Grafice de creștere pentru băieți (0-3 ani)

Grafice de crestere pentru baieti (0-3 ani)

Grafice de creștere pentru băieți (0-3 ani)

Graficele de crestere reprezinta un instrument de urmarire a cresterii si dezvoltării fizice ale copilului. Ele ajuta un pediatru sa se asigure ca un copil castiga centimetri, ia in greutate kilograme si isi mareste dimensiunea capului (un indicator al cresterii sanatoase si normale a creierului) la o rata care este tipica pentru varsta lui.

Iata mai jos graficele de greutate si inaltime ale baietilor pana la varsta de 2 si respectiv 3 ani - cu versiuni de imprimanta.

- veti citi:
Ce sunt de fapt graficele de crestere si care este rolul lor?
Graficele de crestere- ce trebuie sa stie parintii
Graficul greutatii (in kg) la baieti  - varsta 0-2 ani
Graficul inaltimii la baieti  - varsta 0-5 ani
Cat de inalt va fi copilul

Ce sunt de fapt graficele de crestere si care este rolul lor?

Nasterea unui nou copil este insotita de multe intrebari ale parintilor, rudelor si prietenilor. "Este copilul bine?" "Are copilul toate degetelele?" Urmatoarele cele mai des intalnite intrebari sunt despre marimea copilului. "Care sunt greutatea si lungimea copilului?" In multe tari aceste date sunt trecute in "cartea copilului" si apoi date bunicilor, rudelor si prietenilor. Aceste date vor deveni un bun indicator al sanatatii copilului, in mod special in primii trei ani.

Graficele de crestere reprezintă un instrument de urmărire a creșterii și dezvoltării fizice a copilului. Ele ajută un pediatru să se asigure că un copil câștigă centimetri, ia in greutate kilograme și isi mărește dimensiunea capului (un indicator al creșterii sănătoase și normale a creierului) la o rată care este tipică pentru vârsta lui.

Prin măsurarea înălțimii, a greutății și a circumferinței capului copilului, aceste măsurători permit medicilor și părinților să vadă dacă un copil câștigă mai repede greutate decât ar fi normal, ca poate fi pe cale să devină supraponderală sau nu mănâncă la fel de mult cat  ar trebui;

Una din primele griji care iti obsedeaza viata de mamica, dupa ce comoara a ajuns acasa - este graficul de crestere al bebelusului. Creste sau nu creste? Ia sau nu in greutate? Ia suficienta? E bine? ...  Cititi pe larg: Grafice de crestere. Ce sunt? Ce inseamna?  

Graficele de crestere - ce trebuie sa stie parintii

Este important sa atragem atentia ca parintii sa nu isi concentreze atentia intr-un punct izolat de pe graficul cresterii. Erori de masurare apar- un copil poate fi dificil de cantarit, un copil in refacere in urma unei diareee sau adolescentul care este masurat in timpul practicarii unui sport pot parea ca au pierdut din greutate. Directiile cresterii la vizite succesive devin precise si dau parintilor si medicilor informatii importante cu privire la sanatatea copilului.

Primul an de viață este o perioadă de schimbare uimitoare în care copiii cresc, în medie, cu o lungime de 25 centimetri si isi și triplează greutățile lor la naștere.

Nici un copil nu creste la o rata perfect stabila

Având în vedere toate aceste transformari din primul an, noii părinți ar putea fi surprinși atunci când copilul lor nu va continua să crească atât de repede după primul an. Dar nici un copil nu continuă rata de creștere experimentată în timpul copilariei. Citeste Infografic al celor 10 puseuri de crestere ale bebelusului

După vârsta de 1 an, creșterea copilului în lungime încetinește. Până la vârsta de 2 ani, creșterea înălțimii de obicei continuă la o rată destul de constantă de aproximativ 6 centimetri pe an până la adolescență.

Nici un copil nu crește într-o rată perfect stabilă pe parcursul acestei perioade de copilărie. Săptămâni sau luni de creștere ușor mai lentă alternează cu mini "creșteri de creștere" la majoritatea copiilor. Copiii tind să crească un pic mai rapid în primăvară decât în alte perioade ale anului!

Graficul greutatii (in kg) la baieti  - varsta 0-2 ani


- aici varianta mare pentru printat -

 

Graficul inaltimii la baieti  - varsta 0-5 ani

- aici varianta mare pentru printat

Cat de inalt va fi copilul: factori de influenta si masuri de stimulare a cresterii

Cat de inalt va fi copilul tau?  Dar care este ritmul de crestere al unui copil? Cand anume trebuie sã reactioneze parintii si medicii si de ce mijloace dispun ei pentru a corecta o eventualã întarziere de crestere a copilului? Iata in ce ritm cresc copiii.

Citeste si: 10 fapte interesante despre dezvoltarea unui copil pe care toti parintii ar trebui sa le stie ...

 Cititi si

Ce sã faci cånd micutul tãu e un lenes
Copilul de 3 ani, dezvoltarea fizica si sociala
Copilul intre 1 si 3 ani, repere ale dezvoltarii
Tulburarile de crestere ale copiilor 
Grafice de crestere pentru fetite (0-3 ani)

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII