Ce trebuie sa avem in trusa de vacanta atunci cand plecam la munte sau la mare?

Ce trebuie sa avem in trusa de vacanta atunci cand plecam la munte sau la mare? | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

Trusa medicala de vacanta

Ce trebuie sa avem in trusa de vacanta atunci cand plecam la munte sau la mare? Avem de toate? Avem antitermice, spray de gat, sirop de tuse? Ce trebuie sa lasam acasa si ce trebuie sa luam cu noi? Ce ne-ar ajuta, ce ne-ar incurca si cum sa facem sa avem vacante sanatoase impreuna cu copii?

Despre acest subiect si multe detalii importante ne spune dna Dr. Irina Costache, Medic Primar Pediatru

Vacantele cu copiii nu sunt intotdeauna ceea ce ne dorim

Traim vremuri negandite si nedorite de nimeni. Cu toate acestea, cu totii vrem sa petrecem macar cateva zile cu familia, cu copiii intr-o vacanta fie la mare, fie la munte, in conditii cat mai sigure si respectand toate recomandarile medicilor.

Vacantele cu copiii nu sunt intotdeauna ceea ce ne dorim, deoarece se mai intampla si accidente, cei mici se mai imbolnavesc si trebuie sa fim prevazatori.

Daca reusim sa ajungem in strainatate in aceasta perioada, cel mai important lucru este sa aveti asigurare medicala. Daca plecati in tara, este bine sa va informati dinainte care este cel mai apropiat centru de permanenta de locul in care dumneavoastra veti sta si sa folositi numerele de urgenta pe care le aveti la dispozitie pentru a discuta cu medicii in cazul in care se intampla ceva.

Pana a ajunge copilul sa fie examinat de medic e bine sa avem la noi asa zisa trusa de vacanta, pe care cu totii ne dorim sa nu o folosim niciodata.

Cand mergi in vacanta cu copiii, exista intotdeauna riscul ca cei mici sa se imbolnaveasca

Chiar daca este vara, acestia pot raci, pot avea infectii respiratorii care se manifesta asa cum stim cu totii, cu febra, rinoree, tuse, nas infundat.

Ce folosim in caz de febra?

Pentru febra nu trebuie sa ne lipseasca niciodata antitermicele, fie ca acestea sunt sub forma de siropuri, fie ca vorbim de supozitoare - pentru ca, daca acestia varsa si nu accepta antitermicele pe care orala este bine sa avem supozitoare - fie ca atunci cand avem copii mai mari vorbim de pastile masticabile, de tablete pe care le pot mesteca sau inghiti.

Daca vorbim de febra, nu plecam niciodata fara termometru - febra fara termometru nu inseamna nimic - intotdeauna trebuie sa avem o valoare masurata pe care sa o comunicam medicului.

Infectiile respiratorii la copii

Daca vorbim despre infectiile respiratorii si nasul copilului curge, este bine sa avem la noi un spray de nas precum RINODEP® spray nazal solutie. Evident, atunci cand curge nasul, copilul si tuseste de cele mai multe ori. De aceea, ne ajuta un sirop. Fie ca vorbim de tuse seaca fie ca vorbim de tuse productiva, un sirop din plante ca TUSSODEP® sirop este o solutie pentru emoliere.

Raceala si durerile de gat in vacanta

Daca vorbim de raceala, de cele mai multe ori ii doare gatul si fie avem la noi un spray (pentru copiii mai mici) precum LARIDEP® spray oral solutie care ne ajuta sa nu mai apara aceasta durere, sa inghita mai usor si sa manance mai bine - pentru ca in aceasta perioada ei nu mai mananca la fel de bine. Iar daca vorbim de copiii mai mari, sigur ca putem vorbi de pastilele de supt.

Majoritatea infectiilor respiratorii la copii sunt virale, nu uitam acest lucru deci nu sarim cu antibioticul. In schimb, ne-ar ajuta un antiviral care sa-l putem folosi inca de la debutul primelor simptome pentru ca totul sa mearga mai repede si starea generala sa se amelioreze cat mai curand. De aceea, reocmandarea noastra este VIRODEP® picaturi orale.

Infectiile digestive la copii

Daca mergem la mare, frica cea mai mare este cea de infectiile digetive, deoarece este foarte greu sa gestionezi un copil care pe langa febra sa si verse si sa aiba scaune diareice. Este o situatie neplacuta dar care poate fi gestionata daca stim ce sa facem din primele momente.

Sa nu uitam ca frica cea mai mare este de deshidratare si aici ne ajuta foarte mult sarurile de rehidratare. Acesta este un produs recomandata atat de ESPGHAN cat si de OMS, pentru a fi folosite inca din primele momente in care un copil varsa sau are scaune diareice. Ele sunt salvatoare de vieti, astfel incat nu uitati sa puneti in trusa de vacanta si saruri de rehidratare precum REHISOL® si REHISOL PLUS®.

Daca vorbim de scaune proaste, ne ajuta un antidiareic ca DIARDEP®, un probiotic si bineinteles un antispasmic precum SPASMODEP® solutie orala, pentru ca de cele mai multe ori scaunele diareice sunt insotite de dureri abdominale, de crampe - copilul se plange ca il doare burtica - si atunci trebuie sa ii oferim ceva pana cand aceasta perioada nefericita trece, pentru ameliorarea starii generale.

Alergiile alimentare si la intepaturi de insecte

Daca mergem in vacanta, se pot intampla alergii, pentru ca acestia intra in contact mai frecvent cu alimente pe care de obicei nu le consuma, sau pot aparea alergii dupa intepaturi de insecte, la care sigur se expun mai mult atunci cand nu suntem in locurile obisnuite. Este de mare importanta astfel, sa avem un antialergic la noi precum ALLERDEP® sirop.

Infectiile urinare la copii

Daca ne gandim la mare, de cele mai multe ori fetitele se plang de diverse simptome si semne ce tin de aparatul urinar. Fie ca vorbim de o mictiune mai frecventa, fie ca vorbim de usturimi la urinare, aceste semne si simptome se pot intampla destul de frecvent, de aceea este bine sa avem la noi un antiseptic urinar pentru a ajuta calea urinara sa fie mai sterila si pentru ca lucrurile sa nu degenereze si sa nu apara infectii urinare, iar de prim ajutor este CISTIDEP® sirop. Daca simptomalogia devine din ce in ce mai agresiva, este nevoie de un consult medical si cel mai probabil, va fi nevoie sa recoltam analize de urina.

Ce se mai poate intampla cand plecam cu copiii in vacanta?

De cele mai multe ori folosim masina personala, mai ales in aceste vremuri pandemice, si nu de putine ori copiii au rau de masina, adica varsa in timpul mersului cu masina. Este o situatie neplacuta pe care multi parinti o intalnesc adesea si raspunsurile pe care le primesc nu sunt adesea cele de care au nevoie: mutatul copilului in fata nu este o solutie! De aceea, putem incerca diverse medicamente care exista acum, majoritatea extracte standardizate din plante precum NAUSOLVIT® picaturi orale, care ne pot ajuta sa depasim aceste momente nefericite. Merita incercare! Este destul de neplacut sa ai un copil legat in centuri si sa verse, este un moment pe care trebuie sa il gestionezi cu grija, sa tragi cat mai repede pe dreapta si sa pui copilul intr-o pozitie de siguranta.

Daca mergem la mare sau la munte, se pot intampla diverse accidente

Copiii se pot lovi, pot cadea, astfel avem nevoie in trusa de vacanta de plasturi, de diverse solutii care sa curete locul. Ne pot ajuta spray-urile impotriva insectelor si sigur o crema de soare cu protectie inalta - fie ca mergeti la mare, la munte sau in parc - cu factor de protectie 50+, eventual minerale pentru copiii mai mici de 1 an.

Nu uitati ca este o perioada pe care cu totii vrem sa o petrecem in siguranta

Conjunctivitele sunt, de asemenea, o situatie frecvent intalnita mai ales la mare, din cauza nisipului care intra in ochi si a faptului ca cei mici duc mana murdara la ochi. Este bine sa avem la noi unguente oftalmice, dar inainte de a le folosi este bine sa ne sfatuim, macar printr-o consultatie de telemedicina cu medicul pediatru, medicul de familie sau chiar medicul oftalmolog. Pana a folosi acel unguent, exista servetele umede antiseptice speciale pentru ochi, pe care le putem folosi.

Copilul doarme mai putin bine si este prea agitat

Atunci cand plecam cu copilul de acasa, de foarte multe ori acesta nu isi pastreaza rutina de somn si pot exista situatii in care nu doarme la fel de bine si in care nerecunosand locul se agita foarte mult. De aceea, este bine sa avem la noi solutii si pentru aceasta perioada - pentru momentul in care copilul doarme mai putin bine si in care diverse extracte standardizate din plante l-ar putea ajuta sa aiba un somn mai linistit, iar ANSIODEP® sirop este ideal pentru aceasta situatie. Nu sunt obligatorii, dar este bine sa le incercam daca situatia scapa de sub control. La urma urmei, vorbim de cateva zile pe care ni le dorim cu totii a fi cat mai linistite.

Traim vremuri complicate, insa cu totii ne dorim macar o mica vacanta: sa fie in siguranta, sa fie cu familia, sa fie la distanta de toti cei care ne-ar putea imbolnavi, sa avem la noi o trusa de vacanta pe care sa o folosim cat mai rar. De cele mai multe ori cand am avut o trusa de vacanta foarte plina am folosit-o deloc si asta va doresc si dumneavoastra, dar nu o uitati acasa, pentru ca atunci cand o uitati, din pacate chiar atunci se intampla sa aveti nevoie de ea.

Va dorim vacante frumoase si sanatoase!a

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII