Praful din casă este dăunător sănătații bebelușului - iată cum și de ce

Praful din casa este daunator sanatatii bebelusului - iata cum si de ce

Praful din casă este dăunător sănătații bebelușului - iată cum și de ce

Praful din casă contine bacterii și virusuri iar riscurile pentru sănătate cu care se confruntă bebelușii, sunt de 100 de ori mai grave decât la adulți.

Dacă vrei mai multe motive pentru a face o curățenie generală, nu mai căuta. Praful poate fi destul de periculos pentru sănătatea familiei, în special pentru nou-născut - deoarece praful poate atrage bacterii și virusuri - pe care bebelușul îl poate inhala.

- vei citi:
Copiii mici pot inhala mai mult praf decât adulții
Alergiile la sugari
Atacuri de astm
Riscuri mai mari ale bolilor cronice

Copiii mici pot inhala mai mult praf decât adulții

Potrivit unei cercetări științifice publicate pe PubMed, riscurile pentru sănătate cu care se confruntă bebelușii cauzate de praful casnic sunt de 100 de ori mai grave decât la adulți. Copiii mici pot inhala mai mult praf și sunt mai susceptibili la diferite boli. Iată câteva moduri în care o casă cu mult praf poate afecta sănătatea bebelușului.

Alergiile la sugari

Particulele minuscule care plutesc în aer sunt suficient de mici pentru a fi alergene pentru bebeluș. Nou-născutul tău tușește și strănută brusc? Ochii lui se înroșesc brusc și îi freacă des? Acestea pot fi semne că ceva din casă îi declanșează alergiile. S-ar putea să observi, de asemenea, unele erupții sau mâncărimi la nivelul pielii.

Nu uita: este dificil de făcut diferența între o alergie și o răceală, deoarece au aceleași simptome. Cel mai bine este să consulți medicul pediatru pentru a determina posibilii declanșatori și pentru a face teste de alergie copilului.

Atacuri de astm

Așa cum este definit de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), astmul este o boală care afectează căile respiratorii mici din plămâni. Poate fi ușor și controlabil pentru unii. Dar, în unele cazuri, poate pune viața în pericol.

Particulele de praf din aer sunt, de asemenea, periculoase, în special pentru copiii diagnosticați cu astm. Când sunt inhalați, astfel de alergeni pot declanșa crize severe de astm. Dacă copilul tău este încă bebeluș, s-ar putea să-i fie greu să exprime că ceva nu este în regulă, deci este important să observi întotdeauna orice schimbări în starea de spirit și comportamentul său.

După recomandările Clinicii Mayo, unele simptome ale astmului includ:

Respirație grea

Gâfâire

Tuse și respirație șuierătoare

Respirație scurtă

Diagnosticarea unui bebeluș pentru astm poate fi o provocare, deoarece nu știe să se exprime. Prin urmare, este important să consulți medicul pediatru cu privire la eventualele alergii și afecțiuni medicale pe care bebelușul le-ar putea avea.

Riscuri mai mari ale bolilor cronice

Cercetătorii de la PubMed au descoperit, de asemenea, că o expunere prea mare la praf în timpul critic de dezvoltarea al bebelușului poate duce la costuri pe tot parcursul vieții. Contactul timpuriu cu alergeni și poluanți poate crește riscul copilului de a dezvolta boli cronice, cum ar fi astm, ADHD, pierderea inteligenței și chiar cancerul. Sugarii sunt expuși unui risc ridicat de a fi expuși la praf acasă, unde își petrec cea mai mare parte a timpului înainte să învețe cum să fie mobili.

Deci, este foarte important să controlezi expunerea nou-născutului la praf în orice mod posibil. Iată câteva sugestii:

Alege aspiratoare de înaltă calitate cu filtrare HEPA;
Instalează purificatoare de aer și filtre de aer HEPA în diferite părți ale casei;
Folosește așternuturi și huse de pat antialergice și antiacarien pentru saltele;
Curăță constant casa de praf.

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

 

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?

autor: Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate © 2021
referinte
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/childhood-asthma/in-depth/
asthma-in-children/art-20044376
Monitoring and reducing exposure of infants to pollutants in house dust
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19484587/

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Alergii

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII