Un test auditiv poate detecta autismul la nou-născuți

Un test auditiv poate detecta autismul la nou-nascuti

Un test auditiv poate detecta autismul la nou-născuți

Cât de devreme se poate diagnostica autismul la copii? Un test standard al auzului ar putea fi folosit în curand  pentru a detecta autismul la nou-născuți. 

Studiile anterioare au descoperit deja că, bebelusii cu autism au răspunsuri cerebrale lente la sunete - iată ce au descoperit cercetătorii.

- vei citi:
Autismul și răspunsurile cerebrale mai lente la sunet
Un diagnostic de autism cu ani mai devreme
Răspunsuri cerebrale mai lente la sunete
Implicații pe termen lung
Testul va fi folosit în viitor?

Descoperirile, publicate în noiembrie în revista Autism Research, aruncă o nouă lumină de speranță asupra conexiunilor pe care tulburarea spectrului autist (ASD) le poate avea cu auzul și alte sisteme senzoriale.

Autismul și răspunsurile cerebrale mai lente la sunet

Studiile anterioare au descoperit deja că, bebelusii cu autism au răspunsuri cerebrale lente la sunete. Această nouă cercetare a observat că nou-născuții care au fost diagnosticați ulterior cu autism au avut, de asemenea, răspunsuri cerebrale mai lente la sunete. Asta sugerează că un test auditiv deja administrat la milioane de copii din întreaga lume ar putea identifica nou-născuții cu risc mai mare de autism luni sau ani înainte de diagnosticul tipic.

Chiar dacă [tulburarea spectrului autist] s-ar putea să nu se manifeste clinic până la vârsta de 2, 3 sau 4 ani, la naștere există deja o diferență pentru unii dintre acești pacienți”, spune co-autorul Isaac Kohane, MD, dr., Endocrinolog pediatru. „Mulți părinți văd că se întâmplă la un moment dat ceva și spun:„ Doamne, ce s-a întâmplat la vârsta de 2 ani? ”Ei bine, acest lucru se întâmpla deja de la naștere - și poate înainte.”

Un diagnostic de autism cu ani mai devreme

Cercetătorii investighează dacă un test auditiv standard pentru nou-născuți poate fi utilizat pentru a detecta persoanele cu risc crescut de tulburare a spectrului autist, permițând un diagnostic cu ani mai devreme.

Cercetătorii de la Harvard Medical School au examinat rezultatele răspunsului la trunchiul cerebral auditiv al nou-născuților (ABR), un test care determină dacă au pierderi de auz sau deficiențe. Pediatrix Medical Group, care analizează 850.000 de nou-născuți pe an pentru deficiențe de auz în Statele Unite, a efectuat testele ABR.

ABR este un test simplu, care face parte din screeningul universal al nou-născutului, care măsoară cât de bine reacționează urechea internă și creierul unui copil la sunet. Urechile nou-născutului sunt acoperite cu căști care emit o serie de clicuri ușoare. Electrozii de pe frunte și gât măsoară apoi activitatea undelor cerebrale rezultate. Un computer înregistrează răspunsurile și apoi le compară cu intervalele de răspuns predeterminate.

Aceste sunete sunt suficient de blânde încât testele pot fi efectuate în timp ce bebelușii dorm, în jur de 35 decibeli nivelul auditiv normal. Acesta este un nivel sonor semnificativ mai scăzut decât cel utilizat în mod obișnuit în timpul screening-ului ASD.

Citeste pe larg: Semne ale autismului - infografic

„Deși scopul acestui lucru este de a verifica afecțiunile auditive, acesta permite, de fapt, să faci acest experiment fiziologic neuronal ieftin”

„ABR este un EEG-ul omului sărac [electroencefalograma]. Mi-a fost surprinzător faptul că ar putea fi preluat pe un EEG simplu, cu 3 derivări, spre deosebire de un EEG cu 12 sau 24 de derivații [efectuat în] condiții controlate", spune el.

Răspunsuri cerebrale mai lente la sunete

Cercetătorii au analizat aproape 140.000 de teste ABR de la copiii născuți în statul Florida între 2009 și 2015. Testul auditiv a fost efectuat în spital în prima săptămână de naștere, în medie între una și două zile după, cu excepția cazului în care a fost amânat din cauza unei condiții medicale.

Datele au fost apoi verificate în raport cu evidența copiilor cu TSA din cadrul Departamentului Educației din Florida. Dintre cei 139.154 de copii din setul de date, 321 au fost diagnosticați cu TSA de la vârsta de 3 până la 5 ani.

Cercetătorii au descoperit că nou-născuții care au fost diagnosticați ulterior cu TSA au avut răspunsuri cerebrale mai lente la sunete în timpul testelor ABR, sugerând „o diferență sistematică între acești copii care au ajuns să aibă autism și cei care nu au avut autism.”, spune Kohane.

El spune că descoperirile lor sunt semnificative, deoarece:


Permite cercetătorilor să utilizeze ABR ca test de prognostic;
Oferă cercetătorilor un biomarker care poate fi măsurat pentru a determina eficacitatea intervențiilor sau a altor terapii;
Oferă cercetătorilor o diferență fiziologică care poate oferi informații despre cauza TSA, cel puțin pentru unii pacienți.

Implicații pe termen lung

Aproximativ unul din 59 de copii are autism. Semnele comportamentale ale autismului sunt deseori prezente până la 18 luni, dar diagnosticul nu se face de obicei înainte de vârsta de 3-4 ani.

Identificarea și intervenția anterioară pot avea un impact semnificativ asupra copiilor. Există liste lungi de așteptare, uneori până la un an, pentru ca copiii să poată fi văzuți la clinicile de specialitate, iar această întârziere apare într-un moment critic în dezvoltarea copilăriei.

„Creierul are o plasticitate mult mai mare la vârste mai mici”, spune Kohane. „Dacă reușim, cu un anumit grad de certitudine, să identificăm pacienții care sunt expuși riscului de a fi în spectru, [atunci intervențiile timpurii] sunt mult mai susceptibile de a fi eficiente. Asta face uneori diferența dintre a putea trăi independent sau nu.”

ABR poate elimina incertitudinea oferind o probabilitate obiectivă ca copilul să aibă TSA, avertizând clinicienii să urmărească și să ofere părințilorvun cadru pentru modul de procedare.

Testul va fi folosit în viitor?

Cercetătorii nu sunt siguri dacă un test ABR efectuat la o intensitate a sunetului mai mică poate identifica cu precizie sugarii care vor dezvolta autism. Prin urmare, aceștia trebuie să își reproducă concluziile pentru a determina dacă testul poate furniza date utile din punct de vedere clinic.

Chiar dacă studiile viitoare demonstrează că ABR poate detecta cu precizie copiii cu risc, clinicienii vor trebui să excludă alte diagnostice înainte de a recomanda sugarii pentru un diagnostic de autism comportamental. Pe lângă deficiențe de auz, este posibil ca testul ABR să poată ajuta la detectarea impedimentelor de vorbire și limbaj și a sindromului de moarte subită a sugarului (SIDS), printre alte dizabilități de dezvoltare. De asemenea, este posibil ca testul ABR să poată fi efectuat în mod repetat pentru a examina modificările în timp, mai degrabă decât un test unic și efectuat pe nou-născuți.

"Având în vedere faptul că avem în esență aceste date gratuite generate în fiecare zi, [este] o oportunitate, fără cheltuieli majore, de a studia o modalitate atât de detectare precoce a autismului, cât și de caracterizare suplimentară a subgrupurilor de autism", spune Kohane. "Este o mare oportunitate de a merge mai departe. ”

Cercetătorii nu sunt încă pregătiți să recomande utilizarea testul auditiv standard pentru a diagnostica autismul. Dar Kohane este încurajat de descoperirile de până acum și de potențialul de detectare mai timpurie a autismului și de cercetările viitoare.

„Vreau doar să fiu clar: descoperirile noastre nu sunt pregătite pentru prime time”, spune el. „Cu alte cuvinte, dacă aș avea un copil, nu aș folosi rezultatele acestui test chiar acum pentru a mă informa despre riscul de autism. Este încurajator și ... ne gândim la modul în care acest test poate evolua pentru viitor.

► Citeste si Bebelusul meu are autism? Cat de devreme se manifesta simptomele de autism? - iata ce trebuie sa stii

Autismul la copil: semne, tulburari si comunicare - tot ce trebuie sa stie un parinte

Autismul a fost descris si diagnosticat pentru prima data in anul 1943, iar acestei boli i-au fost asociate trei caracteristici comune copiilor autisti. Specialistii sunt de parere ca interventia timpurie este critica pentru succesul tratamentului unui copil autist. De aceea, parintii copiilor de varste tot mai mici sunt atenti la eventualele semne de autism. Va sti insa pediatrul sa le recunoasca?

Informatiile arata ca rata prezentei autismului la copii este in crestere rapida, si fiecare dintre noi cunoaste deja cel putin un copil avand acest spectru de probleme.  Si intrucat ultimele noutati sugereaza ca interventia timpurie este critica pentru succesul tratamentului, parintii copiilor de varste tot mai mici sunt atenti la eventualele semne de autism.  Iata cateva informatii care ne fac sa intelegem ce este autismul si sfatul de la Desprecopii.com

Despre autism mai citeste:

Lucruri pe care sa nu le spui niciodata unui parinte de copil cu autism
Ce inseamna sa fii parinte de copil cu autism, in Romania?
Afectiunile psihiatrice asociate cu autismul si tratarea lor
Alternative complementare pentru tratamentele utilizate in terapia autismului
Analiza comportamentala aplicata (ABA) – o metoda eficienta in terapia autismului
Terapia timpurie in autism – modelul Denver
- totul despre AUTISM AICI.

Forumul special despre Autism

Despre autism. Informatii si grupuri de suport ale parintilor cu copii afectati de autism. 

 

 autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2022
referinte: University of Miami. "Hearing test may detect autism in newborns: Researchers are tweaking a standard hearing test to help detect autism at a very early age."
ScienceDaily, 12 November 2020.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Autism

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII