Semne că bebelușul din burtică s-a oprit din creștere fetală - ai grijă la aceste semnale

Semne ca bebelusul din burtica s-a oprit din crestere fetala - ai grija la aceste semnale

Semne că bebelușul din burtică s-a oprit din creștere fetală - ai grijă la aceste semnale

In timpul sarcinii, prioritatea maximă este asigurarea dezvoltării si creșterii bebelușului în uter. Orice neglijență în perioada sarcinii poate avea consecințe grave pentru făt.  Astfel, o femeie însărcinată trebuie să cunoască semnele de alarma eventuale - arătate de corpul ei.

Corpul femeii gravide prezintă adesea diferite semne și simptome care sugerează o creștere necorespunzătoare sau chiar o oprire a cresterii fetale.  Aceasta este una dintre preocupările serioase și trebuie comunicata medicului cât mai curând posibil. Astfel, pentru a evita astfel de circumstanțe, citește cu atenție semnalele corpului și mergi imediat la medic.

vei citi:
Corpul femeii gravide prezintă adesea diferite semne
Care sunt semnele că bebelușul a încetat să crească în uter?
Care este greutatea ideală a unui făt - tabel in functie de săptămanile de sarcină
 

Corpul femeii gravide prezintă adesea diferite semne de alarmă

A fi însărcinată este unul dintre cele mai minunate lucruri din viața unei femei. Si este normal să devii posesivă și grijulie pentru copilul care crește în uter. Cu toate acestea, există multe lucruri care deseori fac o femeie însărcinată să își facă griji cu privire la copilul ei în curs de dezvoltare. Este necesar să se asigure creșterea și dezvoltarea adecvată a fătului.

Corpul femeii gravide prezintă adesea diferite semne și simptome care sugerează o creștere necorespunzătoare sau chiar o oprire a cresterii fetale. 
Aceasta este una dintre preocupările serioase și trebuie comunicata medicului cât mai curând posibil. Astfel, pentru a evita astfel de circumstanțe, citește cu atenție semnalele corpului și mergi imediat la medic.

Care sunt semnele că bebelușul a încetat să crească în uter?

Scăderea nivelului de HCG

HCG se referă la gonadotropina corionică umană care este produsă numai în corpul femeilor însărcinate. Dacă acest nivel scade drastic, înseamnă că există ceva în neregulă cu dezvoltarea fătului.

Sângerarea în timpul sarcinii

Sângerarea în timpul sarcinii este un motiv serios de îngrijorare. În timpul sarcinii, sângerarea poate indica că există semne de avort spontan. Uneori, o ușoară pată în timpul sarcinii este normală, dar sângerările abundente și cheagurile mari de sânge pot prevesti o veste proastă.

Nu se aud bătăile inimii

Atunci când o femeie însărcinată merge la controale regulate, medicii ascultă mereu bătăile inimii bebelușului. În a 10-a săptămână, bebelușul se transformă din embrion în făt. Inițial, la începutul sarcinii, bătăile inimii ar putea să nu fie auzite din cauza plasării copilului. Dar după aceea, a nu auzi bătăile inimii ar putea indica o problemă.

Citeste Bătăile inimii fătului in funcție de săptamana de sarcină: diagrama ritmului fetal care arată că bebe este bine

Scurgeri vaginale

Scurgerile vaginale în timpul sarcinii sunt normale dar nu și în cantitate mare. Acest lucru poate sugera că lichidul amniotic necesar pentru siguranța copilului se scurge. Astfel, medicul trebuie contactat urgent. 

Care este greutatea ideală a unui făt - tabel in functie de săptămanile de sarcină

Fiecare bebeluș crește diferit; prin urmare, tabelul de mai jos este doar pentru a iti da o idee, și nu pentru creșterea ideală în greutate a bebelușului, săptămână cu săptămână în timpul sarcinii.

cresterea fatului sarcina

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2021)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii,
material special realizat cu sfaturile si recomandarile dnei Dr. Daniela ter Horst, Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda,
Medic  invitat la Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Cristina
    Cristinatrimis la 26/5/2023

    De când am rămas însărcinată am fost îngrijorată de mărimea burtici. Aproape tot timpul priveam burticile colegelor mele și credeam ca a mea este prea mică, dar medicul meu ma liniștit, bebelușul meu creste normal și sănătos.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII