Un tată se conectează la un simulator al contracțiilor de nastere - povestea durerii nașterii sale

Un tata se conecteaza la un simulator al contractiilor de nastere - povestea durerii nasterii sale

Un tată se conectează la un simulator al contracțiilor de nastere - povestea durerii nașterii sale

Oare cum ar suporta barbatii durerea contractiilor nasterii? Aceasta este o intrebare care - pe noi femeile - ne apasa de multe ori...Un ziarist olandez a facut acest experiment - s-a lasat conectat la un aparat de stimulare a contractiilor de nastere. Iata relatarea sa.

Iubita mea sotie a născut-o pe frumoasa noastră fiică, dar asta nu înseamnă că este prea târziu pentru a fi solidar cu ea. Și ce marturisire de solidaritate mai mare decât a experimenta partea cea mai grea și cea mai dureroasă din a fi tu însăși femeie? Adica NASTEREA? Ma rog - durerea nasterii.

Viitorul tata se lasa conectat la un aparat ce simuleaza contractiile

Jurnalistul olandez Ryan Claus a vrut neaparat sa arate sotiei sale ca o poate intelege ... mai ales ca ea a nascut-o recent pe fiica lor. Și astfel, din solidaritate, s-a lasat conectat la un simulator de contracție, de la început până la momentul (teoretic) al nasterii. Iata un raport al nasterii sale .... din punct de vedere al durerii. 

La doar două luni după ce am cunoscut-o pe iubita mea pentru prima dată la discoteca locală, mi-am exprimat cu pasiune dorința de a avea copii. Un pic cam prematur, pentru că în cei șapte ani care au urmat, eu am fost cel care amanat copiii. Până în vara anului trecut, când în sfârșit m-am simțit suficient de matur încât să mă multiplic; o decizie care a inaugurat nouă luni bizare pline de schimbări de dispoziție din partea ei, seri de yoga și cadouri pentru ea. Prietena mea a trecut foarte usor prin sarcina. A înlocuit cu ușurință vinul alb cu suc de rosii și sushi cu peste la gratar.

Iubita mea a născut-o pe frumoasa noastră fiică, dar asta nu înseamnă că este prea târziu pentru a fi solidar cu ea. Și ce marturisire de solidaritate mai mare decât a experimenta partea cea mai grea și cea mai dureroasă din a fi tu însăși femeie? Adica NASTEREA? Ma rog - durerea nasterii.

După o lungă căutare și cu mult ajutor din partea unor prieteni am găsit un simulator de contracție real în contextul „nimic nu este imposibil”. La prima (și fără îndoială ultima) nastere!

Iata prin ce am trecut

Sudoare de anxietate

Împreună cu moașa Marlies (27 de ani), sotia mea Sara (32 de ani) și fiica Kiki (0) am mers într-o dimineață însorită de luni, la Top Vorm Twente din Enschede, unde fizioterapeutul sportiv Janneke den Butter ne întâmpină. Cu cât fizioterapeutul imi explică mai multe ce va urma - cu un zâmbet, cu atât picăturile de sudoare rece se înmulțesc mai repede pe fruntea mea.

Marea diferență de astăzi, desigur, este că acesta nu va fi uterul tău, ci abdomenul tău. Principiul este același, așa că veți fi destul de aproape de durerea contracțiilor reale și, prin urmare, a nașterii.

contractii nastere 1

"Mă uit la prietena mea și mă gândesc la nașterea ei de acum patru luni. Un sentiment ciudat vine peste mine. „Va fi cu adevărat la fel de dureros ca adevărata nastere?” O întreb pe Janneke. „Ei bine, femeile produc endorfine în timpul travaliului ca răspuns la contracararea durerii intense, ca un fel de calmant natural al durerii. Bineînțeles că nu te poți face la asta. Din păcate, nici aici nu am oxid epidural sau azotat ", spune ea în glumă. Marlies, prietena mea și chiar bebelușul meu râd de acest comentariu. Nu văd deloc umorul și aș prefera să mă fac foarte mic în colțul camerei. „Haide, să începem”, sugerează Janneke. "Intinde-te."

Nu vă faceți griji

Au trecut câteva minute după douăsprezece minute când mă așez pe masa de masaj a lui Janneke. „Trage-ți cămașa.”

contractii nastere 2

Patru electrozi sunt așezați pe abdomenul meu inferior, doi pe stânga și doi pe dreapta. Autocolantele sunt conectate la RSQ1, pe care Janneke îl va opera de aici pentru a-mi da dureri la naștere. „Unde așez acum electrozii, mușchii tăi vor începe în curând să se contracte.

Vom începe cu stomacul tău, dar dacă vrei să simți durerea mai intens mai târziu, îți voi lipi încă două pe spate. "Deocamdată, îi mulțumesc cu amabilitate pentru oferta ei. Marlies stă pe scaunul de lângă masa mea și începe antrenamentul. Respirați și ieșiți bine și relaxați-vă tot corpul. ”Imaginile pe care le-am urmărit în această dimineață - din câte se știe - singurul experiment similar din Olanda, în care prezentatorii BNN, Valerio Zeno și Dennis Storm, se conectează la același dispozitiv RSQ1 , vino din nou în minte. Țipetele și urletele celor doi bărbați mari reverberează prin capul meu fără întrerupere. Respir adânc. „Nu-ți face griji Ryan, o să te fac să treci prin asta”, îl aud pe Marlies aplaudându-se lângă mine. "Poți sa faci asta!"

Un sentiment ciudat

Înainte ca Janneke să înceapă simularea adevaratelor contracții, vrea să știe dacă eu sunt genul căruia îi place să dețină controlul sau doar să lase lucrurile să se întâmple. „Plutesc undeva la mijloc, dar înclin mai mult spre primul”, răspund. Ea chicotește și se întoarce spre panoul de control. Mă holbez la tavan în așteptare. Zece secunde se scurg greu. În fundal aud bipuri repetate din RSQ1. „Ce simți acum?”, Se întreabă Marlies. „Un sentiment ciudat”, răspund. „Un fel de valuri luminoase în stomacul meu. Are puțin de-a face cu durerea. "Janneke râde. - Amuzant, nici măcar nu am pornit încă dispozitivul.

În timp ce Sara, Marlies și chiar Kiki nu se pot opri din râs, o întreb nervos pe Janneke când va începe cu adevărat nasterea. „Vă voi prezenta acum sentimentul de durere. Voi crește încet procentul. "Apoi, primele furnicături reale pot fi resimțite în abdomenul meu inferior. Kinetoterapeutul nu pierde timp. Ea crește imediat procentul de pornire de la cinci procente cu încă cinci procente.

Furnicăturile se transformă într-o durere înțepătoare. Un sentiment înfundat vine peste mine. „E frumos și cald aici, nu-i așa?”, Întreb. Toată lumea din cameră neagă. „Nu Ryan, nu chiar.” Când o întreb pe Janneke cât de departe sunt după două minute, am fost șocat. „A fost cincisprezece la sută. Probabil că este mai puțin de un centimetru de acces. "RSQ1 a fost oprit pentru o clipă. „Acum știi aproximativ la ce să te aștepți și vom vedea câtă durere poți tolera cu adevărat”.

contractii nastere 3

Pot plânge

Intensitatea undelor curente crește rapid. Cu mâinile pe cap am lăsat durerea să vină peste mine. Prima mea reacție este un râs de surpriză. Timp de jumătate de minut simt de parca ar sta o persoană foarte obeză pe stomacul meu. Strig numele domnului de trei ori înainte ca Janneke să-mi mai permită un moment de odihnă.

Din al doilea moment în care intensitatea scade din nou, tipul gras care stă pe stomacul meu pare să fi ieșit de pe el. În colțul camerei aud un țipăt puternic și fericit de la fiica mea. De asemenea, este ușurată.

Dar ușurarea este de scurtă durată. La fel ca în viața reală, starea de repaus este setată la treizeci de secunde, iar „vai” în sine la șaizeci de secunde demonice lente. „A fost un vai de Ryan, haide, râde Marlies. Pot să plâng, dar nu este timp să mă refac. RSQ1 pornește din nou. De aici nu mai există cale de întoarcere, roller-coaster-ul a început.

Durerile nesustenabile îmi trag nemiloase prin stomac. Nu mai este posibil să stăm liniștiți și același lucru se aplică descrierii îngrijite a ceea ce se întâmplă. „Ooooooh FUCK”, țip. Marlies îmi subliniază combinația crucială de concentrare și respirație. „Respirați adânc și respirați-l de cinci ori.”

Prima încercare este contraproductivă, inhalarea este extrem de dureroasă. AAAAAAAH. "Durere îngrozitoare, chinuitoare în stomacul meu, ca și cum totul ar fi rupt din interior. Timp de șaizeci de secunde, și apoi în sfârșit un alt moment de odihnă. Treizeci de secunde de iluminare completă și relief gigantic în forma sa cea mai pură. Dincolo. DURERE! Respirați adânc înăuntru și afară repede, altfel nu voi trage asta. Cu ajutorul lui Marlies, aceștia reușesc să treacă de aceeași intensitate fără să-i certeze sau să țipe. „Foarte bine, ai avut vârful acestei contracții acum”, o aud încurajându-se în fundal, strângându-și mâna complet cu tot ce este în mine.

Citeste Ghidul contracțiilor in sarcină: tipuri, cum să le recunoști și care sunt cele care anunță nașterea

Ce naiba fac?

În runda a treia și a patra mă întind de partea mea. Din pacate. Îmbunătățirea este abia vizibilă și trebuie să renunț la strigăte. AU, ACESTA RĂNEȘTE MULȚI! "Între antrenor o aud pe Marlies râzând. Janneke pare, de asemenea, să aibă o zi de lucru minunată. Prietena mea vede întregul proces cu un aspect compătimitor de recunoaștere. Simulatorul de contracție mă rănește de ceva timp, cu jumătate din capacitățile sale complete.

În acest moment, nu aș avea nici o îndoială că am pornit pe o epidurală. „Contracțiile reale pot fi chiar mai intense decât ai simțit acum”, spune Janneke. Neîncrezător, decid să primesc al cincilea și al șaselea vai în picioare, cu un picior în sus sprijinindu-se foarte stingher pe masa de masaj. Din nou, simt fără milă 50% din RSQ1 șuierând prin corpul meu, ca și cum un pitic cu sârmă ghimpată îmi sare coarda în stomac. Nu mai știu să stau sau să mint. Mă lupt cu mine. Ce naiba fac? Ce durere cumplită. Pot opri asta oricând, nu?

'STOP! STOP! STOPPPPP! "

Respirația mea este singura mea mântuire, trebuie să mă concentrez în continuare asupra acestui lucru. În secundele când acest lucru eșuează, strig de durere. Acest lucru duce la și mai multă durere, forțându-mă să-mi urmăresc respirația din ce în ce mai mult. Când valurile de durere se retrag, cer o scurtă pauză. „Nu vreau să am mai mult de cincizeci de ani”, am vărsat în timp ce mă lăsam să cad peste masa de masaj. Când durerea s-a potolit o clipă mai târziu, Janneke m-a convins să caut limita. Cu doi electrozi pe burtă și doi pe spate, sunt aplecat în genunchi. Intensitatea este crescută considerabil. Se pare că o mână intră în stomac și întoarce încet totul. 'STOP! STOP! STOPPPPP! "Țip. Când mă ridic din nou, tremurând și alb, Janneke mă felicită. „Ai atins suta la sută! Tipii aceia de la BNN nu au reușit. "

CONCLUZIE - FEMEIA ESTE SEXUL MAI PUTERNIC

Cu un profund respect față de femei, părăsesc sala de naștere după o oră. Ideea de a trebui să stoarceți o persoană mică după o durere atât de intensă doare la fel de mult ca sută la sută pe RSQ1. Îmi pare rău băieți, dar sunt sigur acum: femeia este sexul mai puternic. Niciodata asa ceva inca o data pentru mine.

Aici LINKUL cu inregistrarea experimentului.

sursa - OUDERS VAN NU

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII