15 Tipuri de tătici. Tu în care te regăsești? - jurnal de tatic (PODCAST)

15 Tipuri de tatici. Tu in care te regasesti? - jurnal de tatic (PODCAST)

15 Tipuri de tătici. Tu în care te regăsești? - jurnal de tatic (PODCAST)

De putin timp am participat cu fetita la o zi de nastere, stiti voi, pizza cat cuprinde, sampanie pentru copii si inevitabila piesa la intrarea tortului "De ziua ta" de la 3 Sud Est.

In multimea de părinți am identificat mai multe tipuri de tătici. Tu in care te regăsesti?

 

vei citi:
1.    Taticul ultra-mega-super protector
2.    Taticul sanitar
3.    Taticul automobilist
4.    Taticul bucatar
5.    Taticul turmentat
6.    Taticul zgarcit
7.    Taticul don juan
8.    Taticul pervers
9.    Taticul imprastiat
10.    Taticul empatic
11.    Taticul ursuz
12.    Taticul gadget
13.    Taticul sportiv
14.    Taticul zidar
15.    Taticul somnoros

1.    Taticul ultra-mega-super protector

Genul de barbat care verifica fiecare surub, fiecare piulita, de la fiecare tobogan ca nu cumva micutul sa se juleasca. Tot el citeste cu atentie unde, in ce tara e fabricat leaganul si daca Doamne Fereste e de import o sa-l poti auzi cum spune: "Nici un amarat de leagan nu mai suntem in stare sa facem".

2.    Taticul sanitar

E blindat pana in dinti cu servetele uscate, umede, plasturi, dezinfectant dar si multe sfaturi. Stie sa-ti recomande orice, are leac pentru toate. Doare maseaua?! Musetel la greu de 3xZi, la rasarit, la pranz si la apus. Dureri de burta?! Frectie cu cartofi cruzi. Si nu orice fel de cartofi, obligatoriu sa fie albi si noi. Cum?! Nu a dat roade, inca doare?!? Trebuie schimbat tratamentul. Tot cartofi, tot albi si tot noi doar ca de data asta…fierti.

3.    Taticul automobilist

Cuvinte ca prezoane, chei, ambreiaj sunt pentru el centrul universului. Iubeste motorul mai ceva decat copilul si daca se intampla sa fie si tata de baiat cu siguranta "pe asta micu' o sa-l fac pilot dupa ce mai creste". E tipul ala de tatic care merge la tara doar pentru a putea sa-l lase pe ala mic sa conduca in voie pe ulitele satului ca "aici nu vine politia".

4.    Taticul bucatar

Nu sta cu barbatii si prefera compania mamelor pentru a putea sa-si etaleze talentele gastronomice. Sa te fereasca sfantul sa deschizi cu el si un subiect banal precum o simpla omleta ca esti mancat!

5.    Taticul turmentat

Mai o gluma cu taticii, mai o berica, inca o duma, inca o berica. Invitatii la onomastica incep sa plece…inca o berica. Chelnerul anunta ultima comanda…doua berici. In drum spre casa isi roaga nevasta aflata la volan: "sa nu uiti sa opresti la non-stop sa luam... o berica".

6.    Taticul zgarcit

Parca pana si buna ziua o da asa cu jumatate de gura daramite bani pe cadou. Stie cat au costat toate darurile pe care le-a primit copilul sau si nu e deacord sub nici o forma sa ofere la randu-i un cadou mai scump: "Andrei cand a venit la tine ti-a adus Kendama de 50 de lei! Tu cum sa-i duci mingea asta?! Nu vezi cat costa?!? E 54 tati, e scumpa rau!"

7.    Taticul Don Juan

Parfumat, gelat, proaspat apretat, sta numai la spatiul de joaca unde se ofera sa-i ajute pe toti copiii, el stiind ca in felul asta are parte de admiratia mamelor. Privirile atintite, laudele venite din partea mamicilor ii alimenteaza ego-ul si il fac <sa para> taticul perfect. In realitate nu e decat un tip nesigur pe el, care cauta atentie,iar prin complimentele pe care le vaneaza nu face altceva decat sa-si alimenteze in mod fals ideea de parinte perfect.

8.    Taticul pervers

Desi in aparenta poate parea un mielusel, in realitate e un drac impielitat. De cum ajunge la petrecerea celor mici incepe sa scanze teritoriul  pornind cu mamele si terminand cu ospataritele. Glumitele folosite sunt in general de auto-baza, pe alocuri chiar porcoase, dar care cel putin lui ii plac atat de mult, incat el le zice si tot el rade. Genul asta de barbat ar flirta cu toata lumea si cu tot ce il inconjoara. Daca trabulina copiilor ar fi blonda de ce nu ;)

9.    Taticul imprastiat

Sa uite pe unde pune lucruri e pentru el un stil de viata. Uita ora la care incepe onomastica, uita acasa darul pentru sarbatorit, uite cheile de la masina, uita biberonul, scutecele sunt si ele pe undeva, dar nu se stie unde. Nu o sa recunoasca nici mort ca e dezordonat, dar nici nu o sa gaseasca argumente prin care sa te contrazica de asta prin simplu fapt ca nu-si gaseste cuvintele.

10.    Taticul empatic

E caracterizat de vorbe precum: "Inteleg", "Si noi am trecut prin asta",  "Asa si la noi". Desi pana la un punct poate parea cat se poate de ok acest comportament, deseori poate deveni si obositor. Nu e usor sa ai ca partener de discutie un om care mereu compara sau care face cum face si vesnic duce discutia tot la "despre el". Desi initial poate parea empatic in scurt timp o sa ti se para mai degraba egoist.

11.    Taticul ursuz

Nu-i place si nu-i convine nimic. Vesnic incruntat si pus mereu pe harta ocoleste dar e si ocolit de toata lumea. Gaseste motiv de bagat vina in orice. Pizza nu-i destul de calda, apa nu-i destul de rece, isi jura de fiecare data ca e ultima oara cand participa la un party de copii.

12.    Taticul gadget

Omul asta e un fel de birou ambulant. La incheietura mainii poarta ceas inteligent, in buzunare daca il cauti are minim doua telefoane(unul personal si unul de serviciu), in rucsac un laptop, in torpedoul masinii o tableta, iar pe bancheta din spate o mini imprimanta. Omul media clar! Partea mai putin placuta e ca nu-l scoti cu ochii din telefon sau atunci cand incepi cu el o discutie nu dureaza mai…,,scuze, trebuie sa raspund’’.

13.    Taticul sportiv

Cunoaste toti jucatorii, stie toate echipele, pune si la pariuri (fara acceptul nevestei) si iti poate spune si cine o sa ia campionatul in 2030. Fost fotbalist in tinerete, nu pe la vreo echipa mare, la una de cartier, dar la care a inscris intr-un singur meci doua goluri, o sa-ti povesteasca in amanunt pana o sa te plictiseasca fiecare moment al acelui meci care pentru tine evident n-are nici o importanta.

14.    Taticul zidar

Recent intors de pe vreun santier, cu urme de var prin par, mirosind a adeziv o sa se ofere sa le puna tuturor invitatilor la onomastica gresia pretul pietei. O sa povesteasca despre cum a ridicat casa nu stiu carui doctor, cum a pus parchet pentru nu stiu ce actor, dar si cum era sa-l tepuiasca un primar, deci grija mare pe cine primiti in casa ca zice tot.

15.    Taticul somnoros

Casca vesnic de-ti lasa impresia ca mai are putin si i se rup falcile. Intr-o incercare disperata de a prinde treaz sfarsitul petrecerii "isi administreaza" o cafea dubla, dar degeaba. Adorme inainte ca sarbatoritul sa sufle in lumanari. Cat despre parcurs in intregime acest material dedicat taticilor nici nu incape vorba.

► autor: Mihai Nicoara, redactor tatic de la Desprecopii  - Mihai este tatal unei fetite minunate de 4 anisori si a unui baietel. El scrie si despre meseria de tatic aici: Mihai - ganduri de tatic

Pe Mihai il gasiti aici.

Acel EL sau acea EA care știe cum se crește corect un copil

Asa NU!
Cu siguranta si in cercul tau de prieteni exista acel EL sau acea EA care desi n-a fost vreodata tatic, respectiv mamica, e gata sa-ti vanda ponturi, sa-ti dea sfaturi despre cum se creste corect un copil. Mai departe>>

 

Pagina tatilor - actuali si viitor

Ganduri si ... sa spunem ... sfaturi, pentru taticii de azi. Vorbim cu seriozitate despre cea mai frumoasa meserie din viata unui barbat: aceea de tata.

Si nu numai cea mai frumoasa - dar si cea mai plina de suprize, emotie, sensibilitate si impliniri. Deci, aici e locul taticilor care vor sa conteze in viata copilului lor.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII