Furia laptelui și hiperlacția. Am deja o rezervă strategică de lapte matern - jurnal de mami de bebe

Furia laptelui si hiperlactia. Am deja o rezerva strategica de lapte matern - jurnal de mami de bebe

Furia laptelui și hiperlacția. Am deja o rezervă strategică de lapte matern - jurnal de mami de bebe

Nu imi imaginam ca o sa am lapte matern pentru ca nu sunt asa înzestrata de la natura - dar cine ar fi crezut ca eu voi avea prea mult lapte si ingrijorarea mea va fi angorjarea sanilor si nu frica de a nu avea lapte deloc.

Supriza a fost insa furia laptelui si hiperlactia. Prin urmare am deja o rezerva strategica de lapte matern - jurnal de mami de bebe

veti citi
Despre lapte matern si hiperlactatie
Laptele meu curgea efectiv pe mine. Era furia laptelui
Am facut rezerve de lapte matern
Bebe Matei papa exclusiv la san

Despre lapte matern si hiperlactatie

Astazi voi povesti despre hiperlactatia aparută inca din luna a 8 a de sarcină.

Nu imi imaginam ca o sa am lapte matern pentru ca nu sunt asa înzestrata de la natura - dar cine ar fi crezut ca eu voi avea prea mult lapte si ingrijorarea mea va fi angorjarea sanilor si nu frica de a nu avea lapte deloc.

Inca din luna a 8-a de sarcină,  după fiecare duș - incepeau sa curga pe rand picaturi de lapte. M-am gandit ca este normal si nu am vrut să ma mulg, desi aveam achizitionată o pompă manuala de la Avent pentru a nu favoriza contractile inainte de termen. Ma multumeam in a folosi acele tampoane pentru sani speciale .

Citeste Hiperlactatia sau AJUTOR, am prea mult lapte - ce e de facut?

Laptele meu curgea efectiv pe mine. Era furia laptelui

Dupa ce am nascut, la o zi distantă m-am trezit ca laptele meu curgea efectiv pe mine. Era furia laptelui. Colostrul era prezent asa ca m-am mobilizat dupa operatie pentru a merge la alaptat cat de repede s-a putut.

Bebe Matei a supt din prima incercare si am reusit sa realizez atasarea corecta la san tot instinctiv si indrumată cat de cat de asistenta de la neonatologie.

Citeste cum se ataseaza bebelusul corect la sani aici.

In afara orelor de alaptat - caci alaptam din 3 in 3 ore la programul de vizită - era un chin. Sanii se angorjau si prezentau eritem si prurit pana la urmatoarea sesiune de alaptare.

Am inceput sa folosesc pompa manuala care o aveam in bagajul de maternitate si am reusit sa acumulez pana ce am iesit din spital 4 pungi colectoare de lapte matern de 250 ml pe care il tineam la congelator in salon, iar colegele mele nici nu aveau instalată lactatia. Eram surprinsă cum de corpul meu imi facuse asa o bucurie imensă in a fi capabilă sa imi hranesc copilul si ma gandeam cu groaza la cutiile de lapte praf cumparare inca din luna a 9-a pentru a fi pregatita in caz contrar.

Am facut rezerve de lapte matern

Ajunsă acasă am pus in functiune pompa manuală pentru a mulge surplusul de lapte pe care bebe nu il manca evitand temuta  "furie a laptelui". Din pacate la asa activitate intensă -  aceasta a inceput sa scoata un sunet stresant incat nu o mai puteam folosi si pe noapte. Deci aveam nevoie de o alta pompa. Am reusit in scurt timp sa nu mai am loc in congelator de pungi si pungulite 250ml si  sosiere de 80 ml cu lapte.



Asa ca am achizitionat si o pompa electrică nestiind ca fac mai mult rau decat bine. Eu goleam un san si in 30 de min era foarte umflat, rosu si plin cu lapte pana la refuz ca o bomba cu ceas.  Am facut asta zile intregi crezand ca asta e solutia pentru excesul de lapte pe care sanii il produceau.



Am inceput dupa trei saptamani sa ii dau doar la san fara a mai face completare cu biberon deloc. Chiar daca uneori jetul este mai puternic si ma mulg inainte macar 5 minute pentru a detensiona sanul si a putea facilita alaptarea cat sa nu se inece bebe atunci cand suge. Atunci cand am surplus il colectez si il donez la spital pentru alti prematuri si nou nascuti care au nevoie de el.

Bebe Matei papă exclusiv la san

Acum Matei manancă exlusiv la san (de fapt lapte matern a mancat din a doua zi de cand am fost la alaptat) dar ma refer fara a mai mulge in biberon pentru completare. Incetul cu incetul s-a invatat cu sanii mari si suptul lui este continu, rapid si scurt pentru a se satura in 10 minute de supt.

Il alaptez la cerere chiar daca dezavantajele sunt mai mult pentru mama - pentru ca nu poti avea un program constant. Avantajele pentru copil sunt multe si  specialistii neonatali recomandă această metodă inca nouă printre mamici.

CIteste cu detalii: Alaptarea la cerere: tot ce trebuie sa stii pentru un bebe fericit

Matei a luat in greutate foarte bine. Am iesit cu el din spital cu 2710g si la 1 luna de zile bebe avea 4437g.  Sper sa nu il fac un grasun si sa aiba o dezvoltare armonioasă si o crestere normală in greutate.

Am crezut ca este mai dificil sa nu ai lapte decat sa ai prea mult dar incercam pe cat posibil sa reglam cererea cu oferta la indemnul unui consultant in lactatie de o saptamana.

Sunt sigură ca lapticul meu o sa ajute multi bebei a caror mame nu au lapte sau inca nu produc asa repede.

Acest lapte este o minune de la Dumnezeu si ma bucur ca am fost norocoasă sa pot alapta si pot ajuta si pe ceilalti in egala masură.

► Iata ce trebuie sa stii daca te confrunti cu angorjarea sanilor in timpul alaptarii - pentru a depasi cu succes aceasta problema care sperie mamicile.

Alexandra  - mami de bebe scump ®

Alexandra e mami de bebe scump Matei Stefan, o mamica din comunitatea Desprecopii - care va impartasi cu noi experientele, bucuriile si greutatile vietii de mamica de bebelus.
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate ©

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII