Andreea Berecleanu, ambasador al campaniei „1 pachet = 1 vaccin”

Andreea Berecleanu, ambasador al campaniei „1 pachet = 1 vaccin”

Andreea Berecleanu, ambasador al campaniei „1 pachet = 1 vaccin”

  • Un interviu cu Andreea Berecleanu, ambasador al campaniei  1 pachet = 1 vaccin - campanie sustinuta si de Desprecopii.com ! Intrați pe pagina de Facebook Lumea Mămicilor, încărcați înMozaicul Pampers   poze cu copiii voștri și încurajați-vă prietenii să facă același lucru. Astfel, fiecare noua mămică pe care o veți convinge să intre în Lumea Mămicilor va aduce donațiile Pampers mai aproape de orașul vostru.
Te-ai alăturat celei de-a treia editie a campaniei  1 pachet = 1 vaccin  dedicată luptei împotriva tetanosului neonatal. Ce poti sa ne povestesti despre aceasta campanie?

Campania 1 pachet = 1 vaccin poate salva vieţi cu ajutorul părinţilor din toată lumea. De altfel, campania s-a născut tocmai din dorinţa de a le da acestor părinţi şansa de a contribui, printr-un gest cât se poate de simplu, la eliminarea tetanosului din ţările mai puţin dezvoltate. Pentru fiecare pachet de scutece sau şerveţele Pampers cumpărat, Pampers donează către UNICEF suma necesară achiziţionării unui vaccin anti-tetanos. Campania 1 pachet = 1 vaccin va avea si o cauza locala, fiind alaturi de maternitatile din Romania.

Care este propriu-zis rolul tău şi în ce fel crezi că va influenţa ajutorul pe care-l dai?

Acesta este cel de-al treilea an in care sustin cu mare drag Campania Pampers UNICEF 1 pachet = 1 vaccin, campanie care lupta impotriva tetanosului neonatal. Rolul meu este acela de a duce povestea campaniei in cat mai multe case din Romania. Este prima data cand milioane de mame din intreaga lume pot ajuta la implinirea unui scop nobil: salvarea atator vieti, fie ca e vorba de copii, fie de mame ca si noi, dar care au avut nesansa de a se naste in colturi de lume in care saracia face ca un simplu vaccin sa fie un lux.

Faptul că eşti mamă te-a motivat în decizia de a te implica în Campania Pampers UNICEF?

O mama este, in mod categoric, mai sensibila la suferința decât oricare alta persoana. O mama are un punct vulnerabil: copilul ei. Si înțelege cat e de important e sa salvezi o viața. O mama se va pune întotdeauna in locul unei alte mame, al cărei copil suferă. Eu stiu ca, deși in Romania încă mai avem mult de învățat ,când vine vorba de dăruire, mamele pot fi date ca si exemplu.

Campania 1 pachet = 1 vaccin are si o cauza locala. Ce parere ai despre aceasta imbinare?

Cel mai mult imi place faptul ca se respecta principiul întregii campanii si simplitatea. Un gest mic cu care poti schimba mai multe vieți. Pampers va dona anul acesta in  patru oraşe , mobilier pentru nou-născuţi si scutece Pampers, oferindu-le copiilor condiţii cât mai bune încă din primele clipe de viată. Mamele sunt cele care vor alege orasele in care vor merge donatiile Pampers.

Intrați pe pagina de Facebook Lumea Mămicilor, încărcați în Mozaicul Pampers https://www.facebook.com/?sk=lf#!/Lumea.mamicilor?v=app_4949752878 poze cu copiii voștri și încurajați-vă prietenii să facă același lucru. Astfel, fiecare noua mămică pe care o veți convinge să intre în Lumea Mămicilor va aduce donațiile Pampers mai aproape de orașul vostru.

Copiii tai sunt deja marisori.  În ce fel se transforma relatia mama- copil la aceasta varsta?

Diferenta de varsta dintre Eva si Petru este de 4 ani. Ea are 9, el are 4. Asadar trebuie sa ne pliem pe personalitatile a doi copii de sex diferit, cu preocupari si manifestari diferite. Fiecare etapa din viata lor a insemnat un alt pas,o alta descoperire a mintii lor,o identificare a asemanarii cu fiecare dintre noi. Cursurile de parenting pe care le-am urmat si metoda Thomas Gordon pe care am citit-o,m-au ajutat foarte mult sa aflu cum gandesc fara sa le invadez viata, ci facand acest lucru cu discretie si tact.

Care este perioada din viata ta pe care o consideri ca fiind cea mai lipsita de griji? Dar cea mai complicata?

Nu m-am gandit niciodata la asa ceva,asta inseamna ca eventualele griji au fost preocupari placute si nu mi-au afectat existenta neplacut.Toate etapele din viata unui copil sunt importante.De cand este in pantece,apoi ca sugar,cand incepe sa manance diversificat,cand intra la scoala,cand are prima victorie sau prima dezamagire.

Exista un anume moment in aceasta perioada care ti-a ramas atat de bine intiparit in minte incat ai putea sa il desenezi?

Cel mai bine deseneaza copiii mei.Ei exprima perfect starile prin care ei insisi trec si toate dormitoarele sunt un adevarat insectar.Eu nu  am desenat momente speciale,am preferat insemnarile intr-un caiet.

Care crezi ca este unealta fara de care o mama nu poate supravietuii? (poate fi ceva material sau spiritual)

Dragostea copilului sau!

februarie 2011, Toate drepturile rezervate (c) Desprecopii.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII