Mi-am purtat bebelușul timp de 7 luni știind că va muri, astfel încât să-l pot salva pe celalalt copil - povestea fluturasilor mov

Mi-am purtat bebelușul timp de 7 luni stiind că va muri, astfel incat să-l pot salva pe celalalt copil - povestea fluturasilor mov

Mi-am purtat bebelușul timp de 7 luni știind că va muri, astfel încât să-l pot salva pe celalalt copil - povestea fluturasilor mov

Povestea acestei mame începe la o ecografie de sarcină pe care a făcut-o. În timp ce asistenta plimba bagheta cu ultrasunete pe același loc de pe burtă, incă o dată și incă o data -  femeia a știut că ceva nu este în regulă..

Apoi... și-a purtat bebelușul timp de 7 luni știind că va muri, astfel încât să-l poata salva pe celalalt copil. Iată povestea fluturașilor mov...

veti citi
Mi-am purtat bebelușul timp de 7 luni știind că va muri, astfel încât să-l pot salva pe celalalt copil
Nu am mai simțit niciodată o teamă asa de mare
Am niște vești, trebuie să mă lași să termin tot ce spun înainte să spui ceva
Baby Skye era de așteptat să trăiască doar câteva minute - dar a trăit trei ore
Callie a fost în terapie intensivă timp de șapte săptămâni
Fluturii mov

Mi-am purtat bebelușul timp de 7 luni știind că va muri, astfel încât să-l pot salva pe celalalt copil

Povestea incepe la o ecografie de sarcina pe care a facut-o. În timp ce asistenta plimba bagheta cu ultrasunete pe același loc de pe burtă - Millie Cann a știut că ceva nu este în regulă cu bebelușii ei. Cu trei săptămâni mai devreme, la prima sarcina  - aflase ca aștepta gemeni identici.

Pentru ca aveau problemele de fertilitate în familiile lor - atat Millie, în vârstă de 28 de ani, și partenerul ei Lewis, în vârstă de 29 de ani, se temeau că nu vor putea concepe un bebe în mod natural - dar după mai puțin de șase luni de încercări, Millie era însărcinată. Fericirea a fost imensa.

Când avea 10 săptămâni de sarcina în decembrie 2015, Millie a fost la prima ecografie împreună cu mama ei la spitalul local. „Mama și cu mine discutam, iar la un moment dat - asistenta a tăcut foarte mult”. "Scana din nou și din nou aceeași parte a burtii mele. A păstrat ecranul cu fața spre ea, si apoi a tacut ..." Câteva clipe mai târziu, asistenta a părăsit camera pentru a cere o a doua opinie - iar inima lui Millie a incremenit de frica...

Nu am mai simțit niciodată o teamă asa de mare

„Nu am mai simțit niciodată o teamă asa de mare. Habar n-aveam ce se întâmplă, dar am presupus instantaneu că li s-a întâmplat ceva amândurora”.

Confirmând una dintre cele mai grave temeri ale lui Millie, asistenta s-a întors apoi cu un medic care i-a spus că suspectează că unul dintre gemeni are anencefalie - o afecțiune în care creierul și măduva spinării nu se dezvoltă corect.

Aici poti citi despre Anencefalie si Defectul de tub neural: cum se reduce riscul

Anencefalia este un defect clasificat drept incompatibil cu viața”, spune Millie. "Am fost total șocata. Nu mi s-a părut ireal. Mama mea a fost devastată."

A doua zi, Millie și Lewis au avut o întâlnire cu un specialist la Spitalul St George din Tooting, sud-vestul Londrei, care a confirmat vestea tristă și le-a vorbit despre opțiunile lor.

Cuplului i s-a spus că terminarea copilului cu anencefalie ar pune pe celălalt bebe geaman la un risc imens, întrucât imparteau același sac amniotic.

„Conversația nu a mers mai departe”, și-a amintit mama. "Nici măcar nu s-a discutat, sa il punem pe celălalt bebeluș în pericol - asa ca am decis sa continui sarcina stiind ca celalat bebe va muri imediat dupa nastere.

Din acel moment, Millie spune că a devenit aproape „robotică” pentru a face față veștilor tragice. Ceea ce ar fi trebuit să fie unul dintre cele mai fericite momente din viața ei a avut brusc aruncată o „umbră uriașă” - și lui Millie i-a fost greu să explice situația sfâșietoare în care s-a trezit.

Am niște vești, trebuie să mă lași să termin tot ce spun înainte să spui ceva...

Ea și-a amintit: „Obișnuiam să spun același lucru fiecărei persoane:„ Am niște vești, trebuie să mă lași să termin tot ce spun înainte să spui ceva ”.

„Pentru ca ei să nu sară și să spună„ oh, Doamne, sunt gemeni. Felicitări! ”Nu aș putea suporta ca toată lumea să fie entuziasmată de gemeni. „Câțiva oameni au spus:„ cel puțin ai încă unul care va supraviețui ”, ceea ce a fost cel mai rău lucru pe care i-l poți spune unei mămici în situația mea.”

Încercând să se ocupe cu ceva pozitiv totusi, Millie s-a concentrat la munca ei  - conducând o echipă de vânzări și a început procesul de formalitati pentru donarea organelor bebelușului.

Este de departe cel mai greu lucru pe care l-am făcut vreodată. Nimic nu se va compara.

"Nu am văzut mulți oameni în timpul sarcinii, am evitat ocazii sociale. Nu am vrut să fiu întrebat despre copii", spune  ea. „Aveam mărimea unei case în timp ce eram însărcinată și fiecare persoană pe care am văzut-o mă întreba,„ ești sigură că nu ai gemeni? ””

Explicând cât de „robotică” a devenit ea, Millie a spus: „Abia trecea prin fiecare zi. Aveam răspunsul meu standard pe care îl spuneam și mă țineam de el.

"Nu m-am abătut cu adevărat în ceea ce mă simțeam sau în cum aveam de gând să fac față. Nu am intrat niciodată în asta. Întotdeauna era,„ da, sunt bine ".”

Când era însărcinată în 20 de săptămâni, Lewis și Millie au decis să-și numească fetele Callie și Syke.

Baby Skye era de așteptat să trăiască doar câteva minute - dar a trăit trei ore


Credit: Millie Cann/Skye High Foundation

Fetita Skye era de așteptat să trăiască doar câteva minute - dar a trăit trei ore. "Era extrem de important să-i dam un nume. S-a născut, a supraviețuit și a devenit amintire acum", a spus Mille. „Al doilea nume al lui Callie este Rose, care este numele meu de mijloc și Lily este al lui Skye, care este numele celui mai bun prieten al meu. De când eram copii, ne-am promis întotdeauna că ne vom numi copiii unul după celălalt. când aveam vreo cinci ani ".

Timp de cinci luni, Millie a trăit cu frica de naștere - știind că întâlnirea cu Callie pentru prima dată ar însemna să-si ia rămas bun de la Skye. Descriind sarcina, ea spune ca a fost un pic "neclară". "Am refuzat să caut pe Google despre această afecțiune, dar prima dată când am văzut-o la o scanare a fost un adevărat șoc..."

„Privind in retrospectivă, mi-aș fi dorit să mă alătur grupurilor de sprijin de pe forumuri și să fi găsit alte familii ca a noastră cu care să vorbim și să impartasim experiențe.”

Pe 29 aprilie 2015, Millie - care era însărcinată la 30 de săptămâni la acea vreme - a intrat în travaliu în timp ce participa la o cină cu prietenii.

„Am vazur ca m-am udat ... s-a rupt apa si au început contracțiile...

Lewis a dus-o pe Millie la Spitalul din apropiere, unde a avut o cezariana de urgență - iar la 3.58 am a doua zi, au devenit părinți ai celor doua fetite - Callie și Skye.

Deși medicii i-au pregătit pe Lewis și Millie că Skye ar putea trăi doar câteva minute, fetita a petrecut trei ore în brațele părinților. Apoi a murit.

„Aș da orice să mă întorc în acea zi și sa o tin in brate pe Skye dar atunci avusesem o operație gravă și nu dormisem de 24 de ore”, și-a amintit ea. „Mi-aș dori să fi putut fi acolo, treaza și doar pentru ea. Avea 1,9 kg. Parea mică, dar nu părea ciudat la momentul respectiv. Părea doar normala. Nu as fi vrut sa o las să plece..."

După trei ore, Lewis și Millie au permis moașelor să o ia pe Skye - deoarece au decis în prealabil că vor să fie liniștită și să nu fie ținută în pătuțul rece zile întregi.

Cel mai greu si trist pe care l-am facut vreodata

„Este de departe cel mai greu lucru pe care l-am făcut vreodată”, a spus Millie. "Nimic nu se va compara vreodată. Și nimic nu mai este înspăimântător pentru mine."

Din păcate, parintii nu au putut dona organele lui Skye - asa cum planificasera deoarece s-a născut prea prematur.

"Nu am vazut-o pe Callie până la 1 dimineața a treia zi ", a spus Millie. „Îmi amintesc că m-au dus la secția de terapie intensivă și m-am uitat la toți bebelușii și m-am întrebat care era al meu.

"M-am simțit foarte legată de ea prima dată când am ținut-o. Eram topita dupa ea. Avea 2,1 kg. Era mică, ca dimensiunea palmei mele."

Callie a fost în terapie intensivă timp de șapte săptămâni

Callie a fost în terapie intensivă timp de șapte săptămâni.

• Citeste aici Momente importante din dezvoltarea unui bebelus nascut prematur

„Am vrut ca toată lumea să știe ce sa întâmplat, dar nu am vrut să spun nimănui”, a spus ea. "În ziua înmormântării lui Skye, am fost să o vedem pe Callie la 7 dimineața, îmbracati in haine de doliu. Am simtit ca toate celelalte mame m-au judecat din priviri - am simțit că sunt judecată pentru că nu aș sta toată ziua cu Callie."

În ciuda eforturilor pe care le-a făcut pentru a nu-si dezvalui sentimentele si tristetea altor mamici  - Millie a fost indurerata când o mamă de gemeni i-a spus brutal că este „norocoasă” să aibă un singur copil.

„Toți copiii din secție plângeau în afară de Callie”, și-a amintit ea. „Mama asta s-a întors spre mine și mi-a spus:„ E atât de zgomotos aici - ești atât de norocoasa că nu ai gemeni ”.

„Am zâmbit - am pus-o pe Callie înapoi în patul ei și m-am gândit:„ habar nu ai ce spui ”.

„Ar fi fost prima dată în secția neonatală când as fi plâns. Nu mi-am arătat nicio emoție, am vrut sa fiu puternica. Nu sunt o persoană de tip emoțional în public, niciodată. "Dar m-am descompus total de tristete - ma simteam ravasita - l-am sunat pe tatăl meu și i-am spus sa vină să mă ia."

Fluturii mov


Credit: Millie Cann/Skye High Foundation

Când a ajuns acasă, Millie a tipărit niște fluturi mov și un afiș care explica că dacă pătuțul avea un autocolant pe el, înseamnă că un bebeluș își pierduse fratele sau surioara.

După ce a pus autocolantul pe pătuțul lui Callie a doua zi, Millie a spus că mama care a făcut comentariul care a intristat-o  „arăta de parcă ar vrea ca pământul să o înghită”.

Apoi a pus poze cu fluturasi mov pe Facebook, ce explicau acel simbol. În zilele următoare, noua mamă a fost inundată de mesaje din partea familiilor din întreaga lume - ceea ce a determinat-o să înființeze Fundația Skye High când Callie a ieșit din terapie intensivă.

Aproape cinci ani mai târziu

Aproape cinci ani mai târziu, Mille spune: „Până în prezent, suntem încă contactați de familii din întreaga lume. Acest lucru nu va dispărea, dar fluturii noștri au ajuns la mai mulți oameni decât mi-aș putea imagina vreodată. Le au în spitale din Hawaii, California, New York, Texas, Australia, Noua Zeelandă, precum și din Marea Britanie."

În fiecare an, Millie și Lewis - care s-au căsătorit în 2017 - sărbătoresc ziua Skye pe 11 mai alături de Callie pentru a-și aminti de fiica lor.

"Întotdeauna facem ceva special, astfel încât ziua de naștere a lui Callie să nu fie considerată o zi tristă. Vreau ca Callie să se bucure de ziua ei stiind insa ca a fost ziua în care Skye a murit. Nu vreau să fie adusă asta pe Callie. așa că am separat cele două date.

Acum, fundația Skye High este o organizație caritabilă înregistrată în Marea Britanie, Lewis și Millie au planuri mari de viitor.

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2023

≈ Am povestit si adaptat o istorie reala din ziarul britanic -  thesun.co.uk. E important ca femeile insarcinate care trec prin astfel de situatii sa cunoasca experienta si emotiile altor mamici care au trecut prin aceleasi experiente.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII