10 sfaturi de siguranta la băița bebelușului

10 sfaturi de siguranta la baita bebelusului

10 sfaturi de siguranta la băița bebelușului

Timpul petrecut făcând băiţă bebeluşului este foarte distractiv, dar nu poţi fi niciodată suficient de precaută. Începe din timp, învăţând regulile de bază ale băiţei celui mic.

→ Iata 10 sfaturi de siguranta la baita bebelusului.

 veti citi:
10 sfaturi de siguranta la baita bebelusului
Alege produse de calitate pentru ingrijirea bebelusului
Produsele pentru ingrijirea bebelusului: ce contin si cum trebuie sa le alegem
Perturbatorii endocrini – cum protejam bebelusul de ei?

Timpul petrecut făcând băiţă bebeluşului tău poate fi foarte distractiv, dar nu poţi fi niciodată suficient de precaută. Începe din timp, învăţând regulile de bază ale băiţei celui mic şi aminteşte-ţi aceste sfaturi înainte de a-l îmbăia:

10 sfaturi de siguranta la baita bebelusului

Prima şi cea mai importantă regulă este aceasta: niciodată să nu îţi laşi copilul nesupravegheat, nici măcar pentru un minut. Copiii se pot îneca în mai puţin de 3 centimetri de apă. Dacă sună cineva la uşă sau la telefon, şi trebuie să răspunzi, înveleşte-ţi copilaşul într-un prosop şi ia-l cu tine.

Nu pune copilul în  cadă când apa este încă pornită, căci temperatura apei se poate schimba sau nivelul apei  poate creşte prea mult.

Transformă cada familiei într-un mediu sigur. Căzile de baie sunt incredibil de alunecoase, aşa că ar fi indicat să o dotezi pe a  ta cu un  covoraş de cauciuc pentru o aşezare mai sigură. O învelitoare gonflabilă pentru robinet nu este absolut necesară, dar poate proteja căpşorul copilului tău de lovituri dureroase. De asemenea, asigură-te că uşile glisante ale cabinei de duş sunt fabricate din sticlă securit.

Potriveşte temperatura apei astfel încât să fie confortabil de caldă (35-38 grade Celsius). Bebeluşii şi copiii mici preferă o apă mai puţin fierbinte decât tine.

Umple cada cu doar 5 până la 8 cm de apă pentru nou-născuţi şi copii în vârsta de până la 6 luni şi niciodată până mai sus de talie (în poziţie şezut) pentru copii mai mari.

Pentru copiii care pot sta aşezaţi, ţi-ar putea fi de folos un ţarc pentru îmbăierea copilului prevăzut cu ventuze pentru fixarea pe fundul căzii.  Dar nu te lăsa amăgită de un fals sentiment de siguranţă - nu poate fi un substitut pentru supravegherea atentă şi permanentă a copilului tău.

Învaţă-ţi copilul să stea aşezat în cadă, nu în picioare.

Săpunul, şamponul sau spumantul de baie ar putea usca pielea copilului tău şi ar putea cauza apariţia unor iritaţii, aşa că foloseşte-l cumpătat. De asemenea, aceste produse ar putea irita uretra, ridicând astfel riscul apariţiei infecţiilor tractului urinar. Pentru a nu lăsa copilul să stea prea mult în apa plină de săpun - posibil iritantă- , joacă-te cu el în apă la începutul băiţei şi păstrează spălatul cu şampon şi săpun pentru final.

Fii atentă în mod special nu numai la temperatura apei, ci şi la cât de fierbinte este apa care curge din robinetul de apă caldă.  Nu trebuie să depăşească 49°C, aşa că potriveşte termometrul la această temperatură. La temperaturi mai ridicate, sunt suficiente doar 3 secunde pentru ca un copil să se aleagă cu o arsură gravă.

Nu îi permite copilului tău să atingă mânerele robinetului. Chiar dacă nu îl poate manevra acum, la un moment dat va putea şi s-ar putea alege cu o vătămare serioasă.

Alege produse de calitate pentru ingrijirea bebelusului

Nu ai nevoie de foarte multe produse cosmetice pentru ingrijirea pielii bebelusului, insa ai grija ca cele pe care le folosesti sa fie de calitate. Citeste cu atentie etichetele, evita produsele care contin foarte multe chimicale, mai ales parabeni si ftalati, substante extrem de nocive pentru organism. Iadeal este sa folosesti produse cosmetice special concepute pentru bebelusi, care sa contina cat mai multe ingrediente naturale.

Produsele pentru ingrijirea bebelusului: ce contin si cum trebuie sa le alegem

Ce fel de produse alegem pentru ingriirea bebelusului? Ce contin toate aceste spumante de baie, sampoane de bebelusi, lotiuni si de ingrijre si cremute care mai de care? Ce chimicale nocive se pot ascunde printre ingrediente? Iata ce trebuie sa stii despre produsele pentru bebelusi si cum sa faci alegeri sanatoase. Pentru ca ne dorim sa nu ne expunem bebelusul la chimicale care ii pot afecta sanatatea.... nu-i asa?

Perturbatorii endocrini – cum protejam bebelusul de ei?

Perturbatorii endocrini sunt substante nocive care declanseaza, inhiba sau modifica activitatea hormonilor, afectand sanatatea organismului, mai ales a organismului bebelusului, care este foarte sensibil la orice stimul chimic.

Aratati mereu cu degetul de catre cercetatori, evitati de catre consumatori si adesea cosmetizati de catre producatori, perturbatorii endocrini sunt substante care se gasesc peste tot in jurul nostru, afectandu-ne zilnic sanatatea citeste in continuare aici >>

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020
realizat cu sfaturile Dr. M. van den Akker - medic dermatolog Haga, Olanda.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII