Greșeli în alăptare: te gândești că bebelușul nu primește suficient lapte și ii dai lapte formula

Greseli in alaptare: te gandesti ca bebelusul nu primeste suficient lapte si ii dai lapte formula

Greșeli în alăptare: te gândești că bebelușul nu primește suficient lapte și ii dai lapte formula

Când îți alăptezi bebelușul este imposibil să știi exact cât lapte matern primește bebelușul la fiecare sesiune de alăptare. Si in loc să te uiți la cât lapte extragi cu pompa, este necesar să cauți alte semne mai subtile că bebelușul tău primește suficient lapte.

Acesta nu este un proces dificil, ci necesită doar puțină încredere și abilitate în a învăța ce alte semne trebuie să cauți.

- vei citi:
Crezi că oferta de lapte este scăzută
Stomăcelul bebelușului are dimensiunea unei nuci
Care este o creștere medie în greutate pentru bebelușul alăptat?
Lipsă de încredere în corpul nostru
Mit? Multe mame nu pot produce suficient lapte

Crezi că oferta proprie de lapte este scăzută

Cea mai frecventă greșeală pe care o fac mamele care alăptează (si aproape toate mamicile care alapteaza intreaba disperat de aceasta problema pe sectiunea de PANICA de la Desprecopii): cred că oferta lor de lapte matern este scăzut și începe să suplimenteze cu formulă.

De fapt, un studiu de cercetare a arătat că 60% dintre femeile care au început să alăpteze s-au oprit în primele câteva luni. Unul dintre motivele pentru care nu au continuat să alăpteze a fost îngrijorarea cu privire la oferta lor scăzută de lapte.

INSA - de cele mai multe ori cantitatea de lapte pe care o produc (oferta lor de lapte) este foarte bună, iar introducerea laptelui formula este NENECESARA si poate reduce cantitatea de lapte curentă. Dacă într-adevăr crezi că nu ai suficient lapte matern pentru bebe, există o mulțime de remedii naturale pentru a crește aprovizionarea. Dacă ai îndoieli, contactează un consultant IBCLC, iar acestea te va îndruma.

Stomăcelul bebelușului are dimensiunea unei nuci

Alăptarea frecventă, de obicei la fiecare 1,5-2 ore - sau un bebeluș care plânge constant poate face mama să creadă că bebelușul ei nu primește suficient lapte. Astfel, ea începe să suplimenteze cu formulă atunci când nu au nevoie de fapt.

Stomăcelul bebelușului are dimensiunea unei nuci și poate păstra o cantitate de lichid pentru numai 2 ore sau chiar mai puțin. Agitația sau plânsul bebelușului pot avea atât de multe motive, nu doar foamea. Ai încredere în instinctul tău și învață semnele care arată că bebelușul tău primește suficient lapte - creșterea în greutate a bebelușului și 5-6 scutece umede. Regula generală este să alăptezi bebelușul la cerere și va fi bine.

Care este o creștere medie în greutate pentru bebelușul alăptat?

De la naștere până la 3 luni: 150-200 grame pe săptămână;
De la 3 luni la 6 luni: 100-150 grame pe săptămână;
De la 6 luni la 12 luni: 70-90 grame pe săptămână.

Citește și - Primele 12 luni ale bebelusului - ghid pe luni

Nu uita: Creșterea în greutate poate varia de la o săptămână la alta și se recomandă să fie evaluată pe o perioadă de patru săptămâni, la medicul pediatru.

Mit? Multe mame nu pot produce suficient lapte

Aproape toate mamele produc cantitatea necesară de lapte pentru bebelușii lor. Producția de lapte matern este determinată de cât de bine este atașat copilul, de frecvența alăptării și de cât de bine suge/extrage copilul laptele la fiecare hrănire. Mamele au nevoie de sprijin, de asistență, cum ar fi o îndrumare continuă din partea medicilor.

Lipsă de încredere în corpul nostru

Personal, nu-mi place să o privesc ca pe o greșeală, ci mai mult ca pe o lipsă de încredere. Multe proaspete mămici cred că au o cantitate redusă de lapte. Da, acest lucru poate fi adevărat, dar observ zilnic contrariul. Ai încredere în corpul tău, nu te îndoi de tine și lucrează îndeaproape cu un consultant IBCLC pentru a avea succes.” - Barbara Ryan, IBCLC la Barbara Ryan IBCLC

Alte greseli pe care le poate face mami in timpul alaptarii bebelusului

Greșeli în alăptare: când mami nu da importanță durerii

Greșeli în alăptare: crezi că atașarea este mai importantă decât poziția bebelușului

Greșeli în alăptare: Programarea sesiunilor de alăptare la ceas

Greșeli în alăptare: Nu continui să iei vitamine prenatale

Ghid de alaptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta 
sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la A la Z - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

Cum știi dacă bebelusul mănancă suficient lapte? 11 semne pe care trebuie să le urmărești

Unul dintre motivele de stres maxim ale proaspetelor mamici este grija ca bebelusul sa manance suficient. Fie ca este alaptat sau hranit cu formula de lapte, mamicile sunt mereu tentate sa se ingrijoreze din cauza ca nu stiu exact daca bebelusul a mancat sau nu suficient.

Iata cum stii daca bebelusul papa suficient lapte sau nu primeste suficient lapte si 11 semne pe care trebuie sa le urmaresti.

Atasarea corecta la san a bebelusului (video)

Atasarea corecta la san este esentiala pentru o alaptare de succes.

Bebelusii se nasc cu reflexul de supt, activitate pe care o intreprind cu mare placere inca din perioada intrauterina. Primul alaptat dupa nastere este un moment unic si minunat – incepe speciala interactiune sincrona dintre dumneavoastra, prospata mamica, si minunea pe care ati asteptat-o noua luni. Mai departe >>

Despre alăptare si provocarile sale mai poti citi:

Cele mai mari provocari ale alaptarii
5 probleme in alaptare si solutii pentru rezolvarea lor
Angorjarea sanilor este una din problemele alaptarii: cauze si ce e de facut
De ce mamicile din Romania nu sunt corect informate cu privire la alaptare

autor:Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII