Momente importante din dezvoltarea unui bebelus nascut prematur

Momente importante din dezvoltarea unui bebelus nascut prematur

Momente importante din dezvoltarea unui bebelus nascut prematur

Etapele de dezvoltare ale bebelusului prematur sunt un pic diferite de cele ale bebelusilor nascuti la termen. Varsta la care se asteapta ca micutul prematur sa ajunga la o anume etapa se bazeaza pe data probabila a nasterii.

Copiii prematuri ii vor "ajunge din urma" in dezvoltare pe cei nascuti la termen, in doi-trei ani. Dupa aceea, orice diferente de marime sau de dezvoltare sunt cel mai probabil din cauza diferentelor individuale, mai degraba decat de nastere prematura.

Bebelusul prematur are un start dificil
Bebelusul prematur are etapele de dezvoltare intarziate
Varsta ajustata a bebelusului nascut prematur
Varsta reala de dezvoltare a unui bebelus prematur
Forumul special al parintilor cu bebelusi prematuri
Tot despre bebelusii prematuri, merita sa cititi si:

Bebelusul prematur are un start dificil

In cazul in care bebelusul tau s-a nascut prematur, are un start dificil si este foarte important sa fii deosebit de preocupta de cresterea si dezvoltarea lui. Alaturi de alimentatie, parintii unui bebelus prematur isi fac griji si pentru dezvoltarea copilului lor.

Cei mai multi bebelusi cresc intr-un model destul de previzibil. Dar momentul comportamentelor pot varia foarte mult intre copii, chiar intre frati si surori. De exemplu, aproximativ jumatate dintre copii pot merge la implinirea varstei de 1 anisor. Etapele de dezvoltare sunt doar linii directoare. Discutati intotdeauna cu medicul in cazul in care credeti ca copilul a ramas in urma in una sau mai multe zone de dezvoltare.

Bebelusul prematur are etapele de dezvoltare intarziate

Etapele de dezvoltare ale bebelusului prematur sunt un pic diferite de cele ale bebelusilor nascuti la termen. Varsta la care se asteapta ca micutul prematur sa ajunga la o anume etapa se bazeaza pe data probabila a nasterii. Copiii prematuri ii vor "ajunge din urma" in dezvoltare pe cei nascuti la termen, in doi-trei ani. Dupa aceea, orice diferente de marime sau de dezvoltare sunt cel mai probabil din cauza diferentelor individuale, mai degraba decat de nastere prematura.

Varsta ajustata a bebelusului nascut prematur

Pentru prematuri, multi pediatri recomanda folosirea unei "varste ajustate". La urma urmei, daca copilul nu s-ar fi nascut prematur, ar fi avut mult mai mult timp pentru dezvoltare, in uter! De exemplu, in timp ce majoritatea copiilor la termen vor sta in fundulet intre 4 si 7 luni, un copil nascut doua luni mai devreme poate fi de asteptat sa faca acest lucru intre 6 si 9 luni.

Varsta reala de dezvoltare a unui bebelus prematur

Pentru a gasi varsta ajustata a bebelusului, numara numarul de saptamani intre data lui de nastere si data cand ar fi trebuit sa se nasca in mod normal, apoi scade aceasta suma din varsta ei actuala. De exemplu, daca aveti un copil de 4 luni, care s-a nascut cu 8 saptamani mai devreme, varsta lui ajustata ar fi patru luni minus 8 saptamani, si rezulta aproximativ 2 luni.

La 6 luni, varsta ajustata a bebelusului prematur ar fi de 4 luni si la 12 luni, varsta lui ajustata va fi de 10 luni.
Prin urmare, un copil nascut prematur se dezvolta la fel ca un copil nascut la termen, doar ca putin mai tarziu, iar varsta ajustata va ajuta sa faceti o comparatie.

Copiii prematuri au nevoie de o îngrijire speciala si extra dragoste

Bebelusul nascut prematur - ce trebuie sa stie parintii lui

Un bebelus prematur este un bebelus nascut in intervalul dintre 24 si 37 de saptamani de sarcina. Sansele de supravietuire a unui bebelus nascut inainte de 24 de saptamani sunt extrem de mici. Bebelusii prematuri sunt mult mai fragili decat cei nascuti la termen.

Bebelusii prematuri au nevoie de o ingrijire speciala si extra dragoste. La nastere, prematurii sunt pusi direct in ingrijire speciala. De obicei sunt tinuti in incubatoare. Ei necesita o ingrijire stricta citeste ce trebuie sa stie parintii unui bebelus prematur.

Despre bebelusul prematur merita citit si:

Stresul nasterii premature – cum poate fi infruntat
Primele zile de viata ale unui bebelus prematur nascut la 26 de saptamani
A doua nastere prematura - din experienta live a unei mamici
Cum recunosti cand bebelusul tau prematur este bolnavior
Somnul bebelusului prematur
14 lucruri de retinut inainte de a merge cu bebelusul prematur acasa 

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

 Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Forumul special al parintilor cu bebelusi prematuri

Prematurii: Esentele tari
Esentele tari se tin in sticlute mici. Aici isi fac stagiul prematurii DC.


autor: desprecopii - Toate drepturile rezervate - desprecopii.com (c) 2019

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. Niculina Ioana
    Niculina Ioanatrimis la 30/9/2023

    Buna.. am nascut la 25 saptamâni.. dupa 3 luni petrecute în spital bebele este pregatit pentru a veni acasa.. dar ca nu manânca întreaga porţie de o saptamâna.. am întrebat infirmierele daca e din cauza herniei(avem joi operatie) ca nu poate face c... din cauza ca atunci când împinge hernia se mareste dar au spus ca nu e din cauza asta ceea ce mi se pare ciudat din cauza ştiind ca nou-nascutul face de minim 1 data pe zi..îmi puteţi da un sfat?

    Raspunde la acest comentariu
  2. Marian
    Mariantrimis la 8/10/2016

    Buna am si eu o fetita se dezvolta bine are un an si jumate Merge in picioare nare 0robleme numai ca are probleme cu Plămâni cum da de raciala cum respira foarte greu,aproape ramne fara aer ce trebuie sa fac in acest caz datim un sfat va rog mult

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII