Bebelușul confundă ziua cu noaptea și nu doarme când trebuie - iată cum abordăm situația

Bebelusul confunda ziua cu noaptea si nu doarme cand trebuie - iata cum abordam situatia

Bebelușul confundă ziua cu noaptea și nu doarme când trebuie - iată cum abordăm situația

Unii bebeluși sunt incă cuplati la bioritmul pe care il aveau in burtica mămicii. Acolo bebe nu știa când era noapte si când era ziua  - așa că este foarte normal ca unii bebelusi să doarma cea mai mare parte a zilei și să fie activi in timpul nopții.

• Acesta este de fapt unul din motivele care stă la baza problemelor de somn ale bebelușului. Ai și tu un pui mic de bufniță? Iată cum trebuie procedat.

veti citi
Când bebelusul confundă ziua cu noaptea: ziua doarme iar noaptea e pregătit de petrecere
Ai și tu un pui mic de bufniță?
Cum putem schimba bioritmul bebelusului
Adoptă rutina de somn a bebelușului
Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

Când bebelusul confundă ziua cu noaptea: ziua doarme iar noaptea e pregătit de petrecere

Da, exista bebelusi care inca sunt cuplati la bioritmul pe care il aveau in burtica mamicii. Acolo bebe nu stia cand era noapte si cand era ziua  - asa ca este foarte normal ca unii bebelusi sa doarma cea mai mare parte a zilei si sa fie activi in timpul noptii (ca un pui de bufnita)...

Acesta este de fapt unul din motivele care sta la baza problemelor de somn ale bebelusului.

Ai și tu un pui mic de bufniță?

Ai si tu un pui mic de bufnita care doarme ziua si e pregatit pentru a petrece in timpul noptii? Nu e nimic surprinzatoar pentru ca in urma cu cateva saptamani doar  -  in burtică la mami -  era mereu stinsa lumina si nu stia cand e ziua sau noapte oricum.

In burtica mamei bebe se invata deja cu un mic program - atipeste in timpul zilei, dă din picioruse cand mami incearca sa se odihnească ...Din fericire acest program este temporar si incetul cu incetul va invata care este programul normal a unei zile si a unei nopti.

Cum putem schimba bioritmul bebelusului

Daca doresti sa schimbi bioritmul bebelusului si sa accelezi procesul prin care bebe isi da seama ca noaptea este timpul pentru somn - poti incerca sa il convingi cu blandete. Incepe sa ii limitezi sesiunile de somn din timpul zilei la nu mai mult de 3-4 ore fiecare. Daca vrei sa il trezesti - poti incerca de pilda sa ii schimbi scutecul, să il plimbi prin camera in pozitie verticala, să ii masezi barbia sau piciorușele.

După ce se trezește un pic, incearca putina interactiune pentru a-l stimula sa se trezeasca de-a binelea. Vorbeste-i, povesteste-i ceva, cânta-i cantecele, leagană o jucarie pe care o poate vedea. Totusi, nu incerca să ii elimini prea mult somn de zi pentru ca un bebelus prea suprastimulat si obosit nu va dormi bine in timpul noptii.

Adoptă rutina de somn a bebelușului

De asemeni, invata-l treptat care este diferența dintre zi si noapte, in timpul zilei nu intuneca camera cu draperii, nu redu nivelul de zgomot, fă activităti stimulatoare in timpul zilei.

Cand il duci seara la culcare vorbeste-i incet, fă intuneric in camera, să fie putin zgomot. Aplică rutina de seară a bebelușului - vezi aici detalii Rutina de somn a unui bebelus: iata de ce bebe doarme mai bine daca stie ce urmeaza

Nu te juca cu el in timpul noptii, nu aprinde lumina mare sau televizorul când il hrănesti și evită alta comunicare noaptea decat cantecele de leagan.

Cât doarme bebelușul: diagrama somnului bebelușului, in ore de zi si de noapte

Cat de mult doarme un bebelus? Toate mamicile de bebelusi vor sa stie mai multe despre somnul bebelusului. Deci sa incepem cu inceputul? Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere?

Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare. Vezi diagrama somnului bebelusului - in ore de zi si de noapte aici.

 

► Citeste si Cand bebelușul este agitat și nervos: 5 modalități de a-l calma

Despre somnul bebelusului - si mai multa informatie:

 O mamica ne impartaseste un truc genial de adormire si calmare a bebelusului
Co-sleeping sau cand bebe doarme in acelasi pat cu parintii: 7 mituri si multe adevaruri
4 produse ce stimuleaza somnul - pe care fiecare bebelus le apreciaza
10 semnale ca e timpul sa inveti bebelusul sa isi corecteze somnul
Bebelusul nou-nascut nu doarme suficient si este agitat: 9 sfaturi care pot shimba situatia
►si mai multe la sectiunea: SOMNUL BEBELUSULUI

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  -
Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021
r
eferinte:
The Journal of Psychology
Acedemia Americana de Pediatrie

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII