Mi-am alăptat un copil dar nu am reușit la celalalt. Despre vină și ințelegere - confesiunile unei mame

Mi-am alaptat un copil dar nu am reusit la celalalt. Despre vina si intelegere - confesiunile unei mame

Mi-am alăptat un copil dar nu am reușit la celalalt. Despre vină și ințelegere - confesiunile unei mame

Ca mamă a doi copii, dragostea se imparte egal catre ei. La fel ca în cazul oricărui părinte cu doi copii, inima este impartita in doua. Când eram însărcinată cu cel mai mic, am făcut totul ca fiica mea mai mare să se simtă inclusă. ✨

A trebuit insă să ma lupt cu o vina dureroasa, care m-a urmarit - vina că nu am putut să imi alăptez primul copil și astfel nu am fost in stare să îi ofer cea mai sănătoasa hrană.

- vei citi:
Alăptarea unui copil dar nu și a celuilalt - Vinovăţia
Alăptarea unui copil dar nu și a celuilalt - Înţelegere
Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului

Alăptarea unui copil dar nu și a celuilalt - Vinovăţia

Chiar și cu entuziasmul masiv care ne-a cuprins la la sosirea in familie a celui de al doilea copil - am facut tot ce am putut ca să o fac pe fata mea cea mare să se simtă egală si iubita in acelasi mod - poveste o mamica pe forumul de alaptare de la Desprecopii.

In mare - cred ca am reușit să o fac să se simtă inclusă, dar am fost lovită de un val masiv de vinovăție când a sosit cea mai mică... deoarece am decis să-mi alăptez bebelusa cea mică - desi cu aproape trei ani înainte nu am avut succes cu alaptarea primei fete. Acea vină a rămas cu mine și mi-a mâncat conștiința o vreme până când am ajuns la o înțelegere cu mine.

Când am atins etapa importantă de două săptămâni în alăptarea celui mai mic, am fost lovită de emoții, deoarece în acest stadiu, cu ani înainte, opream alaptarea fetei mai mari. Mă mândresc cu tratarea fetelor mele la fel, dar am simțit că eșuez și acest sentiment s-a amestecat cu trecerea de la un copil la doi și reapariția sentimentelor pe care le-am simțit prima dată când am încetat să alăptez.

M-a urmarit vina ca al doilea copil primeste cel mai sanatos lapte posibil - lapte matern iar la primul copil am cedat prea devreme. Poate ca nu am incercat mai mult  - poate nu am cerut ajutor - poate am fost prea comoda...

Alăptarea unui copil dar nu și a celuilalt - Înţelegere

Când auzeam ceva despre alăptare, întotdeauna mi se parea cea mai bună soluție, legătura dintre mamă și copil este mult mai puternică atunci când alăptezi, iar copiii beneficiază de nutrienții laptelui matern. Toate acestea mi-au sunat prin cap, ca un ceasornic care-mi mânca conștiința.

Ca proaspătă mamă din nou, vulnerabilă, s-a lipit de mine și m-a urmarit pana la durere mentala. A trebuit să învăț să-mi dau seama că nu pot să mă întorc în timp și să schimb modul în care am realizat prima experianta de alaptare - pentru că nu eram aceeași persoană ca acum.

Am făcut ce a fost mai bun pentru fiica mea și pentru mine când am decis să trec la lapte formulă la 2 săptămâni și nu este nevoie să mă simt vinovată pentru că am făcut tot ce am putut, fetita mea a fost hrănită și foarte iubită și asta este tot ceea ce contează. De asemenea, mi-am dat seama că maternitatea nu este definită prin alăptare sau formulă și că nu există două călătorii individuale ale maternității, chiar și atunci când vine vorba de aceeași mamă și de copiii ei, dar dragostea care se dezvoltă este aceeași.

Forumul de suport pentru ALAPTARE 

Pe forumul desprecopii.com exista UN FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.

Alaptatul este ceva natural, firesc, laptele de mama e cel mai bun pentru prunc, e bine sa incercati sa alaptati cat mai mult dar daca nu reusiti, nu va lasati coplesita de vina si nici nu faceti din asta un capat de tara.

Asociatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptatul exclusiv pina la varsta de 6 luni - dar recomanda alaptatul pina la varsta de 2 ani (fiind combinat desigur cu alte alimente solide - de la varsta de 6 luni).

Intre varsta de 9 luni si cea de 12 luni, bebelusul va fi tot mai putin interesat de alaptatul la san. La 12 luni, bebelusul a ajuns deja la varsta la care isi poate satisface foamea si cu alte surse de hrana :).

Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului

Colostru - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare

Forumurile de ajutor ale mamicilor care alapteaza

 Alaptarea
Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, experiente si povesti de succes din timpul acestui timp special.

 Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com,
Redactor: Milena Sadova - dupa o povestire reala de pe forumul Desprecopii
Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII