Esti insarcinata? Iata cum determina grupa de sange a mamei pe cea a copilului sau.

Esti insarcinata? Iata cum determina grupa de sange a mamei pe cea a copilului sau.

Esti insarcinata? Iata cum determina grupa de sange a mamei pe cea a copilului sau.

Cat inca este in burtica mamei, este imposibil să știi grupa de sânge a unui făt. Cu toate acestea, unele calcule ne pot oferi un rezultat probabil.

Grupa de sânge a unui bebeluș este rezultatul genelor părinților. Deși cunoașterea tipului exact de sânge al copilului tău nenăscut este aproape imposibilă, unele instrumente ne pot oferi un rezultat probabil. Cu toate acestea, este frecvent ca un copil să poată avea o grupă de sânge diferită de cea a părinților săi.

- vei citi:
Diferențierea grupei de sânge
Cazuri rare - incompatibilitatea Rh
Un copil poate avea un tip de sânge diferit de cel al părinților?

Diferențierea grupei de sânge

Nici un părinte nu poate influența în mod concludent rezultatul grupei de sânge al propriului copil. Grupa de sânge a copilului depinde de una dintre cele două alele moștenite de la fiecare dintre părinții biologici. O alelă este o formă alternativă a unei gene pe care oamenii o au în duplicat. Genele poartă caracteristicile consangvinizate pe care copilul le-ar putea primi de la oricare dintre părinții biologici.

Celulele tale din sânge au o varietate de zaharuri care își acoperă suprafețele. Aceste zaharuri, care vin în trei tipuri diferite, și anume A, B sau O, determină o porțiune din grupa ta de sânge. Tipurile A și B au zaharuri distincte, în timp ce tipul O nu are. O combinație sau lipsa acestor zaharuri determină grupa de sânge a copilului tău nenăscut. Aceste gene sunt transmite copilului tău, una de la fiecare părinte biologic. Aceste combinații de gene sunt în șase categorii cunoscute sub numele de genotipuri.

Aceste genotipuri și grupele lor de sânge rezultate sunt:

A + A = A
A + B = AB
B + B = B
A + O = A
B + O = B
O + O = O

Grupele de sânge uman se încadrează în una dintre aceste patru grupe care sunt: A, B, AB sau O. Acestea vin împreună cu factorul rhesus (Rh) care este fie pozitiv, fie negativ. Grupa de sânge și factorul Rh, care sunt în globulele roșii și fluidele corporale, determină caracteristicile specifice ale propriului sânge. Dacă există o prezență a factorului Rh pe proteinele globulelor roșii din sânge, ai Rh +. Dacă factorul Rh este absent, înseamnă că ai Rh -. Copilul tău poate obține grupa de sânge și factorul Rh de la un părinte sau o combinație a ambilor părinți.C u rhesus pozitiv la ambii părinți, copilul este mai probabil să aibă o afiliere pozitivă.

Citeste si Intelegand genetica: Ce sange purtam, al mamei sau al tatalui?

Cazuri rare - incompatibilitatea Rh

În unele cazuri rare, incompatibilitatea Rh poate apărea în timpul sarcinii. Acest lucru se întâmplă atunci când ești Rh-negativ și copilul tău este Rh-pozitiv. Problema cu această situație este că organismul tău, care este Rh negativ, nu identifică proteina Rh și, ca atare, o va trata ca o substanță străină. Corpul tău are un sistem de apărare care produce anticorpi ce combat orice substanțe străine. Într-o sarcină normală, corpul tău produce anticorpi pentru a ajuta copilul să supraviețuiască pe măsură ce se dezvoltă sistemul imunitar. Dar, în caz de incompatibilitate de Rh, anticorpii tăi intră în ofensivă. O astfel de situație poate provoca boli hemolitice. În SUA, boala Rh apare la aproximativ două din fiecare 100.000 de nașteri.

De asemenea, o întrebare care a fost adresată frecvent de mulți părinți este posibilitatea de a avea un copil al cărui tip de sânge este negativ, dacă tu ești pozitiv, iar tatăl său tot pozitiv. Deși rar, răspunsul este da. Experții explică că s-ar putea întâmpla dacă ești purtător de sânge de tip O ca și tatăl biologic al copilului, deoarece este Rh-negativ. În acest caz, amândoi transmiteți un O și un Rh-negativ celui mic.

La rândul său, înseamnă că bebelușul va avea un tip de sânge negativ. Științific, dacă tu și soțul vă aflați în această situație, fiecare dintre copiii voștrii are aproximativ 1 din 8 șanse de a avea un tip de sânge negativ. Experții spun că acest lucru este posibil, deoarece atât Rh-negativul cât și O au trăsături recesive. Aceasta înseamnă că se pot ascunde în ADN fără a fi detectate până la nașterea copilului.

Un copil poate avea un tip de sânge diferit de cel al părinților?

În mod normal, copilul tău va avea aceeași grupă de sânge ca și tine sau ca cea a tatălui său biologic. Dar există excepții. De exemplu, dacă tipurile de sânge ale părinților biologici sunt O și AB, copilul poate fi născut fie cu un tip de sânge A, fie B. Fiecare dintre aceste tipuri de sânge este diferit de al părinților. Există o șansă din patru ca copilul să aibă o combinație diferită de gene față de genotipurile părinților biologici. Prin urmare, copilul tău poate avea un tip de sânge diferit de tine și de cel al tatălui său biologic.

Despre genele bebelusului mai cititi:

Cum influenteaza genele mamei sanatatea copilului

Copilul seamana mai mult cu tati sau cu mami? Teorii si conspiratii evolutioniste

De ce ne asemanam mai mult cu tatii decat cu mamele?

Tatii pot transmite copiilor mai mult decat gene

Sanatatea copilului depinde de cea a tatalui

Descarca aplicatia totul despre Sarcina: Odiseea Sarcinii

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

  autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate @  2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Genetica

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII