Am aflat ca sunt insarcina la 26 de saptamani. Iata de ce femeile nu trebuie judecate din cauza unei sarcini fara simptome

Am aflat ca sunt insarcina la 26 de saptamani. Iata de ce femeile nu trebuie judecate din cauza unei sarcini fara simptome

Am aflat ca sunt insarcina la 26 de saptamani. Iata de ce femeile nu trebuie judecate din cauza unei sarcini fara simptome

"Am aflat că sunt însărcinată cu 2 luni înainte de a naște”.

Ai auzit probabil povești despre femeile care merg la spital cu dureri de stomac și se întorc cu un bebeluș și probabil ai fost de genul: „Cum nu și-a dat seama că este însarcinată?!”

Acest lucru nu se intampla pentru ca ar nega sarcina sau pentru ca nu știu cum funcționează conceperea unui bebe - dar rxperiențele lor sunt produsul a ceea ce este cunoscută sub numele de „sarcină criptică (sau misterioasă)
- sau sarcina fara simptome - atunci când o femeie nu află că este însărcinată până la 20 de săptămâni sau mai târziu - condiție care afectează 1 din 450 de femei...

- vei citi:
1 din 2500 de femei nu va ști că este însărcinată până nu va naște
Nu plănuiam să am un copil
La 16 ani mi s-a spus că nu voi avea copii
Aveam 26 de săptămâni și 3 zile de sarcină când am aflat
Sarcinile criptice sunt prea crud judecate de oameni
De ce unele femei nu realizeaza ca sunt insarcinate
Sarcina criptica: citeste si alte povestiri de la mamici

1 din 2500 de femei nu va ști că este însărcinată până nu va naște

Femeile care suferă o sarcină - misterioasa - sau criptică pot fi însărcinate timp de luni de zile și prezintă puține simptome sau deloc, fie din cauza unor condiții de sănătate preexistente, cum ar fi sindromul ovarian polichistic, perimenopauză, niveluri mai scăzute de hormoni ai sarcinii sau, conform unor medici, pur și simplu din cauza excesului de stres. 1 din 2500 de femei nu va ști că este însărcinată până nu va naște.

Citeste Există sarcină fără simptome? Iată cum pot simptomele varia și la ce trebuie să fii atentă

O mămică anonimă de 28 de ani care nu a descoperit că este însărcinată până la 7 luni (ea având atunci 26 de ani) - și care acum este mama unei fetițe sănătoase, ne spune povestea ei.

"Am aflat că sunt însărcinată cu 2 luni înainte de a naște, iar eu aveam doar 50kg când am născut copilul”.

Nu plănuiam să am un copil

De fapt, opusul! Inutil să spun că am fost foarte socială. La momentul respectiv, lucram la un proiect uriaș care se desfășura la nivel global. Lucram  50 până la 60 de ore pe săptămână, dacă nu mai mult. Nu eram deloc pregătită pentru schimbarea care avea loc în viața mea - fără să știu, așa cum s-a dovedit. A fost un șoc pentru mine și colegii mei cărora nu le venea să creadă că sunt însărcinată în șapte luni.

La 16 ani mi s-a spus că nu voi avea copii

Practic, a trebuit să mă îndepărtez de tot ce lucrasem doi ani pentru a avea suficient timp să mă pregătesc pentru ceea ce urma să vină peste două luni. A fost o decizie foarte dificilă de a părăsi locul de muncă, dar nu am avut de ales. Într-o sarcină „normală”, ai timp să te adaptezi emoțional, psihologic și fizic. Mi s-a spus la 16 ani că nu voi avea copii sau că voi avea mari dificultăți. Încercând să înteleg că voi avea un copil a fost greu.

Dar gândindu-mă la multele intervenții chirurgicale avute deja și la medicii care au spus că acest lucru nu se va întâmpla niciodată a fost cu totul altceva. Sincer, a fost ca o trădare.

Aveam 26 de săptămâni și 3 zile de sarcină când am aflat că sunt însărcinată

Am endometrioză în stadiul 5. Am avut patru laparoscopii și intervenții chirurgicale intestinale din cauza gravității cazului meu și am experimentat balonare, greață și fluctuații ale greutății timp de patru ani, pe parcursul unor tratamente hormonale foarte grele și numeroase intervenții chirurgicale legate de această afecțiune, așa că nu s-a întâmplat nimic nou care să declanșeze alarme. Nu mai avusesem menstruație de aproape 3 ani, ceea ce este prima întrebare a majorității oamenilor.

Vărsam adesea noaptea din cauza endometriozei. Acest lucru se întâmpla puțin mai frecvent acum că eram însărcinată, dar nimic care să mă facă să mă gândesc de două ori la asta. Și unele femei mă vor urâ pentru asta, dar de fapt am pierdut multe kilograme în timpul sarcinii (oricum, în ultimele 2,5 luni). Aveam 60kg când am aflat că sunt însărcinată și 50kg înainte să nasc.

Eu și fostul meu partener nu mai eram împreună, dar el a venit cu mine la programarea inițială. Având în vedere istoricul meu medical și faptul că eu și tatăl copilului nu eram împreună, obstetricianul a încercat practic să forțeze un avort. Pentru a fi clară, nu sunt împotriva avorturilor. Dar la 6 luni de sarcină, trebuie să naști ca apoi să-ți înmormântezi copilul, ceea ce nu am fost de acors să fac. Eram foarte supărată și destul de dezgustată că un doctor chiar mi-ar sugera asta.

De fapt, aram foarte entuziasmată când am intrat la prima mea programare. Dar în 20 de minute, eram forțată să merg într-o direcție foarte diferită. A fost groaznic. Totul s-a întâmplat atât de repede și eram deja șocată, cu greu puteam să-mi trag suflul, chiar dacă voiam să strig „STOP!”. Mi s-a părut că mi s-a prădat primul moment real ca proaspătă mamă emoționată din cauza unui doctor sexist care servea interesele tatălui copilului meu și nu al meu.

După aceea am făcut o plângere și o femeie medic, obstetriciană, mi-a preluat programările și nașterea bebelușului meu. A fost uimitoare și celălalt medic și-a schimbat abordarea față de mine după aceea. Și-a cerut scuze și și-a dat seama că a făcut o judecată foarte proastă.

Fetița mea este incredibil de sănătoasă, inteligentă și mă uimește zilnic cu dezvoltarea ei. Sunt foarte, foarte norocoasă și foarte recunoscătoare că am un astfel de miracol.

Sarcinile criptice sunt prea crud judecate de oameni

Majoritatea oamenilor cred că doar femeile extrem de obeze ar putea avea o sarcină criptică. Dar eu o purtam pe fiica mea pe coloana inferioară din spatele uterului. Dar nu este chiar așa. Fetița fost destul de mică, 2.870 grame la naștere și a întârziat aproape 2 săptămâni.

Cred că sarcinile criptice sunt prea crud judecate de oameni. De multe ori am fost de râsul medicilor, și chiar până în ziua de azi, când le spun oamenilor povestea mea, ei nu cred că nu știam, până când nu le explic istoricul medical. Apoi devin dintr-o dată politicoși și oarecum înspăimântați.

Sarcina criptica: citeste si alte povestiri de la mamici

Sarcina criptică: Am crezut că am gripa dar eram gravidă și bebe iubește cafeaua

Sarcina criptica: NU am știut că sunt însărcinată până ce nu am născut ...

De ce unele femei nu realizeaza ca sunt insarcinate

Cand ati realizat prima oara ca sunteti insarcinata? La prima lipsa a menstruatiei? La primele greturi matinale? Sau cand v-ati trezit la Urgente, in plin travaliu pornit, gata sa nasteti? Mai departe...

Descarca aplicatia totul despre Sarcina: Odiseea Sarcinii

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

  autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate @  2021
sursa informatiei - ziarul olandez AD.nl

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII