Bebelușul are nevoie de un ritm zilnic - așa introducem ritmul de hranire-joacă-somn in programul său

Bebelusul are nevoie de un ritm zilnic - asa introducem ritmul de hranire-joaca-somn in programul sau

Bebelușul are nevoie de un ritm zilnic - așa introducem ritmul de hranire-joacă-somn in programul său

Bebelusii vin pe lume fara a sti care este ordinea fireasca a activitatilor ... si de aceea e nevoie de dragoste si curaj pentru a-l ajuta sa aiba un program zilnic.

• Iată câteva sugestii simple și sfaturi pentru a-i forma bebelușului un ritm zilnic, care să îi țină pe toți membrii familiei odihniți și fericiți.

- vei citi:
Ritm vs rutină
De ce hrană-joacă-somn?
De la zi spre noapte
Despre somnul bebelusului
Cat doarme bebelusul

Bebelușul - Ritm vs rutină

Mai întâi trebuie să înțelegem ce înseamnă exact un „ritm” zilnic - pentru că nu este același lucru cu o rutină. Spre deosebire de rutină, ritmul nu este stabilit de timp, ci de ceea ce se întâmplă în perioada în care copilului este treaz.

Deoarece în primele două luni de viață bebelușul încă dezvoltă modele de somn care diferențiază ziua și noaptea, fiecare zi poate începe la o oră diferită, ceea ce face ca încercarea de a introduce o rutină - de exemplu, până la 6:30 micul dejun și joacă - imposibil de practicat și, de obicei, de nerealizat.

Fluxul zilnic de activitati

Deci, este mai bine să te concentrezi asupra dezvoltării unui ritm, care creează un flux de activități de fiecare dată când bebelușul este treaz.

Ritmul hrănire-joacă-somn nu apare de obicei până când bebelușul nu are vârsta cuprinsă între cinci și șase săptămâni. Până atunci, ei au un ritm de hrănire-somn ... când sunt încă în faza somnoroasă de nou-născut. Apoi, un ritm de hrană-alertă-somn pe la trei săptămâni când țin ochii deschiși și încep să se uite în jur.

Ritmul hrană-joacă-somn este o fază tranzitorie care va dispărea în mod natural pe la 12 - 16 săptămâni, pe măsură ce bebelușul începe să dezvolte un model mai regulat de comportament și are nevoie de mai puțin somn în timpul zilei. La această vârstă, bebelușul va dezvolta un model de hrănire și un model de somn.

Totuși, până când acest lucru se întâmplă, ritmul hrană-joacă-somn poate funcționa într-adevăr pentru a menține ordinea și calmul zilei.

De ce un ritm de hrană-joacă-somn pentru bebe?

Un ritm comun pe care părinții îl urmează adesea este joacă-hrană-somn, sau chiar, hrană-joacă-hrană-somn, dar această ordine de evenimente introduce adesea obiceiul de a hrăni bebelușul să doarmă, care pe termen lung devine un model dificil de comportament, deoarece înseamnă că de fiecare dată când copilul se trezește, va avea nevoie să fie hrănit pentru a adormi. Așadar, încercăm să transformăm acest model.

1. Hrănire

Hrănirea bebelușului după somn are sens, deoarece de multe ori se trezește flămând și este mai puțin probabil să accepte joaca în timpul perioadei de alertă dacă are burtica goală.

2. Joacă

Chiar și la un copil mic, joaca este esențială pentru a învăța și a se dezvolta. Jocul nu ajută doar la dezvoltarea abilităților motorii fine și grosiere, ci și la dezvoltarea abilităților sociale și a curiozității cu privire la lumea din jur.

Pentru bebeluș, cea mai bună jucărie ești tu - așa că ține-l în brațe pentru a-ți privi fața, a-ți asculta vocea și a-ți urmări zâmbetul, expresiile faciale.

De asemenea, este important să introduci timpul petrecut pe burtică și jocul pe podea de la o vârstă fragedă, deoarece acest lucru ajută la dezvoltarea controlului muscular și a forței. Pentru a face acest timp plăcut, stai pe podea/pe jos cu bebelușul și distrează-l cu jucării adecvate vârstei.

3. Somn

După o perioadă de joc activ, bebelușul tău va începe să renunțe la activitate și să devină obosit. Acest lucru se poate întâmpla destul de repede atunci când bebelușul este foarte mic, așa că ține cont de orice semne ale oboselii și treci la acțiune înainte de a se simți prea obosit, ceea ce va face adormirea lui mult mai dificilă.

Sfat: Înfășatul înainte de culcare îl va ajuta să se acomodeze mai repede cu somnul.

► Citeste si Infășatul: cinci motive pentru care bebelușul isi poate găsi mai repede calmul

De la zi spre noapte

Unul dintre meritele introducerii acestui ritm zilnic regulat este că peste noapte, poți omite partea de joc și poți trece la un ritm de hrănire-somn. Și acesta este chiar începutul formării tiparelor de somn zi-noapte.

Deoarece în timpul zilei au perioade de hrană-joacă, bebelușii au tendința de a dormi puțin mai bine și puțin mai mult noaptea. Și părinții încep să observe tiparul comportamentului zi-noapte.

Ceea ce înseamnă că într-o zi, nu prea indepărtată, bebelușul tău va începe să doarmă toată noaptea. Uimitor, nu?

► Citeste si Cand bebelușul este agitat și nervos: 5 modalități de a-l calma

Despre somnul bebelusului - si mai multa informatie:

 O mamica ne impartaseste un truc genial de adormire si calmare a bebelusului
Co-sleeping sau cand bebe doarme in acelasi pat cu parintii: 7 mituri si multe adevaruri
4 produse ce stimuleaza somnul - pe care fiecare bebelus le apreciaza
10 semnale ca e timpul sa inveti bebelusul sa isi corecteze somnul
Bebelusul nou-nascut nu doarme suficient si este agitat: 9 sfaturi care pot shimba situatia
►si mai multe la sectiunea: SOMNUL BEBELUSULUI

Cat doarme bebelusul

Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere? Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare.

In primele zile el e treaz cam o ora pe zi, aceasta perioada crescand la trei ore pana la sfarsitul plinei luni de viata. De asemenea, incepand de la o luna copilul va reusi sa doarma mai mult timp fara pauza.

Citeste mai departe...

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII