Bucuria și norocul nostru s-au dublat la Praga: am devenit părinții unei fetițe și unui băiețel

Bucuria si norocul nostru s-au dublat la Praga: am devenit parintii unei fetite si unui baietel

Bucuria și norocul nostru s-au dublat la Praga: am devenit părinții unei fetițe și unui băiețel

După ce am primit verdictul de la ginecologul meu, la 47 de ani, eu și soțul meu am început să căutăm o clinică de FIV care să ne ajute să avem un copil. Prima clinică a fost în România, dar, din păcate, ciclul cu ovocite donate nu a fost posibil acolo. Așa că am început să caut intens informații pe forumurile de discuții despre infertilitate.

veti citi
Multe cupluri pleacă în străinătate pentru FIV
Am ajuns la clinică în ziua donării ovocitelor
Am primit întotdeauna informații complete
Deci, cum s-a încheiat călătoria noastră?

Am fost surprinsă să constat că multe cupluri pleacă în străinătate pentru FIV

Recunosc că această opțiune a fost cam greu de imaginat la început - distanța, barierele lingvistice - părea ceva foarte complicat și nu-mi puteam închipui cum ar fi posibil.

Cu toate acestea, am fost interesați de o clinică din Praga, care lucrează în mod normal cu străini, așa că am încercat să-i contactez, testând terenul - mi-am spus că nu am ce pierde. Am fost surprinsă chiar de la început de rapiditatea răspunsului - în câteva ore am fost contactată de coordonatoarea Alexandra, care este nativă din România și de la bun început ne-a fost de mare ajutor, mi-a răspuns tuturor preocupărilor și mi-a descris cum arată astfel de călătorii ale străinilor pentru FIV în Republica Cehă. După consultarea online, am primit un e-mail cu rezumatul a ceea ce s-a discutat și toate recomandările medicului. M-am bucurat că nu am plătit nimic pentru această consultație inițială și am simțit, de asemenea, că cineva chiar mă ascultă și-mi răspunde într-un mod uman, doar în urma comunicării cu coordonatoarea. Ulterior am aflat că aceasta a trecut prin FIV ea însăși, deci cu siguranță știe ce simte o pacientă.

Și așa a început marea noastră călătorie cu mașina de la Târgu Mureș, care ne-a dus nu numai în Praga, ci și la marea noastră familie, datorită Dr. Natayla Savelyeva.

Am ajuns la clinică în ziua donării ovocitelor

Donația este anonimă în Republica Cehă, dar am putut alege donatoarea în prealabil în funcție de culoarea părului, culoarea ochilor, înălțime, astfel încât să se asemene cât mai mult cu mine.

Recunosc, cu greu am dormit cu o seară înainte la hotel, dar stresul m-a părăsit în momentul în care am ajuns la clinică. Toată lumea a fost amabilă, zâmbitoare și de ajutor de la început până la sfârșit, dr. Savelyeva mi-a explicat totul, așa că știam ce se întâmplă la fiecare pas.

Am primit întotdeauna informații complete

Am primit întotdeauna informații complete, despre la ce să mă aștept, numărul de ovocite pe care le primeam, numărul embrionilor și prețul. Nu am avut niciodată un moment pe tot parcursul tratamentului să simt că nu știu ceva, dar am trăit cu încrederea că medicul mi-ar răspunde la orice problemă aș avea, fără nicio îndoială.

Deci, cum s-a încheiat călătoria noastră? Cu siguranță mai bine decât ne așteptam.

Am mers doar o dată în Republica Cehă, dar am avut noroc de două ori, la ecografie, unde s-a dovedit că vom avea nu doar unul, ci doi copii. Fetița și băiețelul nostru s-au născut la termen, sunt sănătoși și vom fi recunoscători pentru restul vieții noastre că nu am renunțat și că visul nostru s-a împlinit la Praga.

-------
Vizitați clinica Europe IVF din Praga. Coordonatoarea Alexandra, medicul Natalya Savelyeva și alți medici sunt gata să vă ajute.

Îndepliniți-vă visul de a avea copii și faceți primul pas către tratarea infertilității la Europe IVF

Contact:
info@europeivf.com
+420 257 225 751
www.europeivf.com/ro/

autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII