Astmul la copii: covoarele din camera si acarienii

Astmul la copii: covoarele din camera si acarienii

Astmul la copii: covoarele din camera si acarienii

"Baietelul meu de 6 ani sufera de astm. Credeti ca trebuie sa scot covorul din camera in care doarme si sa las doar parchetul in camera?" - iata una din multele intrebari care apar la sectiunea Panica din Comunitatea Desprecopii si raspunsul medicului:

- vei citi:
Baietelul meu de 6 ani sufera de astm
Masurile de protectie a unui copil cu astm
Prevenirea crizelor de astm

Baietelul meu de 6 ani sufera de astm

Băiețelul meu de 6 ani suferă de astm, ce fac cu covorul din camera lui? Credeti ca trebuie sa scot covorul din camera in care doarme si sa las doar parchetul in camera?

Sfatul medicului: Masurile de protectie a unui copil cu astm

Masurile de protectie a unui copil cu astm - depind desigur de cat de sever este astmul de care sufera baietelul si de factorii specifici care stiti ca ii provoaca crize de astm. Este adevarat ca foarte multi copii care sufera de astm au alergie la acarieni - iar acestia sunt prezenti de obicei in covor dar si in saltele.

Este o idee buna sa renuntati la covorul din camera - fie el mocheta sau carpeta si sa lasati doar parchetul - care se poate curata mai usor si nu retine atat de mult praf si desigur, nu adaposteste acarieni.

La unii copii cu astm, crizele sunt declansate mai putin de factori alergeni cat de efortul fizic si expunerea la aer rece. Intr-o astfel de situatie, prezenta unui covor in camera copilului nu contribuie major la apartitia crizelor de astm.

At fi bine sa intrebati medicul care urmareste baietelul daca simptomele sale sunt suficient de importante pentru a elimina covorul din camera.

Prevenirea crizelor de astm

Pentru prevenirea crizelor de astm sunt folosite medicamente de control. Printre ele se afla steroizii inhalati, care pot ajuta la reducerea inflamarii si umflarii si impiedica aparitia respiratiei suieratoare.

In functie de recomandarea medicului, aceste inhalatii cu medicamente cu steroizi pot fi administrate zilnic, folosind fie un inhalator cu dozator fie un nebulizator, in functie de the steroizii prescrisi de medicul copilului.

O alta varianta pentru reducerea inflamatiei si a umflarii cailor respiratorii este un medicament fara steroizi sub forma de pilule numit antagonist al receptorilor pentru leukotriene. Medicul copilului va recomanda tipul de medicament de control administrat zilnic care este cel mai potrivit pentru astmul copilului.

Daca astmul copilului se dovedeste a fi dificil de tinut sub control, medicul va poate recomanda sa consultati un pneumolog.
Va trebui sa aveti grija ca profesorii si supraveghetorii copilului sa stie de boala lui si sa stie ce sa faca in cazul unei crize de astm.

Astmul la copil: simptome, cauze si tratament

Astmul este o boala cronica inflamatorie a plamanilor si a cailor respiratorii — tuburile care transporta aerul din si dinspre plamani. In cazul in care copilul are astm, aceste cai respiratorii sunt iritate si umflate, ceea ce poate afecta capacitatea copilului de a respira. Este important sa colaborati cu medicul copilului pentru a preveni si a trata crizele de astm.

Cu medicatia potrivita, prin educatie, avand un plan de actiune si mergand regulat la controalele medicale, in cazul celor mai multi copii boala poate fi tinuta sub control. Iata sfatul de la Desprecopii.com:

Despre alergii cititi:

Totul despre alergii
Alergenii din jurul nostru
Uscarea rufelor in casa nu este un lucru sanatos
Infectiile la urechi si legatura lor cu alergiile alimentare

autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir - Toate drepturile rezervate (c) 2022

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Astm

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII