Câți copii poți avea într-o viață? O femeie poate avea 15 sarcini...

Cati copii poti avea intr-o viata? O femeie poate avea 15 sarcini...

Câți copii poți avea într-o viață? O femeie poate avea 15 sarcini...

Imaginează-ți că ai atât de mulți copii, încât ați putea conduce o fabrică. Așa arăta familia lui Moulay Ismail. Acesta fost un împărat brutal al dinastiei Alaouite (Maroca) din anii 1672 - 1727. Și se spune că ar fi avut cel puțin 1.171 de copii.

Dar el nu a fost singurul care și-a folosit puterea pentru a întreține relații sexuale cu orice femeie, indiferent dacă era sau nu interesată. Alți conducători precum Augustus cel puternic și Genghis Khan au avut sute de copii. Și, cu toate că aceștia au fost unii dintre conducătorii cei mai nemiloși ai timpului lor, aceasta ridică o întrebare științifică mai fundamentală.

vei citi:
O femeie poate avea aproximativ 15 sarcini într-o viață
Cea mai prolifică mamă
Moulay Ismail, Augustus cel Puternic și Genghis Khan

O femeie poate avea aproximativ 15 sarcini într-o viață

Femeile se pot reproduce aproximativ jumătate din viața lor și pot naște doar o dată pe an sau pe aproape. Deci, este logic că femeile pot avea doar o fracțiune la fel de mulți copii ca bărbații. Un studiu a estimat că o femeie poate avea aproximativ 15 sarcini într-o viață. Și, în funcție de numărul de copii pe care îi naște la fiecare sarcină, probabil că ar avea aproximativ 15-30 de copii.

Sarcina la diverse varste:

Sarcina intre 20-30 de ani

Sarcina intre 30-40 de ani

Sarcina intre 40-50 de ani

Cea mai prolifică mamă

Dar „cea mai prolifică mamă”, potrivit Guinness World Records, a fost doamna Feodor Vassilyev din Rusia secolului al XIX-lea. Se spune că a născut 69 de copii, având peste 27 de sarcini. Este mult pentru o femeie. Dar nimic în comparație cu Moulay Ismail, de exemplu. Potrivit înregistrărilor, el avea 4 soții și 500 de femei în harem.

Dar există factori pe care nici măcar un împărat nu îi poate controla. De exemplu, sperma unui bărbat devine mai puțin mobilă și mai anormală pe măsură ce îmbătrânește. Ceea ce în cele din urmă îi reduce șansele de a avea copii mai târziu în viață. De fapt, studiile sugerează că bărbații peste 50 de ani au cu până la 38% mai puține șanse de a impregna o femeie comparativ cu bărbații sub 30 de ani.

Moulay Ismail, Augustus cel Puternic și Genghis Khan

Ismail a fost tatăl majorității copiilor săi de relativ tânăr. Deci, până la vârsta de 57 de ani, avea aproximativ 1.171 de copii. Dar, Moulay Ismail nu este singurul om din istorie cu o mulțime de descendenți.

Augustus cel Puternic, care a fost rege al Poloniei din secolul al XVIII-lea, a avut o relație la distanță cu soția sa. Dar asta nu l-a împiedicat să procreeze 370 de copii.

Și Genghis Khan, cunoscut pentru cucerirea unor zone întinse din Asia secolului al XIII-lea, se estimează că a avut între 1.000 și 2.000 de copii. De fapt, urmărind tipurile de cromozomi Y, oamenii de știință estimează că până la 16 milioane de bărbați din ziua de astăzi care trăiesc în regiuni pe care Khan le-a cucerit ar putea fi descendenți ai lui sau ai rudelor sale masculine apropiate.

Dar a ajuns vreodată vreunul dintre acești bărbați la maximul uman posibil? Se pare că Ismail a procreat timp de 32 de ani din viața sa. După un calcul, el ar fi putut avea cu adevărat alte sute de copii. Dacă comparăm asta cu bărbații din vremurile mai moderne, cei mai „prolifici” tați din zilele noastre au până la aproximativ 200 de copii.

Nu este nici pe departe 1.100 de copii și probabil un lucru bun.

semne ovulatie

8 semne ale ovulatiei

Ovulatia este acel miracol feminin care se intampla in fiecare luna, la femeile care nu au ajuns inca la menopauza. In fiecare luna, un ou (ovul) se maturizeaza in interiorul ovarelor tale si apoi se deplaseaza in tubul falopian, spre uter. Pentru a avea sansa unei sarcini, trebuie sa activitate sexuala in perioda 1-2 zile inainte de ovulatie si pana la 24 de ore dupa aceasta. Celulele spermei, spermatozoizii pot trai pana la 2-3 zile dar un ovul traieste doar 24 de ore dupa ovulatie - daca desigur, nu se intampla fertilizarea.

Practic, zilele in care se intampla ovulatia, marcheaza semnalul cand femeia poate procrea - cu ajutorul desigur - al unui spermatozoid viteaz. Iata 8 semnale ale ovulatiei pe care trebuie sa la stii, daca doresti sa devii mamica.

Comunitatea mamicilor inteligente, grupuri de varsta, suport si ajutor Forumuri recomandate

  Primele 365 de zile din viata de mama
365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC.
 

 autor: redactor - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII