Tichete sociale de 2000 de lei pentru mamele cu posibilităţi materiale reduse

Tichete sociale de 2000 de lei pentru mamele cu posibilitati materiale reduse

Tichete sociale de 2000 de lei pentru mamele cu posibilităţi materiale reduse

Mamele cu posibilităţi materiale reduse vor beneficia de tichete sociale de 2000 de lei pentru noul născut. Cum şi când se vor putea acorda?

Mamele cu posibilităţi materiale reduse vor putea beneficia de tichete sociale de 2000 de lei pentru noul născut, care se vor acorda în primele 3 luni de la naştere, informează Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

vei citi:
Modul prin care vor fi acordate trusourile pentru nou-născuţi
Tichetele se vor acorda în primele 3 luni de la naştere
Proiectul de HG este în consultare publică

Modul prin care vor fi acordate trusourile pentru nou-născuţi

„Astăzi, 2 august 2021, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a lansat în consultare publică proiectul de HG care va reglementa modul prin care vor fi acordate trusourile pentru nou-născuţi, de care vor beneficia mamele cu posibilităţi materiale reduse.”, transmit reprezentanţii MIPE.   

Potrivit propunerii, sprijinul financiar ce constă în acordarea de tichete sociale în valoare de câte 2.000 lei/nou născut, va fi susţinut din fonduri europene, prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) şi va putea acoperi achiziţia de alimente, scutece, îmbrăcăminte sau articole sanitare şi medicale pentru mamă şi copil.  

Conform sursei citate, tichetele se vor acorda în primele 3 luni de la naştere, după cum urmează: 

mamelor cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat;   
mamelor din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei mamelor minore;   
mamelor care se află în situaţie de risc (exemplu: persoanele cu dizabilităţi);   
mamelor aflate temporar în situaţii critice de viaţă (victime ale calamităţilor, violenţei domestice, persoane dependente, etc.) şi/sau care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate (exemplu – fără locuinţă;   
mamelor care nu deţin acte de identitate şi nu pot accede la drepturile civile.  

Tichetele sociale/cardurile vor putea fi utilizate la comercianţii parteneri înscrişi în program.  

În urma adoptării Hotărârii de Guvern, MIPE va fi în măsură să înceapă derularea proiectului, iar trusourile pentru nou născuţi vor ajunge la beneficiarii care au cea mai mare nevoie de acest sprijin. Ajutoarele vor fi distribuite utilizând mijloace electronice moderne şi, cel mai important, vom utiliza un flux de lucru deja funcţional, cu rezultate foarte bune”, a declarat Cătălina Bădoiu, secretar de stat, coordonator Direcţia Implementare POAD.   

La rândul său, ministrul Cristian Ghinea a transmis, marţi, pe pagina de Facebook:Trusoul pentru nou-născuţi prin care sunt ajutate mamele cu venituri modeste, este un program pe care l-am gândit la guvern în 2016 împreună cu colega mea Oana Ţoiu, acum parlamentar USR PLUS, parte din Pachetului Antisărăcie. A rămas doar ca guvernele PSD care au urmat să-i ofere cadrul legal şi să-i dea drumul. N-au făcut-o, bineînţeles. 

Proiectul de HG este în consultare publică

Imaginaţi-vă câte mame sărace ar fi putut fi ajutate în tot acest timp. O facem noi acum. De astăzi, proiectul de HG este în consultare publică, în august dăm drumul programului. În 2016, m-am luptat să conving Comisia să modificăm Programul Operaţional pentru Persoanele Defavorizate cu măsuri moderne pentru a sprijini oamenii din medii defavorizate să iasă din sărăcie.   

PSD gândise de la început prost acest program, alimentele cumpărate prin POAD ajungeau să se strice prin depozite pentru că nu exista reţea eficientă de distribuţie
.”, a transmis ministrul Ghinea.    

Propunerea de HG pusă în consultare publică poate fi accesată aici, iar propunerile şi recomandările pot fi transmise până la data de 12 august. 

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

sursa: adevarul ro (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

 1. Valentina Georgiana
  Valentina Georgiana trimis la 1/6/2023

  Eu sunt mămică de fete gemene È™i nu am primit niciun ban de la primărie nici trusou nici voucher nimic dor alocaÈ"ºie de stat 615lei de copil singurul venit..ce acte trebuie sa depun ptr voucherul de 2000lei?

  Raspunde la acest comentariu
 2. Cocoras andreea
  Cocoras andreeatrimis la 30/8/2022

  Bună ziua am și eu un bebeluș de două luni jumate am văzut pe internet că mamele care au copii până în trei luni beneficiază de 2000 RON

  Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII