Infășatul bebelușului - cele mai bune metode și tehnici de a infașa un bebeluș și cum o facem corect

Infasatul bebelusului - cele mai bune metode si tehnici de a infasa un bebelus si cum o facem corect

Infășatul bebelușului - cele mai bune metode și tehnici de a infașa un bebeluș și cum o facem corect

Odată ce bebelușul s-a născut, probabil ca o asistentă medicală va înfășa puiul de om pentru a-l consola. Manevra de înfășare se face pentru a imita locul bebelușului în uter. Când infasarea se face corect, membrele bebelușului sunt înfășate în siguranță în păturica, iar capul bebelușului este singurul vizibil. Deși înfășarea este ușor de făcut odată ce o practici, există câteva metode pentru înfășatul bebelușului și trucuri pentru a o face bine.

Înfășatul este o modalitate excelentă de a face un bebeluș să se simtă confortabil și în siguranță. Iată câteva metode ușor de încercat:

- vei citi:
Cele mai bune metode de a înfășa un bebeluș
Tehnica de înfășare de bază
Tehnica de înfășare cu brațele afară
Metoda DUDU
Trecerea de la înfășat la sacul de dormit

Cele mai bune metode de a înfășa un bebeluș

Potrivit multor experti in somnul bebelusului un infasatul bebelusului il calmeaza si poate duce la perioade mai lungi de somn. Când un bebeluș doarme bine, atât mama, cât și tatăl se odihnesc mai mult, iar bebelușul tinde, de asemenea, să fie mai puțin agitat.

Citeste Infasatul: cinci motive pentru care bebelusul isi poate gasi mai repede calmul

Este insa important ca bebelusul să fie înfășat în mod corespunzător, pentru a nu exista riscul de sufocare cauzat de paturică. Proaspeții părinții care doresc să facă totul ca la carte, înfășatul este o tehnică care poate fi învățată și practicată. Unii părinți au ales să renunțe la înfășat și preferă să cumpere saci de somn pentru bebelușii lor. Sacii de somn pot fi o opțiune bună pentru un bebeluș care este în tranziție de la înfășat la sacul de somn sau pătură.

Există puține metode de învățat atunci când părinții doresc să înfeșe un copil. Potrivit Babycenter, cele mai frecvente metode sunt înfășarea de bază și înfășarea brațelor. Înfășarea de bază este atunci când doar capul bebelușului este afară. Înfășarea cu brațele afară se face așa cum este descris, înfășarea copilului în pătură și lăsarea brațelor afară.

Tehnica de înfășare de bază

Pentru a înfășa eficient bebelușul, este important să așezi pânza sau pătura pe o suprafață plană unde să poți manevra cu atenție bebelușul. Îndoaie colțul superior al păturii până la mijlocul acesteia, așează ușor nou-născutul pe pătură cu capul expus pentru a continua procesul de înfășare. Ia colțul din dreapta al păturii și traversează-l peste corpul bebelușului în partea stângă, sub subsuoara stângă a bebelușului. Îndoaie partea de jos a păturii peste picioarele bebelușului (fără a îndoi picioarele), apoi trage colțul păturii peste braț și piept, după care plasează-i materialul sub umărul neacoperit (daca materialul este prea lung).

Apoi, ia colțul stâng al păturii și pliază-l în partea dreaptă a bebelușului. Pentru a vă asigura că nu este înfășat prea strâns, asigură-te că poți băga două degete între corpul bebelușului și pătură. În tot acest timp, mânuțele bebelușului trebuie puse drept, atent lângă corp.

Tehnica de înfășare cu brațele afară

Pe măsură ce nou-născutul crește în primele câteva săptămâni și este mai puțin agitat în timpul somnului, vei observa că mișcările sale sunt mai fluide și mai puțin sacadate. Acestea fiind spuse, este important să începi să observi când bebelușul se iese din fașă complet. În acest moment, ar trebui să începi să-l înfeși cu brațele în afară pentru a-i permite să-și miște brațele în timp ce se auto-calmează pentru a adormi.

Ad-Extra3:

Metoda DUDU

Există un alt mod rapid și eficient de a înfășa un bebe. Există un acronim care îi ajută pe oameni să-și amintească, metoda DUDU: Down-Up-Down-Up/„Jos-Sus-Jos-Sus”. Potrivit Happiest Baby, metoda DUDU poate fi realizată în 4 pași simpli. D începe cu Down/Jos, deci primul pas este să așezi pătura în formă de diamant. Îndoaie partea de sus a diamantului în jos și așează copilul deasupra păturii. Ține-i brațul drept în jos și ia partea dreaptă a păturii și pliaz-o peste partea dreaptă. Va arăta ca o „formă de V”. Iată și imaginile pas cu pas:

Trecerea de la înfășat la sacul de dormit

Potrivit Nested bean, există modalități de tranziție a bebelușului de la înfășat la un sac de somn sau pături speciale. Sacii de somn sunt minunați pentru a menține bebelușul în siguranță în primele luni. Este posibil să aibă o perioadă dificilă de tranziție de la înfășat la sacul de dormit. Începe treptat: o noapte cu un singur braț în interior și un braț în afară. Apoi treci la două brațe afară. Cel mai bine este să evaluezi cum se simte bebelușul în acest timp. Dacă un bebeluș se răsucește pe burtică, nu este sigur infășat.

Copilul poate să plângă de fiecare dată când încerci să-l înfeși. Nu te supăra dacă vezi că este frustrat în timpul înfășării. Odată ce bebelușul se află sub forma unui burrito, se va liniști. Unii bebeluși plâng și când le este schimbat scutecul. Majorității nou-născuților nu le place să fie manipulați atât de mult, deoarece căldura poate scăpa din corpul lor prin aceste tranziții. Înfășarea bebelușului și păstrarea copilului într-o pijamă cu mânecă și pantalon (body) este perfectă pentru a menține copilul confortabil.

► Citeste in continuare  De ce plange bebelusul: motive si sfaturi

Cat doarme bebelusul

Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere? Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare.

In primele zile el e treaz cam o ora pe zi, aceasta perioada crescand la trei ore pana la sfarsitul plinei luni de viata. De asemenea, incepand de la o luna copilul va reusi sa doarma mai mult timp fara pauza.

Citeste mai departe...

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII