Apa la sticlă - când o putem da bebelușului și de care - iată ce trebuie să știi

Apa la sticla - cand o putem da bebelusului si de care - iata ce trebuie sa stii

Apa la sticlă - când o putem da bebelușului și de care - iată ce trebuie să știi

Apa îmbuteliată pentru bebeluși: când ii putem oferi bebelușului o sticlă de apă și care este avantajul unei ape care se auto-denumește - apă pentru bebeluși?

Imaginează-ți asta: Ești afară cu bebelușul tău și îi este sete, dar realizezi că i-ai uitat sticla de apă acasă. Fără altă opțiune, te îndrepți către un magazin și cumperi apă îmbuteliată.

Dar poate bebelușul să bea apă îmbuteliată? Apa îmbuteliată este la fel de sigură și pură ca apa fiartă de acasă? Noi am abordat această problemă și vom răspunde la toate întrebările tele despre apa îmbuteliată pentru bebeluși.

- vei citi:
Bebelușii pot bea apă îmbuteliată?
Apa îmbuteliată este sigură, dar ce tip ar trebui să alegem?
Care sunt cerințele de apă îmbuteliată pentru bebeluși?
Poți fierbe apa îmbuteliată?
Poate apa îmbuteliată să înlocuiască apa de la robinet?
Care este diferența dintre apa pentru bebeluși și apa îmbuteliată?
Putem folosi apă îmbuteliată pentru formula bebelușului?

Bebelușii pot bea apă la sticlă (imbuteliată)?

Dar mai intai intrebarea clasica - la ce varsta se poate oferi apa bebelusului?
Raspuns - dupa varsta de 5-6 luni, mai precis - dupa ce incepi diversificarea bebelusului. Conform Academiei Americane de Pediatrie - bebelusii NU au nevoie de apa pana la varsta diversificarii.

Înainte de 6 luni, laptele matern sau formula este atât mâncare, cât și băutură pentru bebelușul tau. Este tot ce iitrebuie, chiar și pe timp cald. A oferi bebelușului apă poate însemna că va bea mai puțin lapte iar acest lucru îi poate pune în pericol să nu primească suficient lapte sau formulă pentru a crește corespunzător.

Ce fel de apa ii putem oferi bebelusului dupa ce implineste 6 luni? Ei bine, informatiile pe care le avem, din date oficiale sigure sunt

- Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) afirmă că putem oferi bebelușului apă la sticla - cu un conținut scăzut de fluor.

- Cu toate acestea, Serviciul Național de Sănătate (NHS) al Marii Britanii afirmă că ar trebui să fierbem apa îmbuteliată înainte de a o utiliza pentru a face preparate pentru sugari. Acest lucru se datorează faptului că apa îmbuteliată poate să nu fie sterilă și să conțină prea mult sulfat sau sodiu.

Apa la sticla este sigură? Ce tip ar trebui să alegem?

Există trei tipuri de apă îmbuteliată in comert -  apă minerală (plata), apă îmbuteliată și apă distilată.

Apa minerală (PLATA) conține cantități mari de minerale dizolvate.
Aceste minerale ar putea fi prezente în mod natural în apa extrasă din pământ (apa subterană) sau luată dintr-un izvor subteran natural (apa de izvor). Alternativ, un producător poate adăuga minerale care fac apa gustoasă dar și bună pentru sănătate.

Apa îmbuteliată poartă mai multe denumiri, cum ar fi apă purificată sau apă purificată ambalată. Provenită din lacuri, râuri sau chiar robinete publice, apa trece prin tratament UV și osmoză inversă pentru un gust îmbunătățit. Apa potabilă ambalată conține câteva minerale naturale care conferă apei aroma sa distinctă.

Apa distilată este apa în forma sa cea mai pură, fără prezența unor gaze sau minerale dizolvate. Este rareori vândută pentru consum și este utilizată în scopuri industriale. Are un gust fad.

Cititi pe larg: Cand dam bebelusului apa?

Prin urmare, atunci când cumperi apă îmbuteliată în supermarket, este cel mai probabil să fie apă minerală sau apă potabilă îmbuteliată.

Ce este apa pentru bebelusi?

Apa pentru bebelusi este apa plata normala, pusa in ambalaj prietenos pentru bebelusi.

Care sunt cerințele de apă îmbuteliată pentru bebeluși?

Conform FDA din SUA și NHS, apa îmbuteliată pentru bebeluși ar trebui să îndeplinească următoarele cerințe:

Mai puțin sodiu: conținutul de sodiu (Na) trebuie să fie mai mic de 250 mg pe litru de apă.
Sulfat scăzut: Mai puțin de 250 mg de sulfat (SO4) într-un litru de apă.

Selectează versiunile „cu un conținut scăzut de fluor”: majoritatea apei potabile ambalate, chiar și cele cu minerale adăugate, au în medie 0,11 mg fluor pe litru sau ppm (părți pe milion), ceea ce este sigur pentru bebeluși. Dacă este disponibilă o versiune cu un nivel mai mic de fluor, atunci aceasta poate fi alegerea ta.

Poți fierbe apa îmbuteliată?

Da, poți fierbe apa îmbuteliată - atentie, nu vorbim de apa minerala plata - deși este posibil să nu fie necesar dacă este fabricată de o marcă de încredere.

Fierberea apei este bună dacă nu ești sigur de calitatea apei. Adu apa la fierbere și continuă să o fierbi un minut pentru a te asigura că germenii sunt uciși. Deoarece fierberea nu poate fi o opțiune atunci când călătorim cu un copil, cel mai bine este să cumpărăm apă minerala plata.

Poate apa îmbuteliată să înlocuiască apa de la robinet?

Academia Americană de Pediatrie afirmă că apa de la robinet este suficient de bună (dar nu avem date despre apa de la robinet din Romania)  și nu este nevoie să alegem apă îmbuteliată decât dacă apa de la robinet conține contaminanți cunoscuți. Alege apă îmbuteliată atunci când nu esti sigura pe calitatea apei de la robinet.

Apa plata - Cum alegem apa pentru bebelusi/copii?

- apa trebuie sa fie pura din punct de vedere microbiologic
- apa trebuie sa aiba un continut de minerale mai mic de 500 mg/l, un continut de nitrati cat mai mic si sa fie saraca in sodiu
- sa aiba un PH optim consumului permanent, ph-ul neutru 7 sau usor alcalin

In concluzie, recomandate sunt apele minerale naturale plate cu o mineralizatie sub 500 de mg/l, cu un continut de fluor mai mic de 1,5 mg/l si de nitrati (azotati) sub 10 mg/l. Unele dintre aceste ape minerale naturale plate sunt atestate clinic de catre Societatea Romana de Pediatrie sau alte institute de profil si poarta pe eticheta mentiunea "Recomandata pentru prepararea hranei sugarilor".

Important de retinut: apa plata nu trebuie fiarta! Desi multe mamici fac acest lucru, este destul de gresit, deoarece precipita calciul si concentreaza mineralele din apa plata. Este suficient sa fie incalzita pana la 70 de grade C, deoarece este microbiologic pura si prin fierbere nu se elimina decat microbiologia.

Este posibil ca un copil sa bea prea multa apa?

DA - se poate duce la o afectiune numita intoxicatie cu apa. Pentru adulti, nimic nu pare a potoli setea mai bine decat apa simpla, pura. Suntem incurajati sa bem mai multe pahare pe zi pentru a ne mentine sistemele in echilibru. Dar, pentru copiii sub 1 an - si mai ales in primele 9 luni din viata - consumul prea mare de apa poate fi periculos. De ce? Prea multa apa dilueaza nivelurile normale de sodiu din organismul unui copil si poate duce la convulsii, coma, leziuni ale creierului si uneori chiar moarte.

Deoarece creierul este organul cel mai sensibil la intoxicatia cu apa, o schimbare de comportament este, de obicei, primul simptom la copiii mai mari. Ei pot deveni confuzi, somnorosi sau neatenti. De asemenea, pot suferi de vedere incetosata, crampe musculare, convulsii, o slaba coordonare, greata, varsaturi, respiratie neregulata si slabiciune. Daca observati oricare dintre aceste simptome, sunati medicul pediatru.

► Citeste Mami nu da bebelusului tau apa. Apa ii poate provoca intoxicația cu apa care poate duce la deces 

Autodiversificarea: alimente pentru bebelusii fara dintisori

Multii parinti practica autodiversificarea cu bebelusul lor, fara macar sa stie ca asa se numeste. Citeste la acest link despre autodiversificare si alimentele care pot fi oferite mancaciosilor fara dinti.

 

 Mai Cititi: Etapele de dezvoltare ale bebelusilor si Cresterea si dezvoltarea normala (0-12luni) 

Aplicatie mobilă - Diversificarea Alimentatiei Bebelușului

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii - cost 4,99 euro one time)

 Functionalitati ale aplicatiei: ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. 

 Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

 Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone) 

 Comunitatea Desprecopii - forum despre diversificare si retete pentru bebelusi

Diversificarea alimentatiei bebelusului - pas cu pas. Retete pentu bebelusi, sfaturi, alergii, diagrame.

Pe FacebooK: Diversificarea alimentatiei bebelusului - grup de suport ~ DESPRECOPII

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2020
referinte - Academia Americana de Pediatrie 2019
Mum shares warning after her baby almost dies from drinking water
https://www.parents.com/baby/safety/tips/water-intoxication-in-babies/

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII