Sunt FERTILĂ? OVULEZ? Pot ramane INSĂRCINATĂ? - cele trei intrebari care te pot face mămica dacă ai răspunsuri corecte

Sunt fertila? Ovulez? Pot ramane insarcinata? - cele trei intrebari care te pot face mamica daca ai raspunsurile corecte

Sunt FERTILĂ? OVULEZ? Pot ramane INSĂRCINATĂ? - cele trei intrebari care te pot face mămica dacă ai răspunsuri corecte

Sunt fertila? Ovulez? Pot ramane insarcinata?

• Acestea sunt de fapt primele intrebari pe care le aude un medic specializat in probleme de fertilitate. Raspunsurile corecte la aceste intrebari te vor ajuta sa devii mamica.

veti citi
SUNT FERTILA? OVULEZ? POT RAMANE INSARCINATA?
SUNT FERTILA?
OVULEZ?
SUNT INSARCINATA?

SUNT FERTILA? OVULEZ? POT RAMANE INSARCINATA?

Sunt multe femei care raman insarcinate foarte repede si usor, in timp ce altele, milioane de femei - in jur de 10% - se lupta cu  cu infertilitatea.  Aceste trei intrebari - SUNT FERTILA? OVULEZ? POT RAMANE INSARCINATA?  sunt insa cele care le chinuie pe cele la care sarcina intarzie sa apara.

Acestea sunt de fapt primele intrebari pe care le aude un medic specilizat in probleme de fertilitate.

SUNT FERTILA?

Fiecare femeie se naște cu toate ovulele pe care le va avea vreodată. În fiecare lună, unul sau mai multe ouă (ovule) se vor maturiza în ovare, în pregătirea ovulației. Pe măsură ce ovulele se maturizează și sunt eliberate în timp, numărul ovulelor, care este o măsură a potențialului de fertilitate, scade.

Hormonul de stimulare foliculara, (FSH), este unul dintre numeroșii hormoni pe care organismul unei femei îi folosește pentru a regla ciclul menstrual și pentru a controla maturizarea ovulelor. FSH semnalează ovarele să maturizeze una sau mai multe ovule pentru ovulație în fiecare lună / ciclu menstrual.

Dacă rezerva ovariană (ovulele) este redusă în cantitate sau calitate, hipofiza va produce niveluri mai mari decât cele normale de FSH la începutul ciclului, încercând să stimuleze ovarele pentru a produce un ovul matur. Cu alte cuvinte, atunci când cantitatea sau calitatea ovulelor (potențialul unei femei de fertilitate) este scăzut, nivelul de FSH poate fi ridicat.

Prin urmare, cunoașterea nivelului de FSH în ziua a 3-a a ciclului menstrual poate fi de ajutor în aflarea potențialului de fertilitate al femeii.

FSH este unul dintre principalii indicatori ai potențialului de fertilitate al femeii și acum este posibil să vă măsurați potențialul de fertilitate printr-un test la medic.

OVULEZ?

Există doar aproximativ 2 zile pe lună când o femeie este cel mai probabil să ramana însărcinată. Identificați zilele cele mai fertile din ciclul dvs. și apoi planificați actul sexual pentru a corespunde acestor perioade de fertilitate maximă.

În fiecare lună un ovul se maturizează, părăsește ovarul și călătorește pe unul dintre tuburile uterine. Aceasta se numește „ovulație”.

Ovulația este declanșată în primul rând de o creștere lunară a unui hormon denumit „LH” (hormon luteinizant). Nivelul de LH crește în timpul 24-36 de ore înainte de ovulație, acesta este „LH Surge”.

Cea mai bună șansă de a rămâne însărcinată apare atunci când ai contact sexual în 24-36 de ore de la creșterea LH.

Ciclurile menstruale ale femeilor pot varia de la 20 la 44 de zile. Aceasta înseamnă că ziua lunii în care ovulați poate varia semnificativ. Majoritatea femeilor nu ovulează exact la mijlocul perioadei. Cu atâta variabilitate, poate fi dificil pentru o femeie să-și găsească zilele de fertilitatea maximă.

Citeste Cate zile pe luna poti ramane insarcinata. Si care sunt acelea?

Puteti folosi si teste de ovulație înainte de a fi efectiv gata să rămâneți gravidă. Testele de ovulație vă ajută să identificați cresterea lunara a hormonului luteinizant.

Calculator de detectare a ovulatiei

Cu ajutorul acestui calculator de ovulatie, puteti calcula datele lunare cand aveti ovulatie si va puteti astfel mari sansa de a ramane insarcinata. Poti afla de asemeni care sunt factorii care influenteza ovulatia unei femei si alte detalii care sunt importante cand vrei sa devii mamica.

O alta metoda de detectare a ovulatiei este prin monitorizarea temperaturii bazale. 

Temperatura bazală a corpului este temperatura corpului de dimineață, înainte de a te ridica din pat. Monitorizarea acestei temperaturi pe parcursul ciclului menstrual este un mod ieftin, cu tehnologie scăzută, care te ajută să afli dacă ovulezi - vezi aici detali despre cum se face detectarea temperaturii bazale.

SUNT INSARCINATA?

Testele de sarcină la domiciliu detectează hormonul de sarcină hCG (Human Gonionotropină corionică umană) în urină încă de 5 zile înainte de perioada menstruala programata. Să știi mai devreme este important! Cu cât știi mai devreme că ești gravidă, cu atât poți avea mai multă grijă de tine și de copilul tău în curs de dezvoltare.

Vezi aici Cele mai utilizate 10 teste de sarcina in Romania

Interesant de citit 7 Teste de sarcină pe care le poți prepara singură in casă

► Citeste si Cum sa raman repede insarcinata/gravida - GHID COMPLET

autor: redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2022
positivehealthwellness.com, babyprepping.com
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII