Tratamentul FEBREI: Ghid rapid pentru tratarea febrei la adulți și copii

Tratamentul febrei: Ghid rapid pentru tratarea febrei la adulti si copii

Tratamentul FEBREI: Ghid rapid pentru tratarea febrei la adulți și copii

Febra este un simptom obișnuit de boală, dar nu este neapărat un lucru rău. De fapt, febra pare să joace un rol cheie în combaterea infecțiilor. Deci, ar trebui să tratezi febra sau să lași febra să-și urmeze cursul?

→ Iată un ghid rapid ce contine sfatul medicului.

- vei citi:
Cele mai sigure termometre pentru măsurarea temperaturii corpului
Febra la sugari și copii mici
Febra la copii
Febra la adulți

Aceste recomandări sunt pentru persoanele care sunt în general sănătoase - de exemplu, pentru cei care nu sunt imunocompromiși sau care iau medicamente pentru chimioterapie și nu au suferit recent o intervenție chirurgicală.

Cele mai sigure termometre pentru măsurarea temperaturii corpului

Valorile febrei - enumerate în textul de mai jos sunt pentru temperaturile luate cu termometre rectale și orale. Aceste termometre asigură cea mai precisă măsurare a temperaturii corpului. Alte tipuri de termometre, cum ar fi termometrele pentru urechi (membrana timpanică) sau pentru frunte (artera temporală), deși convenabile, oferă măsurători de temperatură mai puțin precise.

Febra la sugari și copii mici

Vârstă 0-3 luni -  38 C sau mai mare - rectal

Ce să faci: Sună medicul, chiar dacă copilul nu are alte semne sau simptome.

Vârstă 3-6 luni - până la 38,9 C - rectal

Ce să faci: Bebelușul trebuie să se odihnească mult și alăptează-l la cerere. Nu sunt necesare medicamente. Sună medicul dacă bebe pare neobișnuit de iritabil, letargic sau incomod.

Vârstă 3-6 luni - peste 38,9 C - rectal

Ce să faci: Sună medicul pentru a-l consulta.

Vârstă 6-24 luni - peste 38,9 C - rectal

Ce să faci: Dă-i copilului acetaminofen. Dacă copilul are peste 6 luni sau mai mult, ibuprofenul este în regulă. Citește cu atenție eticheta pentru o dozare adecvată. Nu administra aspirină unui sugar sau unui copil mic. Sună medicul dacă febra nu răspunde la medicament sau durează mai mult de o zi.

► Citeste detalii aici Febra la bebelusi: cauze si ce e de facut

Febra la copii

Vârstă 2-17 ani - până la 38,9 C - rectal la 2-3 ani sau oral peste 3 ani

Ce să faci: Încurajează copilul să se odihnească și să bea multe lichide. Nu sunt necesare medicamente. Sună medicul dacă copilul pare neobișnuit de iritabil sau letargic sau se plânge de un disconfort semnificativ.

Vârstă 2-17 ani - peste 38,9 C - rectal la 2-3 ani sau oral peste 3 ani

Ce să faci: Citește cu atenție eticheta pentru o dozare adecvată și ai grijă să nu îi administrezi copilului mai multe medicamente care conțin acetaminofen, cum ar fi unele medicamente pentru tuse și răceală. Evită administrarea de aspirină copiilor sau adolescenților. Sună medicul dacă febra nu răspunde la medicament sau durează mai mult de trei zile.

► Citeste Paracetamol sau Ibuprofen contra febrei? Despre ce contin aceste medicamente si ce este mai bine sa dam bebelusului in caz de febra

Febra la adulți

+18 ani - până la 38,9 C - oral

Odihnește-te și bea multe lichide. Nu sunt necesare medicamente. Sună medicul dacă febra este însoțită de dureri de cap severe, gât rigid, dificultăți de respirație sau alte semne sau simptome neobișnuite.

+18 ani - peste 38,9 C - oral

Dacă nu te simți confortabil, ia acetaminofen sau ibuprofen. Citește cu atenție eticheta pentru o dozare adecvată și ai grijă să nu iei mai multe medicamente care conțin acetaminofen, cum ar fi unele medicamente pentru tuse și răceală. Sună medicul dacă febra nu răspunde la medicament, este în mod constant de 39,4 C sau mai mare, sau durează mai mult de trei zile.

Trebuie sa ne vaccinam copiii impotriva gripei - iata raspunsul specialistilor

Ar trebui ca si copiii sa fie vaccinati impotriva gripei? Raspunsul este DA.

In plus, copiii sub 5 ani prezintă un risc mai mare de complicații cauzate de gripă - cum ar fi febra ridicată, convulsiile și pneumonia. Dacă aveți copii mai mici de 5 ani sau care au complicații de sănătate, toți cei care locuiesc în casă ar trebui să aiba vaccinare antigripala. Acest lucru este important mai ales dacă aveți copii sub 6 luni sau o femeie din casa este insarcinata citeste in continuare ce trebuie stiut despre vaccinarea copiilor cu vaccinul antigripal.

Despre febra citeste si

Febra in sarcina poate afecta sanatatea bebelusului - iata ce trebuie sa stii

Aparitia dintilor nu provoaca febra bebelusului - este doar un mit

Febra copilului: cand este momentul sa te ingrijorezi si cand nu

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.

 autor: Desprecopii.com, - Toate drepturile rezervate (c) 2021
Material aprobat de dna medic pediatru Stefana Zamfir
referinte medicale:
Academia Americana de Pediatrie - norme de sanatate pentru copii
WebMd.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Febra

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII