480 de elevi din școlile din România au beneficiat de ateliere de educație alimentară sustenabilă

480 de elevi din scolile din Romania au beneficiat de ateliere de educatie alimentara sustenabila

480 de elevi din școlile din România au beneficiat de ateliere de educație alimentară sustenabilă

480 de elevi din școlile din România au beneficiat de ateliere de educație alimentară sustenabilă prin programul Food Heroes, lansat de Electrolux în parteneriat cu AIESEC România

Programul Food Heroes (Eroii Alimentației), un atelier interactiv care încurajează obiceiurile alimentare sănătoase

În perioada martie - mai 2021, Electrolux în parteneriat cu AIESEC România au desfășurat în 5 școli din România programul Food Heroes (Eroii Alimentației), un atelier interactiv care încurajează obiceiurile alimentare sănătoase, benefice pentru organism și prietenoase cu mediul înconjurător. Pe parcursul celor 3 luni, s-au desfășurat 21 de ateliere, care au avut în total aproximativ 480 de elevi participanți. Programul este o inițiativă educațională dezvoltată la nivel global de Fundația Electrolux, iar anul acesta a fost lansat pentru prima dată și în România, într-o ediție-pilot.

Nevoia de a încuraja obiceiurile alimentare sustenabile în rândul tinerilor generații și de a le explica de ce sunt acestea importante pentru organism, dar și pentru mediul înconjurător este una dintre prioritățile grupului Electrolux la nivel mondial. Proiectul Food Heroes, aflat la prima ediție în România, își propune să le ofere copiilor un ghid util care îi ajută cum să combine corect alimentele, să înțeleagă de ce trebuie să consume în mod responsabil alimentele și astfel, să evite risipa alimentară.

Programul s-a desfășurat sub forma unui atelier interactiv online

Programul a fost implementat în 5 școli din 3 orașe din România – București, Timișoara, Constanța, cu ajutorul tinerilor voluntari din AIESEC România, care au urmat un training susținut de Fundația Electrolux. Programul s-a desfășurat sub forma unui atelier interactiv online și s-a adresat copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani. Durata unui atelier a fost de 70 de minute, iar pe parcursul acestuia, elevii au avut parte de lecții practice și teoretice. La final, copiii au primit o diplomă de participare „Sunt un Erou al alimentației”.
 

„Suntem bucuroși că am implementat în România programul Food Heroes, o inițiativă educațională prin care ne propunem să contribuim la reducerea risipei alimentare printr-un consum responsabil de alimente. Momentan, având în vedere condițiile pandemice, proiectul s-a desfășurat într-o ediție pilot însă, răspunsul pozitiv din partea beneficiarilor ne oferă perspectiva de a extinde programul la nivel național. Pe această cale, le mulțumim tinerilor voluntari de la AIESEC România pentru sprijinul acordat în derularea proiectului”, a declarat Teodora Juravle, Marketing Manager Electrolux România.

"Am avut ocazia să fiu unul dintre voluntari care a susținut atelierele interactive din cadrul proiectul Food Heroes și pot spune doar că este o experiență ce merită repetată. Faptul că am lucrat alături de membrii AIESEC pentru a-i învăța pe copii despre ceea ce este consumul durabil și modul cum a fost gândit și implementat proiectul a fost o adevărată experiență. Temele lecțiilor sunt importante pentru elevi și este un pas imens pentru educația lor și comportamentul adecvat în societatea în care trăim. Am avut ocazia să întâlnesc, chiar și online, copii frumoși cu minți strălucitoare și, de asemenea, profesori foarte deschiși la o astfel de experiență, care cred cu adevărat că au înțeles mesajul transmis și vor face tot posibilul să fie eroi alimentari chiar dacă proiectul s-a încheiat", a spus Rotaru Cristina, 24 de ani, București, voluntar AIESEC România.

Zamfir Andrei, Directorul de proiecte de voluntariat în AIESEC în București, a mai menționat că „Mi-a plăcut foarte mult să particip la proiectul Food Heroes, pentru care am organizat, împreună cu echipa mea, 10 ateliere pentru mai mult de 230 de copii. A fost o experiență foarte bună, iar ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost entuziasmul copiilor. Toți erau curioși și își doreau să răspundă la acest proiect. Mi-ar plăcea să particip din nou la următoarele ediții! Până atunci, ai grijă și rămâi în siguranță”.

Programul Food Heroes este o inițiativă sustenabilă lansată în 2018 de Fundația Electrolux, la nivel mondial, și își propune să contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă pentru 2030 ale ONU.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII