 la 16:00.

Acest lucru se datorează faptului că nivelurile și temperaturile UV sunt cele mai ridicate în acest timp.

Alegeți o acoperitoare de carucior sau buggy respirabila și cu protecție UV:

Când iesiti afara cu bebelusul in carucior sau buggy, asigurați-vă că aveți o acoperire adecvată și sigură, pentru a vă proteja copilul de razele UV dăunătoare, permițând în același timp:
- Accesibilitate ușoară pentru a verifica periodic copilul
- Circulația aerului suficientă în carucior, care va ajuta la reglarea temperaturii bebelusului

Atentie, acoperirea căruciorului cu pături (sau cârpe și huse) poate duce la incalzirea puternica a aerului si poate provoca supraîncălzirea periculoasă a bebelușului.

Puteti atasa o umbrelă de soare care se prinde de carucior sau buggy si verificați dacă bebelușul se încălzește pipaindu-i burtica sau spatele gâtului.

Atentie insa, umbrele atasate nu vor bloca circulația aerului, cu toate acestea nu fac decât să umbreze o zonă mică. Zona în care face umbra se va schimba pe măsură ce soarele se mișcă sau pe măsură ce călătoriți. Aceasta înseamnă că bebelușul tău ar putea să stea brusc în lumina directă a soarelui, fără să observi. De asemenea, nu toate umbrelele sunt rezistente la radiații UV.

Putem folosi o panza de tifon sau scutec de bumbac?

Mulți părinți aleg să foloseasca un scutec de muselină de-a lungul șmecherului pentru a-i umbla micuțul de soare. Aceasta nu este cea mai proastă soluție, dar atentie - tifonul nu este rezistentă la UV, astfel încât nu vă poate proteja copilul de razele cele mai dăunătoare ale soarelui.

Daca ati pus caruciorul la umbra, verificati foarte des pentru a va asigura ca ramane in afara soarelui direct.

Verificări periodice ale supraincalzirii

Este important să verificați periodic bebelusul pentru a vă asigura că nu se incalzeste prea mult. Deoarece bebelușii sunt atât de sensibili la temperatură, nu uitați că, chiar și în zilele cu temperatură mai scăzută, copilul s-ar putea încă supraîncălzi.

- Verificați dacă copilul transpiră.
- Simțiți burtica lor - ar trebui să fie cald, dar nu fierbinte.
- Verificați obrajii înroșiți sau roșii.

Ai putea lua un termometru cu tine. Un termometru digital pentru bebeluși trebuie utilizat în axila sau urechea copilului. O temperatură sănătoasă se afla la aproximativ 36,4 grade C.

Citeste si Pastreaza-ti bebelusul confortabil in canicula verii cu aceste sfaturi. Supraincalzirea bebelusului este un pericol pentru sanatatea sa.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir - Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII