Bebelusul meu vrea sa stea la san tot timpul! Este normal? Da, asa se relaxeaza.

Bebelusul meu vrea sa stea la san tot timpul! Este normal? Da, asa se relaxeaza.

Bebelusul meu vrea sa stea la san tot timpul! Este normal? Da, asa se relaxeaza.

Probabil ca știi cum e - bebe vrea să sugă tot timpul iar tu nu știi dacă este normal, dacă ai suficient lapte sau dacă se hrănește corespunzător.

Când bebe vrea să stea la sân tot timpul înseamnă că are o perioadă din zi în care se hrănește foarte des și este posibil să nu fie întotdeauna dintr-un motiv clar (bine, un motiv clar pentru noi adulții să descifrăm asta!). Ba chiar trebuie sa stii ca asa isi alunga stresul... Pentru un bebe, la sanul mamei este paradisul.

- vei citi:
Sesiunile de supt frecvente și lungi sunt foarte comune!
Bebelușii găsesc alăptarea relaxantă
Cluster feeding - un bebeluș foarte agitat și care dorește să sugă aproape non-stop
Chiar dacă este un proces normal, poate fi destul de obositor!
Contactul piele-pe-piele face minuni

Sesiunile de supt frecvente și lungi sunt foarte comune!

Probabil că știi cum e - 👶💦 bebe vrea să sugă tot timpul iar tu nu știi dacă este normal, dacă ai suficient lapte sau dacă se hrănește corespunzător. 🤔❓

În primele zile după naștere, este foarte comun ca bebelușii să sugă des - probabil de 12 sau mai multe ori pe parcursul a 24 de ore. Bebelușii pot sa pape doar cantități foarte mici de lapte, dar foarte frecvent în primele 1-2 zile. Majoritatea bebelușilor beau doar câte o linguriță (5-7 ml) de colostru la fiecare sesiune de supr în prima zi; dar acest lucru este normal, deoarece burtica lor este de dimensiunea unei vișine!

În a doua zi după naștere vei produce un pic mai mult colostru la fiecare sesiune de alăptare
și această creștere treptată a laptelui în fiecare zi întinde burtica bebelușului, permițându-i să bea mai mult. Colostrul este un lichid miraculos, dar nu este încărcat în grasimi în acest stadiu, ceea ce înseamnă că bebelușul trebuie să sugă foarte des pentru a se simți sătul.

Nu uita: de fiecare dată când bebelușul suge, ajută sânii să producă mai mult lapte. Pe măsură ce laptele tău crește în volum, începând cu ziua a 3-a, vei observa că bebelușul tău începe să aibă perioade de somn mai lungi de aproximativ 1,5 - 3 ore în cea mai mare parte.

În prima lună, bebelușul trebuie alăptat în medie de 8 - 12 ori în 24 de ore, pentru a te asigura că primește suficient lapte și că vei stimula sânii suficient pentru a continua să produci lapte. Dacă ai stabilit un aport de lapte bun în prima lună este posibil să constați că bebelușul își schimbă din nou modelul de hrănire. Multe mame raportează că acest lucru se întâmplă în jurul a 6-8 săptămâni după naștere.

După această primă lună, cercetările ne-au arătat că bebelușii se vor alăpta oriunde de la 4 la 13 ori în 24 de ore, dar majoritatea bebelușilor au în medie 10-11 sesiuni de alăptare pe zi.

Modelul de alăptare al fiecărei mame și bebeluș este diferit și acest lucru este perfect normal. Depinde de nivelul de grăsime din laptele matern (iar nivelul de grăsime se schimbă pe parcursul zilei), de cantitatea de lapte, precum și de modul în care se simte copilul.

Bebelușii găsesc alăptarea relaxantă

Majoritatea bebelușilor consideră alăptarea foarte reconfortantă -  asemenea unei îmbrățișări care poate face minuni când suntem supărați, alăptare are același efect pentru calmarea copiilor!

Nu compara propriul program/stil de alăptare cu cel al altei mame. Cel mai probabil va fi complet diferit de al tău. Încercarea de a „forța” copilul în rutine stricte aduce adesea lacrimi și stres pentru mămică și bebe! Există, desigur, unele mămici care spun că o rutină a fost cel mai bun lucru pentru copilul lor. Dar acești bebeluși sunt probabil procentul foarte mic de bebeluși care se hrănesc în mod natural la fiecare 4-5 ore și oricum ar fi ajuns într-un program strict!

Pentru majoritatea bebelușilor, o rutină strictă nu funcționează! Ascultă indiciile oferite de bebeluș și hrănește-l cand își dorește. Nici noi nu avem o rutină fixă în fiecare zi! Pariez că nu ai aceleași preparate zile, în aceeași cantitate, în același timp, cu acelși pahar, sau gustări ca și azi! Deci, de ce credem că acest lucru este normal pentru bebelușii noștri?!

Cluster feeding - un bebeluș foarte agitat și care dorește să sugă aproape non-stop

Majoritatea mămicilor raportează că bebelușul lor suge frecvent, mai ales în timpul orelor de seară, cel mai frecvent între orele 18-20. Mamele spun adesea că bebelușul lor vrea să fie ținut constant, să sugă „tot timpul” și plânge când este luat de la piept. Acesta este un comportament foarte normal și obișnuit pentru bebelușii care altfel sunt bine în restul zilei, sug normal, cresc în greutate și sunt sănătoși.

Citeste mai multe despre Cluster feeding - sau cand bebe este foarte agitat si suge aproape continuu

Bebelușii au aceste perioade de hrănire agitate mai ales între 2 și 9 săptămâni, dar, desigur, unii bebeluși le vor avea pe o perioadă de mai multe săptămâni.

Cercetătorii consideră că este o etapă de dezvoltare prin care toți bebelușii trebuie să treacă în mod natural. Există un număr mare de procese care se petrec în creierul unui copil în primul an. Bebelușii pot fi ușor copleșiți în special în primele luni.

Bebelușii care sunt stresati sau copleșiți, le este greu să se calmeze singuri în primele luni de viață și au nevoie de cineva care să îi ajute. Și ce modalitate mai bună de a se calma decât să fie alăptați! De asemenea, a fi ținut în brațe și legănat permite bebelușului să se simtă în siguranță, ca și cum ar fi din nou în pântec.

Chiar dacă este un proces normal, poate fi destul de obositor!

Chiar dacă acest lucru este normal, nu înseamnă că nu este epuizant. Unele mame au o altă persoană în preajmă care să le ajute, în timp ce alte mămici trebuie să se descurce singure în această perioadă dificilă. Indiferent de situația ta, nu uita ca este normal.

Dacă-i răspunzi bebelușului ținându-l și hrănindu-l, dar plânge în continuare, arată-i în continuare dragoste și se va liniști atunci când va putea și dacă simte că și tu ești calmă.

Nu uita, de asemenea, că este doar ceva temporar. Este important să nu te suprasoliciți în aceste perioade. Încearcă să pregătești cina de exemplu, în momentele din zi când bebelușul doarme bine și pur și simplu s-o reîncălzești și s-o mănânci când poți în timpul alăptării!

Dacă ai sprijin, împarte legzănatul și ținutul bebelușului cu o altă persoană pentru a-ți oferi o pauză. Dacă nu ai suport în acest moment, ascultă-ți instinctele; dacă începi să simți că este prea mult și te simți îngrijorată că nu faci față, așează-ți copilul în siguranță în patul său și ieși din cameră pentru a te calma câteva minute doar, înainte de a reveni pentru a ține din nou copilul.

Ați putea încerca, de asemenea, să bați la ușa vecinei pe care o cunoaști și să o rogi să țină copilul pentru 15 minute doar, pentru a te liniști - contează enorm. Majoritatea oamenilor vor înțelege, mai ales dacă au copii.

Dacă descoperi că nu faci față, atunci este important să discuți cu medicul de familie pentru ajutor. Dacă te preocupă că plânsul bebelușului pare anormal și ești îngrijorată că s-ar putea să nu fie bine, sună medicul imediat!

Contactul piele-pe-piele face minuni

O baie cu copilul - acest lucru fiind posibil numai dacă ai o altă persoană care să te ajute să intri și să ieși din baie - poate fi extrem de relaxantă pentru amândoi.
„Balansează-ți pelvisul ca Elvis” - În timp ce ții bebelușul, încearcă niște mișcări de balansare în timp ce ții bebelușul în poziție verticală, deasupra brațului tău, ca un superman sau într-un leagăn.
Poartă copilul într-un sling sau alt sistem de purtare ergonomic. Acest lucru menține copilul calm și apropiat de tine, și creează un mediu asemănător pântecului.
În timp ce legeni copilul fă acel zgomot tipic: „shuuusssshhhh”. Acesta este calmant pentru copii, deoarece imită sunetele din interiorul uterului.
Respira profund de 5 ori cu ochii închiși înainte de alăptare pentru a te relaxa.
Asigură-te că dormi în timpul zilei, chiar dacă sunt prea multe lucruri de făcut - odihnește-ți corpul și creierul.

Știm că a asculta nevoile copilului este cel mai bun lucru pe care îl poti face! Așa că ascultați-vă instinctul dragi mămici, iubiți-vă și hrăniți-vă bebelușul când are nevoie. Această fază va trece și va fi mai ușoară în următoarele săptămâni.

Simți vreodată că copilul tău vrea să sugă tot timpul, mai ales în anumite momente din timpul zilei? Putem sa avem o discuție și să ne sprijinim reciproc pe grupul de facebook Alaptarea de la A la Z - grup de suport oficial | Desprecopii - Alaptarea cu dragoste!

Problemele in alaptare exista: ghid complet si solutii care functioneaza

Contrar ideei ca alaptarea este o perioada idilica cand totul merge ca pe roate, alaptarea este pentru multe alte mamici o perioada de cosmar. Da, sa nu ne temem sa spunem pe nume acestui cuvant Inainte de a ignora problemele, mai bine le trecem in revista - declarand sincer ca desi alaptarea e foarte grea pentru multe mamici, cu determinare si informatie ca cea de mai jos, pot trece onorabil peste greutatile alaptarii. Stind ca prin alaptare oferim un cadou de sanatate bebelusului. Cel putin pana cand bebe implineste 6 luni sa ii oferim o alaptare exclusiva.  Iata problemele ce pot apare in timpul alaptarii, o trecere in revista 

Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului

Colostru - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare 
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare

Ghid de alaptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica, dar ii oferim toate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate intampina la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com -Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII