Pot sa alaptez dacă am febră? Iată ce trebuie să știi dragă mami

Pot sa alaptez daca am febra? Iata ce trebuie sa stii draga mami

Pot sa alaptez dacă am febră? Iată ce trebuie să știi dragă mami

Ai febră și alăptezi? Dacă tu sau bebelușul tău nu vă simțiți bine, te poți întreba dacă este sigur să alăptezi. Vestea bună este că alăptarea în timp ce tu sau bebe sunteți bolnavi poate avea multe beneficii - pentru amândoi - Citește mai departe pentru a afla mai multe:

vei citi:
Îmi pot alăpta bebelușul dacă am febră?
Paracetamolul și ibuprofenul sunt considerate sigure în timpul alăptării
Pompează și aruncă
Paracetamolul si alaptarea

Știai că dacă alăptezi, bebelușul este mai puțin probabil să se îmbolnăvească, în primul rând?

Deși nu-l va împiedica pe bebe complet - să se îmbolnăvească, proprietățile de protecție ale laptelui matern ajută  bebelușii să răceasca mai rar și să se recupereze mai repede decât bebelușii hrăniți cu lapte formulă.

Laptele matern conține elemente antibacteriene și antivirale. În funcție de cât timp alăptezi, vei reduce riscul bebelusului de a contracta răceli și infecții cu gripă, urechi și căi respiratorii, boli și diaree. Oamenii de știință chiar investighează potențialul laptelui matern pentru tratarea altor afecțiuni - de la conjunctivită pana la cancer.

Îmi pot alăpta bebelușul dacă am febră?

În majoritatea circumstanțelor, este bine - chiar indicat - să alăptezi copilul dacă ai febră.

Este extrem de rar ca bolile să fie transmise prin laptele matern. Șansele răspândirii unei infecții sunt mai mari prin contact.

Dar chiar dacă ai un contact strâns cu bebelușul, laptele matern îl va proteja de o posibilă infecție. Acest lucru se datorează faptului că laptele matern transportă anticorpii pe care corpul mamei îi produce pentru a combate infecția la copil. Și dacă bebelușul tău se îmbolnăvește, alăptarea îl va ajuta de fapt să se refacă mai repede datorită acelorași anticorpi din laptele tău.

Paracetamolul și ibuprofenul sunt considerate sigure în timpul alăptării

La fel ca în timpul sarcinii, trebuie să fii precaută cu privire la orice medicament pe care îl iei. Paracetamolul și ibuprofenul sunt considerate sigure în timpul alăptării. Deși ibuprofenul trebuie evitat dacă ai ulcer gastric sau astm. De asemenea, trebuie evitată aspirina în timpul alăptării, deoarece poate provoca probleme bebelușului atunci când aceasta trece în laptele matern.

Cu toate acestea, dacă ai febră mai mult de trei zile, cel mai bine este să mergi la medic pentru a primi tratamentul potrivit de care ai nevoie. Dacă se dovedește că ai o infecție bacteriană care necesită antibiotice, asigură-te că soliciți medicului un antibiotic compatibil cu alăptarea.

Pompează și aruncă

Dacă singura ta opțiune este să iei un medicament care nu este compatibil cu alăptarea, poți pompa și arunca laptele în timp ce iei medicamentul.

„Pompează și aruncă” înseamnă să folosești o pompă pentru sâni pentru a-i goli și apoi să arunci laptele muls. A face acest lucru atunci când nu poți sau nu ar trebui să-i dai laptele bebelușului te ajută să menții producția de lapte și, în cele din urmă, să începi să alăptezi din nou.

În acest timp, îi poți oferi bebelușului lapte pompat înainte de a lua medicamente. Sau, medicul poate recomanda o anumită formulă pentru câteva zile, în timp ce vă recuperați.

În unele cazuri, ar putea fi posibil să iei medicamentele imediat după alăptare, să aștepți un timp, apoi să alăptezi copilul din nou chiar înainte de a fi timpul să iei următoarea doză. Adresează-te medicului dacă această abordare este sigură pentru bebelușul tău.

Oprirea alăptării în timp ce ai febră sau ești bolnavă nu este o idee bună, cu excepția cazului în care medicul spune în mod special să faci acest lucru.

Dacă întrerupi alăptarea, vei avea sânii prea plini. Acest lucru poate duce la mastită și poate agrava febra. Dacă spui stop pentru o perioadă prelungită de timp, este posibil să constați că aportul de lapte matern a scăzut. Asta înseamnă că bebelușul trebuie să fie înțărcat înainte de a fi pregătit.

► Citeste si Mastita si blocarea ductelor sanului: simptome, tratament si prevenire

Dacă febra ta este un semn al unei boli sau al unei infecții, poți reduce riscul de a o transmite bebelușului luând câteva măsuri de precauție:

Spală-te frecvent pe mâini cu săpun și apă caldă sau utilizează un gel dezinfectant la nevoie. Mâinile trebuie să fie întotdeauna curate înainte de a ridica bebelușul și înainte de a alăpta.
Acoperă-ți gura și nasul cu un șervețel atunci când strănuți sau tușești.
Nu săruta fața bebelușului în timp ce ești bolnavă. Vei avea destul timp să o faci din nou atunci când te simți mai bine.

În timp ce ai febră sau te simți rău, nu uita să bei multe lichide și să consumi alimente hrănitoare pentru a menține aprovizionarea cu lapte și a ajuta corpul să se refacă. Odihnește-te cât mai mult posibil și în curând vei reveni la normal!

Mai citeste

Antibioticele și alăptarea: care sunt permise si care nu 

Dacă iti alăptezi bebelusului - vrei desigur să știi dacă antibioticele sunt medicamente care pot afecta bebelusul și calitatea laptelui matern. Vestea buna este ca utilizarea antibioticelor nu necesită, în general, suspendarea sau încetarea alăptării!

Antibioticele sunt, în general, prescrise mai rar decât în ​​trecut, pentru ca afecteaza rezistenta la bacterii pe termen lung. De asemeni, antibioticele nu sunt eficiente în condiții virale, cum ar fi majoritatea răcelilor. Cu toate acestea, există momente în care utilizarea lor este foarte importantă.  De pilda - in tratarea mastitei in timpul perioadei de alaptare. mai departe>>

Paracetamolul si alaptarea

Pot sa iau paracetamol in timpul alaptarii? Ne intreaba unele mamici pe pagina de intrebari de la Desprecopii.

Mai intai de toate trebuie sa cereti sfatul medicului inainte de a lua paracetamol daca copilul s-a nascut devreme (prematur), a avut o greutate mica la nastere sau are o afectiune medicala.

Citeste mai departe articolul complet <<AICI>>  

Ghid de alaptare

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com (c) 2021
referinte
- E-lactacia  https://www.e-lactancia.org/
- LactMed, baza de date din cadrul Bibliotecii Nationale a Medicamentulelor din S.U.A.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII