Trimestrul al treilea de sarcină - iată cum să vorbesti cu bebelusul tău inainte de naștere

Trimestrul al treilea de sarcina - iata cum sa vorbesti cu bebelusul tau inainte de nastere

Trimestrul al treilea de sarcină - iată cum să vorbesti cu bebelusul tău inainte de naștere

Esti insarcinata? OK - poti vorbi cu bebelusul tau. Iata cum o poti face cel mai bine  - ce să spui și cum să-i vorbești :)
 
S-a dovedit că a vorbi cu burtica în al treilea trimestru de sarcină are un efect calmant asupra bebelușului, dar noi cercetări incredibile arată, de asemenea, că bebelușii nenăscuți își pot aminti ceea ce aud și pot fi liniștiți de rimele repetate.

Este doar una din o serie de informații despre modul în care vorbitul cu burtica poate influența dezvoltarea timpurie a limbajului.

- vei citi:
Bebelușii nenăscuți își pot aminti ceea ce aud
Bebelușul învață să audă
Bebe va iubi vocea ta cel mai mult și va continua să-l liniștească mult după ce s-a născut
Poți crea primele amintiri ale bebelușului
Esti insarcinata si fatul nu misca in burtica ta? Iata 5 trucuri care il pot trezi pe bebe

Bebelușii nenăscuți își pot aminti ceea ce aud

Cercetările au arătat că ascultarea vocii tale în uter va relaxa bebelușul și-i va scade ritmul cardiac, punând bazele atât pentru legătura dintre voi, cât și pentru dezvoltarea limbajului timpuriu. În mod uimitor, oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că bebelușii nenăscuți răspund pozitiv la tiparele de cuvinte, cum ar fi rimele din poeziile pentru copiie.

Noi cercetări incredibile arată că bebelușii nenăscuți își pot aminti ceea ce aud, punând bazele dezvoltării limbajului.

Bebelușul învață să audă

Auzul se dezvoltă într-o secvență stabilită în timpul sarcinii. Cohleea (responsabilă de traducerea undelor sonore) este bine formată după 15 săptămâni de sarcină și este complet funcțională până la 20 de săptămâni, dar nu este conectată la creier decât în ​​jur de 24-30 săptămâni. Deci, deși sunetul pătrunde în urechi, creierul bebelușului nu îl „aude” decât în ​​al treilea trimestru. Între timp, bebelușul învață deja despre viața din uter prin miros, atingere și mișcare. Discutând cu burtica ta, îl poți ajuta pe bebeluș să învețe și despre lumea exterioară.

Bebe va iubi vocea ta cel mai mult și va continua să-l liniștească mult după ce s-a născut

Primul lucru pe care bebelușul tău îl va auzi probabil este funcționarea interioară a corpului tău: bătăile inimii, respirația și sunetele digestiei alimentelor. Dar cel mai important sunet pentru bebe va fi vocea ta, care se crede că este cel mai intens sunet pe care îl poate auzi în uter. După aceea, dacă sunetele sunt suficient de puternice sau suficient de apropiate, poate auzi și ce se întâmplă în jurul tău, reacționând la muzică, zgomote bruște și cunoscând vocile altor membri ai familiei. Dar vocea ta este cea care-i va plăcea cel mai mult și va continua să-l liniștească mult după ce s-a născut.

Poți crea primele amintiri ale bebelușului

Prin măsurarea ritmul cardiac al fătului, s-a constatat că bebelușii nenăscuți reacționează diferit la expunerea la aceeași poveste sau rime pentru câteva săptămâni, comparativ cu o poveste care o aud pentru prima dată.

Ritmul cardiac scade atunci când aud tipare de cuvinte familiare, indicând faptul că se relaxează. Și mai uimitor, își pot aminti că au auzit cuvintele, chiar dacă există un decalaj de câteva săptămâni între lecturi și chiar dacă altcineva le citește. De asemenea, ei pot continua să le recunoască pentru o perioadă scurtă de timp ca nou-născut, astfel încât, citind o poveste obișnuită la culcare sau o poezie, poți crea primele amintiri ale copilului.

În timpul celui de-al treilea trimestru, de ce să nu alegi o poezie preferată sau o poveste scurtă și încearcă să o citești cu voce tare o dată pe zi.

Găsește un loc liniștit, respiră adânc și relaxează-te. S-a dovedit că nivelurile ridicate de stres pot afecta imunitatea bebelușului, deci petrecerea unui timp calm pentru conectarea cu bebelușul poate fi benefică în mai multe moduri.

Dacă cititul pentru burtică nu este cu adevărat pentru tine, nu-ți face griji, bebelușul tău învață despre vocea ta de fiecare dată când vorbești, astfel încât legătura va crește în mod natural.

Ai grijă la modificările comportamentului bebelușului. Nu uita că bebelușul se va liniști auzindu-ți vocea, așa că se va mișca mai puțin.

Vezi dacă bebelușul reacționează diferit la o serie de sunete - muzica, de exemplu, sau vocea altcuiva. Tatăl și frații se pot implica și ei.

► Citeste si Al treilea trimestru de sarcina - trimestrul in care bebe creste vertiginos

Esti insarcinata si fatul nu misca in burtica ta? Iata 5 trucuri care il pot trezi pe bebe

Esti insarcinata si fatul pare sa fie un pic lenes si nu misca in burtica ta? Mișcarea fetală începe în general în al doilea trimestru de sarcina și, dacă vrei sa experimentezi mai des aceasta bucurie, afla ca poti sa obtii un semnal de la bebe cu aceste trucuri.  În cele ce urmează iti spunem cinci trucuri care induc mișcarea fetală sănătoasă.

Iata 5 trucuri care il pot trezi pe bebe.

Despre miscarile bebelusului in burtica mamei, citeste si

In burtica mamei: miscarile si simturile bebelusului. E atat de multa miscare si veselie acolo.

5 moduri distractive de a interactiona cu bebelusul nenascut

Ce aude bebelusul din burtica mamei

In burtica mamei: sensibilitatea la atingere

Ce simte fatul in uter: intrebari si raspunsuri

De ce lovesc bebelusii in burtica mamicii: motivele lor

Aplicația Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcină si tot ce trebuie sa stii despre sarcină

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

► Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de August 2024)

 Vino pe grupul nostru secret - JURNAL DE SARCINA

❤️Ne găsesti si pe Instagram Desprecopii - unde postăm continut dedicat gravidutelor si bebelusilor. Vino alături de Comunitatea Desprecopii ❤️

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII