Anul acesta, vaccinul antigripal este esențial - Iată când ar trebui să ne vaccinăm și de ce, potrivit experților

Anul acesta vaccinul antigripal este esential - Iata cand ar trebui sa ne vaccinam si de ce

Anul acesta, vaccinul antigripal este esențial - Iată când ar trebui să ne vaccinăm și de ce, potrivit experților

Putem face vaccinul antigripal prea devreme? Da. Iată când ar trebui să ne vaccinăm anul acesta, potrivit experților

Este posibil să nu putem preveni COVID-19 încă, dar avem un vaccin eficient împotriva unei alte boli mortale: gripa. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă tuturor celor cu vârsta de șase luni și peste, să se vaccineze împotriva gripei în fiecare an, cu excepția rară a persoanelor care au alergii severe la vaccinul antigripal sau la orice ingredient din vaccin.

- vei citi:
Sezonul gripal apare în toamnă și iarnă
Când trebuie să facem vaccinul antigripal și de ce?
Când este vaccinul antigripal cel mai eficient?
Simptomele gripei și COVID-19 se suprapun mult
Vaccinul împotriva gripei este esențial anul acesta

Sezonul gripal apare în toamnă și iarnă

Deși virusurile gripale se răspândesc pe tot parcursul anului, CDC spune că activitatea gripală este mai intensă între lunile decembrie și februarie, dar poate persista până în mai.

Datorită coronavirusului, acum și gripa este o ingrijorare a majorității oamenilor. Dar pe măsură ce vaccinurile antigripale încep să devină disponibile, ar trebui să le plasăm în topul listei de sarcini chiar acum, sau mai așteptăm?

Când trebuie să facem vaccinul antigripal și de ce?

Conform CDC și experților în boli infecțioase, ar trebui să așteptăm cel puțin pânăla finalul lunii septembrie sau chiar octombrie pentru a face vaccinul anual împotriva gripei. CDC subliniază în mod specific că „vaccinarea în iulie sau august este prea devreme, în special pentru persoanele în vârstă, din cauza probabilității unei protecții reduse împotriva infecției cu gripă mai târziu în sezonul gripal”, adăugând că septembrie sau octombrie sunt „momente bune pentru a face vaccinul." Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, dacă ratezi acest termen limită de toamnă, poți - și ar trebui - să faci în continuare vaccinul antigripal mai târziu în sezon.

„Vrem să avem cât mai mulți oameni care primesc vaccinuri împotriva gripei, cu toate acestea, este important să ne asigurăm că oamenii fac vaccinul împotriva gripei atunci când va fi cel mai eficient”, spune expertul în boli infecțioase Amesh A. Adalja, MD, cercetător principal la Johns Hopkins Center for Health Security in Maryland, spune Health. De asemenea, el recomandă vaccinarea împotriva gripei în luna octombrie, ceea ce ar putea fi „mai optim pentru protecție”.

Când este vaccinul antigripal cel mai eficient?

Această perioadă specifică de timp pentru vaccinarea împotriva gripei permite organismului să declanșeze suficientă protecție împotriva virusului și ne asigură că protecția poate dura pe tot parcursul sezonului gripal (când este cel mai activ). "Este nevoie de aproximativ două săptămâni după vaccinare pentru a se forma suficient de mulți anticorpi și pentru a obține imunitate deplină", ​​spune medicului epidemiolog Supriya Narasimhan, MD, șeful departamentului de boli infecțioase de la Santa Clara Valley Medical Center din California. Vaccinul antigripal este cel mai eficient în primele trei luni după vaccinare, dar oamenii încă mai beneficiază de protecție timp de cel puțin șase luni după vaccinare.

În acest an este cu atât mai important să facem vaccinul antigripal, din cauza COVID-19. „Chiar și în perioada non-COVID-19, în timpul unui sezon greu de gripă, spitalele funcționează la capacitate maximă”, spune dr. Narasimhan. „Sistemele de sănătate pot fi copleșite foarte repede acum.”

Simptomele gripei și simptomele COVID-19 se suprapun mult

În timp ce persoanele cu o boală ușoară asemănătoare gripei ar fi putut rămâne acasă în trecut și ar fi scăpat ușor, dr. Narasimhan consideră că oamenii vor fi mult mai preocupați anul acesta. „Simptomele gripei și COVID-19 se suprapun mult - oamenii vor dori să se testeze pentru COVID-19”, spune ea. „Când vin la urgențe pentru a se testa, sunt expuși mai mult la persoanele bolnave”.

Este important să facem tot ce putem pentru a ne asigura că spitalele au capacitatea de a face față COVID-19 în această toamnă și iarnă, adaugă dr. Adalja. „Deoarece gripa și COVID-19 concurează pentru aceleași resurse spitalicești, echipamente de protecție personală și reactivi de diagnosticare, este important să încercăm să minimalizăm impactul gripei”, spune el. Scăderea poverii gripei este o modalitate de a ne asigura că avem suficient spațiu pentru cazurile de COVID-19.

Vaccinul împotriva gripei este esențial anul acesta

În ansamblu, vaccinul împotriva gripei este esențial anul acesta, dar dacă ați auzit vești că farmacia locală oferă acum vaccinuri împotriva gripei și sperați să primiți unul cât mai curând posibil, vă recomandăm să mai așteptați un pic - cel puțin până la finalul lunii Septembrie - pentru a vă asigura că beneficiați de toată protecția pe care o poate oferi un vaccin antigripal, atunci când este posibil să aveți cel mai mult nevoie.

Trebuie sa ne vaccinam copiii impotriva gripei - iata raspunsul specialistilor

Ar trebui ca si copiii sa fie vaccinati impotriva gripei? Raspunsul este DA.
In plus, copiii sub 5 ani prezintă un risc mai mare de complicații cauzate de gripă - cum ar fi febra ridicată, convulsiile și pneumonia. Dacă aveți copii mai mici de 5 ani sau care au complicații de sănătate, toți cei care locuiesc în casă ar trebui să aiba vaccinare antigripala. Acest lucru este important mai ales dacă aveți copii sub 6 luni sau o femeie din casa este insarcinata citeste in continuare ce trebuie stiut despre vaccinarea copiilor cu vaccinul antigripal.

Despre vaccinul antigripal, mai cititi

Vaccinul anti-gripal in sarcina
Vaccinurile in timpul sarcinii: cat de sigure sunt?
Vaccinul antigripal: poate fi facut de mamicile care alapteaza?

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.

sursa: health.com (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII