Miscarile bebelusului in timpul sarcinii - iata cand trebuie sa te ingrijorezi!
Esti insarcinata si esti îngrijorată de mișcările reduse ale bebelușului tău în burtică? Iată când trebuie să te îngrijorezi și să anunți medicul obstetrician, în funcție de stadiul sarcinii în care te afli:
- vei citi:
Mișcările bebelușului până în săptămâna 24 de sarcină
Mișcările bebelușului între 24 și 28 de săptămâni de sarcină
Mișcările bebelușului la peste 28 de săptămâni de sarcină
Doppler la domiciliu - este o soluție bună?
Esti insarcinata si fatul nu misca in burtica ta? Iata 5 trucuri care il pot trezi pe bebe
Mișcările bebelușului până în săptămâna 24 de sarcină
Majoritatea femeilor devin conștiente de mișcarea bebelușului când sarcina are între 16 și 24 de săptămâni. Dacă până la 24 de săptămâni nu ai simțit niciodată mișcările bebelușului, ar trebui să contactezi medicul, care va verifica bătăile inimii copilului. O ecografie poate fi utilă pentru a verifica starea de bine a bebelușului dacă este suspectată o problemă.
Citeste si: Primele batai de inima ale bebelusului din burtica
Mișcările bebelușului între 24 și 28 de săptămâni de sarcină
Ar trebui să contactezi medicul obstetrician imediat, dacă nu simți mișcările bebelușului și ai 24 și 28 de săptămâni de sarcină. Dacă nu te poate vedea imediat, te poate trimite la unitatea de maternitate a spitalului. Bătăile inimii copilului vor fi verificate și vei avea probabil nevoie de un control complet care ar trebui să includă:
verificarea mărimii bebelușului prin măsurarea burticii;
verificarea tensiunii arteriale
testarea urinei pentru proteine.
Dacă bebelușul tău este mai mic decât ar trebuie sa fie, se recomandă o ecografie pentru a verifica totul în detaliu.
Citeste si: Calendarul miscarilor bebelusului in burtica mamei
Mișcările bebelușului la peste 28 de săptămâni de sarcină
Ar trebui să contactezi medicul obstetrician imediat, dacă nu simți mișcările bebelușului și ai peste 28 de săptămâni de sarcină. Nu trebuie să aștepți până a doua zi pentru a căuta ajutor și ar trebui să fii văzută în aceeași zi.
Ți se vor adresa întrebări despre mișcările copilului, veți efectua un control prenatal, inclusiv verificarea bătăilor inimii bebelușului și măsurarea dimensiunii burticii. Frecvența cardiacă a bebelușului tău va fi monitorizată folosind un CTG, de obicei timp de cel puțin 20 de minute.
Poți avea, de asemenea, nevoie de o ecografie dacă:
bebelușul este mai mic decât ar trebui sa fie;
sarcina ta are alți factori care sunt asociați cu un risc mai mare de naștere.
Nu uita: Majoritatea femeilor care simt uneori reducerea mișcărilor copilului, continuă să aibă un copil sănătos, născut la termen.
Ce ar trebui să fac dacă simt că mișcările bebelușului se reduc din nou, și în alte zile?
Când pleci acasă de la control ți se va recomanda să urmărești mișcările copilului. Dacă bebelușul are din nou un episod de mișcări foarte reduse, trebuie să contactezi imediat medicul.
Doppler la domiciliu - este o soluție bună?
Nu te lăsa tentată să utilizezi un doppler la domiciliu pentru a verifica starea de sănătate a copilului. Chiar dacă detectezi o bătaie a inimii, aceasta nu înseamnă că bebelușul este bine.
Esti insarcinata si fatul nu misca in burtica ta? Iata 5 trucuri care il pot trezi pe bebe
Esti insarcinata si fatul pare sa fie un pic lenes si nu misca in burtica ta? Mișcarea fetală începe în general în al doilea trimestru de sarcina și, dacă vrei sa experimentezi mai des aceasta bucurie, afla ca poti sa obtii un semnal de la bebe cu aceste trucuri. În cele ce urmează iti spunem cinci trucuri care induc mișcarea fetală sănătoasă.
Iata 5 trucuri care il pot trezi pe bebe.
Despre miscarile bebelusului in burtica mamei, citeste si
In burtica mamei: miscarile si simturile bebelusului. E atat de multa miscare si veselie acolo.
5 moduri distractive de a interactiona cu bebelusul nenascut
Ce aude bebelusul din burtica mamei
In burtica mamei: sensibilitatea la atingere
Ce simte fatul in uter: intrebari si raspunsuri
De ce lovesc bebelusii in burtica mamicii: motivele lor
Aplicația Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcină si tot ce trebuie sa stii despre sarcină
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de August 2020)
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului
Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2020
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 1 comentarii
buna ziua sunt gravida în 36 de saptamani si medicul ginecolog mia zis ca capul il are sus în partea stânga şi partea dorsala în jos şi ca e mai micuţa este ceva normal?
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII