5 obiceiuri GREȘITE in alăptare care afectează negativ bebelușul - dragă mami

5 obiceiuri gresite in alaptare care afecteaza negativ bebelusul - draga mami

5 obiceiuri GREȘITE in alăptare care afectează negativ bebelușul - dragă mami

De la a ține in brate bebelușul în mod corespunzător până la a-l face să se atașeze corect, există multe lucruri de urmărit în timpul alăptării.

• Dar mamele fac, fără să știe, multe greșeli care afectează negativ copilul. Iată 5 din aceste greseli...

vei citi:
Obiceiuri greșite în alăptare care rănesc bebelușul
Alte greșeli care le poate face mami în alăptarea bebelușului
Forumul de ALAPTARE

Obiceiuri greșite în alăptare care rănesc bebelușul

Proaspetele mămici se confruntă, în general, cu multe probleme ce au legătură cu nou-născutul. De la scăldatul bebelușului până la hrănirea acestuia, o mamă întâmpină multe dificultăți si am putea spune ca ... e supusa riscului de aface si multe greseli. 

Alăptarea poate suna ca o chestiune naturala si ușor de realizat, dar necesită o anumită tehnică. De la a ține copilul în mod corespunzător până la a-l face să se atașeze corect, există multe lucruri de urmărit. De aceea, multe mame adoptă, fără să știe, diverse obiceiuri de alăptare, care nu sunt deloc bune pentru bebeluș, cum ar fi:

Mama nu ține capul copilului ridicat

Este important să ții capul copilului în sus în timp ce-l alăptezi. În caz contrar, nou-născuții sunt destul de eficienți în scuiparea/eliminarea laptelui. Ținându-i capul sus, laptele pătrunde mai usor în stomăcel.

Mama nu acordă suficient timp alăptării

Ar trebui să încerci întotdeauna să acorzi ceva timp suplimentar bebelușului în timpul alăptării. Dacă-l grăbești, bebelușul nu va obține suficiente substanțe nutritive de care are nevoie.

Distragerea atenției în timpul hrănirii

Alăptarea este un moment ideal pentru a forma o legătură cu bebe, de a vă conecta și a vorbi. Dar, dacă te uiți constant pe telefon, bebe va pierde multe lucruri importante iar dezvoltarea creierului său va avea de suferit.

Aplicarea presiunii asupra sânilor

Nu fă niciodată ceva care să-ți preseze sânii. Nu purta haine foarte strânse, deoarece riști înfundarea canalelor de lapte. Acest lucru poate duce și la o infecție. De asemenea, asigură-te că nu dormi pe burtă.

Obiceiul prost de a consuma alcool

Dragă mami, dacă ai obiceiul de a consuma alcool, acesta nu numai că îți va afecta sănătatea, ci va fi dăunător și micuțului tău. De fapt, îi va dăuna copilului mai mult decât îți va dăuna ție, deoarece alcoolul minimizează efectul nutrienților prezenți în laptele matern. Nici berea nu e OK.

Alte greșeli care le poate face mami în alăptarea bebelușului

Greșeli în alăptare: a nu da importanță durerii

Greșeli în alăptare: crezi că atașarea este mai importantă decât poziția bebelușului

Greșeli în alăptare: Programarea sesiunilor de alăptare la ceas

Greșeli în alăptare: nu continui să iei vitamine prenatale

Greșeli în alăptare: te gândești că bebelușul nu primește suficient lapte

Greșeli în alăptare: a judeca oferta de lapte pe baza rezultatului pompării

Forumul de ALAPTARE 

Pe forumul desprecopii.co exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.

→ Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII