Există toxine periculoase în vaccinurile pe care le primesc copiii? Răspunsurile pe care trebuie să le știi.

Exista toxine periculoase in vaccinurile pe care le primesc copiii? Raspunsurile pe care trebuie sa le stii

Există toxine periculoase în vaccinurile pe care le primesc copiii? Răspunsurile pe care trebuie să le știi.

Exista toxine periculoase in vaccinurile pe care le primesc copiii?

Este foarte normal să fii preocupat de ingredientele vaccinului pe care îl faci bebelușului tău. Înțelegerea corectă a componentelor vaccinurilor și a rolului lor este importantă pentru a lua decizii informate. Desigur, îți dorești doar binele pentru copilul tău. Însă ai mare grijă de unde te informezi și pe cine asculți în această lume în care fiecare coafeză este specialistă în virusologie... Tu, ca părinte responsabil, trebuie să știi că vaccinurile sunt una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a bolilor grave, iar substanțele pe care le conțin sunt reglementate strict pentru a asigura siguranța copiilor.

Vaccinarea, desi salveaza vieti, provoaca multe discutii.

In general se stie ca cele mai multe pareri contradictorii despre vaccinuri vin de persoanele fara expertiza medicala ... insa in contextul actual al retelelor sociale, orice este expert in orice - inclusiv in vaccinare.

Una dintre discutiile frecvente pe grupurule de facebook este despre toxinele prezente in vaccinurile care se administreaza bebelusilor si copiilor. Haideti sa clarificam care sunt componentele vaccinurilor și să oferim părinților informații bazate pe dovezi științifice.

toxine vaccinuri

Ce sunt toxinele și de ce sunt asociate cu vaccinurile?

Termenul "toxină" poate induce în eroare, deoarece în limbajul comun, acesta sugerează o substanță otrăvitoare. În contextul vaccinurilor, substanțele adesea etichetate ca "toxine" includ formaldehida, aluminiul și timerosalul. Este esențial să înțelegem rolul fiecărei substanțe și concentrația la care aceasta este prezentă în vaccinuri. Deci, iata mai multe informatii:

Formaldehida din vaccinuri - ce este si de ce se include in compozitie?

Formaldehida este utilizată în producția de vaccinuri pentru a inactiva virusurile și a detoxifia toxinele bacteriene. Deși formaldehida este un carcinogen cunoscut la niveluri ridicate, cantitățile folosite în vaccinuri sunt extrem de mici și sunt rapid eliminate din organism. Studii, cum ar fi cel publicat în *Journal of Toxicology and Environmental Health* (2013), arată că nivelul de formaldehidă prezent deja natural în corpul uman este mai mare decât cel introdus prin vaccinare.

Aluminiul din vaccinuri - ce este si de ce se include in compozitie?

Aluminiul este folosit ca adjuvant în vaccinuri pentru a spori răspunsul imun. Cantitățile de aluminiu prezente în vaccinuri sunt considerate sigure de către agențiile de sănătate globale, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății. Studiile confirmă că aluminiul din vaccinuri nu se acumulează în organism și nu cauzează probleme de sănătate la concentrațiile utilizate - vezi referinte de studii in josul paginii.

Timesosalul din vaccinuri - ce este si de ce se include in compozitie?

Timerosalul a fost utilizat în trecut ca conservant în vaccinuri pentru a preveni contaminarea cu bacterii. Insa, datorită preocupărilor publice, timerosalul a fost eliminat sau redus la urme în majoritatea vaccinurilor pentru copii, începând cu anii 2000. Cercetările, inclusiv cele de la *Centers for Disease Control and Prevention* (CDC), au demonstrat că timerosalul din vaccinuri nu este legat de autism sau alte tulburări de dezvoltare  - acestea sunt fake news demontate deja.

În prezent, în majoritatea vaccinurilor pentru copii utilizate în Europa si Statele Unite, timerosalul a fost eliminat sau redus la nivele de urme. Această schimbare a fost făcută începând cu anii 2000, ca răspuns la preocupările publice, chiar dacă nu există dovezi științifice care să demonstreze că thimerosalul cauzează probleme de sănătate la dozele la care era utilizat în vaccinuri.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și alte organisme de reglementare sanitară internaționale susțin că utilizarea thimerosalului în vaccinuri este sigură, dar pentru a crește încrederea publicului în vaccinuri, producătorii au trecut la utilizarea flacoanelor cu doză unică sau au înlocuit thimerosalul cu alte substanțe conservante sau au eliminat conservanții complet din majoritatea vaccinurilor pediatric.

Este important să verifici informațiile specifice fiecărui vaccin pentru copii, deoarece compoziția poate varia în funcție de producător și de țara în care este distribuit vaccinul.

Asadar, desi este normala preocuparea parintilor pentru continutul vaccinelor - informeaza-te din surse sigure

Este foarte normal să fii preocupat de ingredientele vaccinului pe care îl faci bebelușului tău. Înțelegerea corectă a componentelor vaccinurilor și a rolului lor este importantă pentru a lua decizii informate. Desigur, îți dorești doar binele pentru copilul tău. Însă ai mare grijă de unde te informezi și pe cine asculți în această lume în care fiecare coafeză este specialistă în virusologie...

Tu, ca părinte responsabil, trebuie să știi că vaccinurile sunt una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a bolilor grave, iar substanțele pe care le conțin sunt reglementate strict pentru a asigura siguranța copiilor.

4 lucruri esentiale despe vaccinuri pe care trebuie sa le stie parintii

Riscurile si beneficiile vaccinurilor: 11 intrebari frecvente si raspunsurile lor
De ce este bine sa ne vaccinam copiii: mituri si argumente
Reactii adverse dupa vaccin
De ce sa ne vaccinam copiii - 15 argumente

calendar scheme vaccinare

Schema vaccinurilor in 2024: calendarul de imunizare a copiilor in Romania

Calendarul de vaccinare a copiilor in 2023 - SCHEMA NATIONALA DE VACCINARE A COPIILOR in 2023 

Discutii aprinse pro-contra vaccinare, puteti urmari aici

Legea vaccinarii copiilor in Romania - dezbatere DC 
Mesaj pentru cei care sustin campania anti-vaccinare
Urmari ale campaniilor anti-vaccinare. Cerere.
Olivia Steer si vaccinarea copillor - sau starletismul iresponsabil
vaccinare polio la 6 ani
Ebola si vaccinurile - sau despre isteria conspiratiilor
Vaccinurile copilariei - gratis sau nu ?

Totul despre Vaccinuri (1), Totul despre vaccinuri (2)
obligativitatea vaccinurilor - discutii pro si contra
Totul despre Vaccinuri
Grup de suport doar pt. mamici anti-vaccin
VACCIN ANTIRUJEOLIC vs ROR( priorix)
Obligativitatea vaccinarii
Sa-mi vaccinez copilul?
Mi-e frica de Priorix!
Vaccinul DTP administrat gresit ...
ce vaccinuri facem pentru gradinita?

Comunitatea parintilor informati: forum medical

Clinica Virtuala DC - Consultanta medicala online.

autor: Desprecopii.com © 2024
Marterial realizat cu sprijinul doamnei Dr. A. Petreanu, medic primar de boli infectioase, 


referinte
Thimerosal and Vaccines

Report on the Consensus Workshop on Formaldehyde.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1569424/

Adjuvants and Vaccines
https://www.cdc.gov/vaccinesafety/concerns/adjuvants.html

Thimerosal and Vaccines
https://www.cdc.gov/vaccinesafety/concerns/thimerosal/index.html

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. mihaela
    mihaelatrimis la 2/4/2011

    sunt si eu implicata in campanie,partial adica :) fac promotie la pampers in diverse magazine,e foarte placut sa sti ca poti ajuta pe cineva . :) Mihaela 17ani,Arad

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII