Când alăptarea DOARE: 10 cauze ale durerii pe care trebuie să le cunoști dragă mami, pentru că alăptarea nu trebuie să doară

Cand alaptarea doare: 10 cauze ale durerii pe care trebuie sa le cunosti draga mami, pentru ca alaptarea nu trebuie sa doara

Când alăptarea DOARE: 10 cauze ale durerii pe care trebuie să le cunoști dragă mami, pentru că alăptarea nu trebuie să doară

Alăptarea unui bebelus nu trebuie să fie dureroasă pentru mami iar durerea - poate contribui la insuccesul alăptarii. Poate de asemeni semnala anumite probleme insa daca acestea se rezolvă - durerea va dispărea.

Acestea sunt 10 cauze ale durerii pe care trebuie să le cunosti dragă mami. Este adevarat că cel mai satisfăcător lucru pentru o mamă este să-și vadă bebelușul hrănit. Dar nu ti-ai dori ca alăptarea să fie la fel de ușoară ca și împinsul unei suzete în gura bebelușului? Este adevarat ca alăptarea - de multe ori - doare la început. Iar apoi vine un moment în care te vei teme de sesiunile de alăptare!

Iată câteva motive care fac alăptarea dureroasă. După ce le cunoști, poți lucra la ele pentru a ușura procesul de alaptare. 10 cauze ale alăptării dureroase:

vei citi:
Atașarea bebelușului la sân
Frenul sublingual
Angorjarea sânilor
Bolta cerului gurii
Candidoza bucală
Perla de lapte
Un bebeluș căruia îi apar dinții
Canale galactofore blocate
Mameloane plate sau ombilicate
Mastita

1. Atașarea bebelușului la sân

Cea mai importantă parte a alăptării cu succes este atașarea. Dacă bebelușul nu este bine mufat la sân, hrănirea ar putea fi dureroasă. Poziția în care ții bebelușul este, de asemenea, crucială. Când se obține o poziție bună și o atașare corectă, alăptarea este minunată.

2. Frenul sublingual

Bebelușul are fren dacă nu este capabil să ridice limba sau să o miște normal. Acest lucru îl împiedică să sugă laptele din sânul mamei. În schimb, bebelușul va împinge mamelonul în sus cu limba, provocând multă durere mamei. Suptul zgomotos este adesea raportat de mame în timpul alăptării.

3. Angorjarea sânilor

Angorjarea are loc atunci când sânii sunt mega-umpluți și bebelușul extrage mai puțin lapte decât produce mama. Simptomele frecvente sunt sânii umflați, fermi și dureroși, cu mameloane dureroase, ceea ce face dificilă mufarea bebelușului. Poți aplica o compresă caldă timp de câteva minute înainte de a alăpta.

4. Bolta cerului gurii

Dacă bolta cerului gurii este foarte înaltă, asta înseamnă că este mai greu pentru bebeluș să creeze aspirarea necesară. Acest lucru poate face alăptarea extrem de dureroasă. Mama va acuza o durere puternică, ca de ciupire pe areolă, pe măsură ce bebelușul suge energic. De obicei, se agravează pe parcursul zilei, ca și cum mamelonul ar fi învinețit din ce în ce mai mult.

5. Candidoza bucală

Candidoza bucală este o infecție obișnuită, dar inofensivă, care poate afecta mama în timpul alăptării. Alăptarea creează o condiție adecvată pentru candidoza bucală. Infecția poate provoca o senzație de arsură.

6. Perla de lapte

Perla de lapte este o pată albă care arată aproape identic ca un coș, situat pe vârful mamelonului. În mod normal, este plină cu lapte și apare pe unul dintre porii mamelonului. Poate fi foarte dureroasă atunci când copilul suge. Folosind comprese umede și aplicând ușor presiune, poți scăpa de aceste perle de lapte.

7. Un bebeluș căruia îi apar dinții

Apariția dinților poate fi un moment dificil. Pentru a ajuta la această situație, oferă bebelușului o jucărie specială de dinți.

Citeste Dintii de lapte ai bebelusului: cand apar, simptome si ce e de facut

8. Canale galactofore blocate

Canalele înfundate sau blocate denotă restricționarea fluxului de lapte într-o parte a sânului. Vei simți  o parte dureroasă în sân, care ar putea fi roșie. Apare în principal atunci când fluxul de lapte este restricționat. Masează sânul și aplică un prosop umed, fierbinte, deoarece căldura umedă este cel mai eficient tratament pentru această afecțiune.

9. Mameloane plate sau ombilicate

La femeile gravide pentru prima dată, este obișnuit ca mamelonul să nu iasă complet. S-ar putea ca bebelușul să aibă dificultăți în a putea suge, iar lupta va provoca dureri imense mamei. Dacă mamelonul este cu adevărat ombilicat, poate fi necesar să utilizezi pompa pentru a oferi stimulare și a ajuta la generarea laptelui matern.

10. Mastita

Mastita este o afecțiune frecventă la proaspetele mame. Țesutul din jurul zonei infectate se inflamează. Acest lucru se întâmplă atunci când bebelușul nu se mufează corect sau se suge mai mult de la un sân decât de la celălalt.

Un pic de pregătire, ajutor și sprijin ajută la prevenirea problemelor obișnuite de alăptare.

► Citeste in continuare Nu am vrut să renunț la alăptare. Am căutat până am găsit cauza durerii - confesiunile unei mame care alăpteaza

Probleme in alaptare:

Infectia cu candida pe sfarc (candida mamara) - in timpul alaptarii
Cele mai mari provocari ale alaptarii
Sfarcurile ma ustura de fiecare data cand alaptez - ce sa fac?
Mastita si blocarea ductelor sanului
De ce bebelusul refuza sanul?
15 probleme de alaptare si solutiile lor (video)

Alaptarea - ghid complet

Alaptarea bebelusului este cel mai natural si mai hranitor mod de a contribui la dezvoltarea sanatoasa a copilului tau. Toate studiile medicale demonstreaza ca alaptarea la san aduce copilului absolut toata hrana de care are nevoie, ii intareste sistemul imunitar si ii scade sansele de a contracta infectii. Laptele matern isi schimba compozitia in timp - adaptandu-si compozitia nutritionala, necesitatilor sugarului. In afara de avantajele sanatatii, alaptatul este un timp special menit adancirii relatiei dintre mama si copil. Astfel, timpul alaptatului reprezinta momente pretioase de tacere, plina de comunicare intensa si dragoste impartasita. Totul despre alaptare, cu detalii  - de la Desprecopii.com:

Forumul de ALAPTARE si grup privat pe FB

Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com, Redactor: Milena Sadova, Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII