Cu bebelușul nou-născut afară, in functie de anotimp - detalii și cum il protejăm

Cu bebelusul nou-nascut afara, in functie de anotimp - detalii si cum il protejam

Cu bebelușul nou-născut afară, in functie de anotimp - detalii și cum il protejăm

Ideea că nou-născuții ar trebui să nu iasa afară este un mit vechi și complet fals. Aerul proaspăt și lumina naturală a soarelui este bună atât pentru tine, cât și pentru bebelușul tău, indiferent cât de recent s-a născut. De fapt, nu există niciun motiv medical să nu-l scoți afară a doua zi după ce ai venit acasă de la spital, atâta timp cât amândoi vă simțiti bine.

Cu toate acestea, ar trebui să iei unele măsuri de precauție și să implementezi anumite restricții pentru a menține copilul sănătos. Iată câteva linii directoare pentru unde să mergi și să nu mergi cu nou-născutul, cum să-l îmbrăci corespunzător și cum să-l protejezi cat mai bine.

- vei citi:
Evită aglomerația
Îmbracă bebelușul corespunzător vremii
Protejează-ți copilul de elemente
Nou-născutul și iarna
Nou-născutul și primăvara
Nou-născutul și vara
Nou-născutul și toamna
Cand ajungi acasa cu nou-născutul

Evită aglomerația

Deși este bine să ieși în curte sau într-un parc liniștit, încearcă tot posibilul pentru a evita locurile în care există mulțimi în primele câteva săptămâni din viața bebelușului.

Cu cât este mai mic, cu atât sistemul imunitar este mai imatur și cu atât este mai susceptibil să preia germenii de la alte persoane prin tuse, strănut și mâini murdare. Odată ce bebelușul are 2 - 3 luni, sistemul imunitar se va maturiza semnificativ și nu va trebui să fii la fel de îngrijorată.

Bebelușii sunt irezistibili, ceea ce înseamnă că străinii ar putea dori să-l atingă și să se joace cu el. Așadar, ține cont de asta înainte de a te îndrepta spre mall sau piscina locală. O modalitate bună de a proteja bebelușul de mâinile pline de germeni ale străinilor este de a-l purta într-un sistem de purtare ergonomic. Când membrii familiei sau prietenii doresc să țină copilul, insistă să se spele mai întâi pe mâini.

Îmbracă bebelușul corespunzător vremii

Înainte să ieși afară, s-ar putea să fii tentată să îmbraci bebelușul în straturi suplimentare sau, dacă este vară, să-l pui într-un cărucior doar în scutec. Regula generală este de a îmbrăca bebelușul corespunzător vremii.

Folosește propria îmbrăcăminte ca ghid.
Dacă te simți confortabil doar cu un tricou, pune-i bebelușului o bluză cu mânecă lungă și, dacă porți un hanorac, bebelușul poate avea nevoie și de o jachetă ușoară. Trebuie să ai întotdeauna la îndemână o pătură de rezervă pe care să o folosești ca strat suplimentar.

Spre deosebire de adulți, bebelușii nu sunt capabili să-și regleze temperatura corpului la fel de eficient. Așadar, urmărește cu atenție copilul pentru a te asigura că nu-i este prea cald sau rece. Dacă nu se simte confortabil, va plânge să te anunțe.

Dacă bebelușului îi este prea cald, s-ar putea să se înroșească și să fie puțin transpirat la păr. Îndepărtează un strat de haine sau o pătură. Atâta timp cât bebelușul nu este la soare, este OK să poarte doar scutec, dar nu trebuie să stai mult timp în căldură.

La fel, dacă bebelușului îi este rece, probabil va plânge să te anunțe. Dacă temperatura este rece, ține bebelușul înfășat cu mâinile și picioarele aproape de corp pentru a rămâne cald. Și asigură-te întotdeauna că nou-născutul poartă o căciulă în aer liber când este frig, deoarece oamenii își pierd căldura corporală prin cap.

Protejează-ți copilul de elemente

Fie că este iarnă sau vară, înfruntarea elementelor fără protecția corectă nu este niciodată o idee bună. Iată ce trebuie să știi pentru diferitele anotimpuri ale anului.

Nou-născutul și iarna

Este perfect sigur să scoți bebelușul afară iarna, cu condiția să fie îmbrăcat corect. Bebelușii au nevoie de aer proaspăt și lumină naturală.

Ai grijă la vremea rece. Bebelușii prezintă un risc crescut de hipotermie, datorită sistemului nervos în curs de dezvoltare, a cantității minime de grăsime subcutanată și a incapacității de a tremura pentru a-și ridica temperatura corpului. Dacă vremea e sub 0 grade Celsius, scoate copilul pentru plimbări rapide, cu condiția să nu fie vânt puternic. Nu sta afară mai mult de câteva minute.

Nou-născutul și primăvara

Primăvara este o perioadă minunată a anului pentru a te bucura de un nou-născut. Frigul iernii dispare, iar zilele devin mai lungi. Acesta este un moment ideal pentru a te bucura de o plimbare sau o excursie la locul de joacă cu copiii mai mari.

Zilele de primăvară pot fi însă înșelătoare.
O zi luminoasă și senină poate ceda rapid rafalelor vânt sau ploii. Verifică întotdeauna vremea înainte de a scoate bebelușul afară și pregătește-te cu o umbrelă pentru cărucior, pături suplimentare și un schimb de haine, în cazul în care vei fi prinsă într-o ploaie neașteptată.

Nou-născutul și vara

Vara, trebuie să protejezi copilul de soare, căldură excesivă și țânțari. În zilele toride de vară, încearcă să eviți să stai în căldura zilei și în schimb încearcă să programezi activități în aer liber dimineața sau după-amiaza târziu.

Bebelușii cu vârsta sub 6 luni nu ar trebui să folosească protecție solară, așa că va trebui să ții copilul la umbră și să folosești o pălărie de soare. Când faci o plimbare sau mergi în parc, stai la umbră și verifică dacă copilul nu este în lumina directă a soarelui în niciun moment.

Dacă în zona ta sunt o mulțime de țânțari, utilizează o plasă de plasă specială de țânțari pentru a acoperi căruciorul, dar asigură-te că plasele sunt departe de fața bebelușului.

Nou-născutul și toamna

La fel ca primăvara, toamna poate fi un moment minunat. Temperatura este moderată, cu multe zile însorite și frunze colorate de care să te bucuri. Cu toate acestea, vremea se poate schimba rapid și în zilele de toamnă.

La începutul toamnei, diminețile reci pot lăsa loc după-amiezilor de vară, în timp ce la sfârșitul toamnei, zilele însorite și strălucitoare pot fi friguroase. Straturile de haine sunt esențiale toamna, deci asigură-te că ai pături suplimentare pentru a menține nou-născutul cald în aer liber.

Când ajungi acasă cu nou-născutul

Când ajungi acasă de la o plimbare, asigură-te că speli mâinile nou-născutului, mai ales dacă cineva l-a atins, dar prima dată propriile mâini, pentru a evita să transferi ceva de la tine la copil.

Chiar din prima lună, scoate-l pe bebe din casă la plimbare insă ai grijă la aceste reguli

O plimbare in art liber poate fi super relaxanta atat pentru un nou-nascut cat si pentru mami, pentru ca amândoi vă veți bucura de o plimbare afară și de un aer curat! ... Cand este insa vorba despre spatii aglomerate, unii medici ii sfatuiesc pe părinții să aștepte până când bebelusul are câteva luni înainte de a merge în locuri publice aglomerate.

În unele culturi femeile stau în casă cu noul nascut timp de o lună sau mai mult. Însă este bine să-ți scoti bebelusul afară imediat ce te simți pregătita. Daca bebe este calm și fericit e o idee buna sa iesiti la aer. După o hrana si o schimbare de scutec este un moment bun. Chiar din prima luna, scoate-l pe bebe din casa la plimbare insa ai grija aceste reguli...

► Citeste si Trebuie sa poarte bebelusul intotdeauna o caciulita? Afla cand si de ce

Despre accesoriile utile ale bebelușului mai cititi:

Babywearing-ul sau purtarea bebelusului: 5 lucruri pe care nu le stiai

Cum alegem si cum instalam un scaun de masina pentru bebelusi

Pozitia ideala pentru purtarea bebelusului in slig sau wrap

Care este locul cel mai sigur pentru scaunul de masina al bebelusului?

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi? 

autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII