5 provocări pentru graviduțele Millennials - o nouă generație de mămici

5 provocari pentru gravidutele Millennials - o noua generatie de mamici

5 provocări pentru graviduțele Millennials - o nouă generație de mămici

Mămicile din generaţia Millennials (denumite și Generația Y în Lumea Occidentală) sunt mame care s-au născut între anii 1978 și 1994. Aproximativ una din cinci mame (22%) fac parte din această categorie, reprezentând aproximativ 9 milioane de persoane. (1)

Studiile arata ca noile gravidute - Millennials -  se confruntă cu maternitatea dintr-o perspectivă mult diferită față de alte generatii de mamici. Iată 5 provocări pentru graviduțele Millennials.

vei citi
Provocări pentru graviduțele Millennials
A face parte din generația Y / Millennials nu este ușor

Provocări pentru graviduțele Millennials

În general, mamele Millennials au mai multe conturi de rețele sociale și petrec mai mult timp online decât restul mamelor,  fiind mai predispuse să ofere opinii și recomandări. Dar în același timp, mamele Millennials se confruntă cu maternitatea dintr-o perspectivă mult diferită față de mamele mai în vârstă.

1. În primul rând, există o probabilitate de două ori mai mare să fie mame singure - indiferent dacă este vorba de propria alegere sau circumstanțe - și la fel de probabil să fie și contribuitorii majoritari ai veniturilor într-o gospodărie cu mai mulți rezidenți.

Se pare că tinerele mame de astăzi au nenumărate avantaje la care mamele din generațiile anterioare nu puteau decât să viseze. Cu toate acestea, studiile arată o creștere a anxietății și depresiei, în special în rândul femeilor tinere (5). Există o diferență între eficiență și ușurință, mai ales când vine vorba de maternitatea modernă. Cu tot ceea ce ne este pus la dispoziție, s-ar crede că gestionarea unei locuințe este aproape prea ușoară. Dar, adevărul este că, lucrurile care ar trebui să ne ușureze viața, de fapt, o fac să devină o provocare. Nu avem nevoie de ceea ce dispunem, ci de ceea ce ne lipsește, lucru care afectează modul în care ne simțim ca mame astăzi.

De exemplu, iată doar câteva lucruri care le lipsesc generației Millennials de mame, dar care generațiilor anterioare nu le-au lipsit:

2. Familia: pe măsură ce viitoarele mame termină facultatea și încep o carieră, se îndepărtează de casă și familie. După căsătorie încep călătoria spre maternitate, dar atunci, observă că sunt izolate și mult prea departe de propria familie, care, în acel moment, ar fi fost un adevărat sprijin.

3. A face totul e mult prea mult: generația viitoarelor mame Millennials a trecut de la „Putem face asta!” la „Putem face totul!” Feminismul a sporit activitatea feminină și pasivitatea masculină deopotrivă, iar falsa neputință este, din nefericire, răspândită mult printre bărbații din generația Millennials.

4. Conștientizare pe termen scurt: gravidele din generația Alpha au avut opinia directă a medicului și sfaturi solicitate direct de la sursă, dar cele de acum, din generația Y / Millennials, au Instagram. Sunt copleșite de povești și știri despre orice, de la creșterea copilului, la cea mai recentă dietă. Nu numai că trebuie să facă totul, dar trebuie să arăte bine în timp ce o fac, de preferință într-o pereche la modă de pantaloni yoga. Mămicile din generațiile trecute știau doar despre ce se întâmplă în relațiile lor personale și aflau noutățile la știrile de la ora 18:00. Ele puteau să-și desfășoare activitatea zilnică fără distragerea atenției pe termen lung din cauza rețelelor de socializare.

Din acest motiv și nu numai, viitoarele mămici Millennials pot suferi de depresie mai mult decât mamele lor.

A face parte din generația Y / Millennials nu este ușor

Un nou studiu (3) sugerează că, mamelor însărcinate din această generație le este deosebit de greu să se descurce. S-a constatat că, femeile însărcinate de astăzi sunt predispuse să se simtă mult mai deprimate decât erau mamele lor în timpul sarcinii.

Studiul a urmărit sănătatea femeilor însărcinate și, în cele din urmă, a copiilor lor. Pe măsură ce unii dintre acești copii au împlinit vârsta de 20 de ani în jurul anului 2010, au avut la rândul lor copii. Acest lucru a permis autorilor studiului o oportunitate de a compara direct cele două grupuri de mame de-a lungul timpului. Rezultatul studiului a fost că, depresia la femeile gravide tinere este mai des întâlnită astăzi decât în anii 1990.

5.  Stilul de viata diferit

Stresul cronic, lipsa de somn, obiceiurile alimentare, stilul de viață sedentar și ritmul rapid al vieții moderne pot contribui la o prevalență tot mai mare a depresiei în rândul viitoarelor mame, în general.

De asemenea, generația Millennials mai în vârstă (77%) este cu 33% mai predispusă să mănânce fast-food din comoditate comparativ cu cei mai tineri din generația Z (58%) - adică oricine s-a născut după 1995 (2). Dar, în comparație cu alte generații, cei din grupul Millennials sunt mai implicați în alimentație. Pentru ei, mâncarea reprezintă socializare.

Însă, când discutăm despre viitoarele mame din această generație  - care sunt tot mai ocupate - comoditatea contează. Ele au mai puține șanse să consume regulat trei mese pe zi plus gustări, și tind să mănânce adesea din mers.

Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că, alimentația în timpul sarcinii este legată de o bună dezvoltare a creierului copilului (6), de o greutate sănătoasă la naștere și de reducerea riscului multor defecte congenitale. O alimentație echilibrată va reduce, de asemenea, riscurile de anemie, precum și alte simptome neplăcute ale sarcinii, cum ar fi oboseala și greața de dimineață.

Majoritatea substanțelor nutritive necesare în timpul sarcinii ar trebui să provină din alimente, dar fiindcă acest lucru este uneori greu de indeplinit, suplimentele de vitamine prenatale joacă un rol important pentru a corecta unele deficite. Este greu să planifici în mod constant mese nutritive în fiecare zi, din acest motiv, femeilor le sunt recomandate suplimente pentru sarcină, cu o lună înainte de primele încercări de a rămâne însărcinate.

Deci, nu uita dragă mami, fă alegeri bune asupra stilului de viață, căci vor avea un impact direct asupra sănătății bebelușului tău.

Despre sarcină, citește și aceste sfaturi:

Insărcinată în timp de pandemie: experiența unei mămici și sfatul medicului

Ce se intampla cu corpul meu in primul trimestru de sarcina?

Ce se intampla cu corpul meu in al doilea trimestru de sarcina? 

Ce se intampla cu corpul meu in al treilea trimestru de sarcina?

autor: Desprecopii © 2024 - Toate drepturile rezervate Desprecopii

Referințe:

(1) https://www.webershandwick.com/uploads/news/files/MillennialMoms_ExecSummary.pdf
(2) https://segmanta.com/blog/gen-z-millennials-on-fast-food/
(3) https://gizmodo.com/pregnant-millennials-may-get-depression-more-than-their-1827550402
(4) https://eu.usatoday.com/story/money/2019/08/26/millennial-eating-decisions-healthy-convenience-social-elements/2072794001/
(5) https://erlc.com/resource-library/articles/why-are-millennial-moms-struggling-with-burnout/
(6) https://www.healthline.com/health/pregnancy/healthy-pregnancy#vitamins

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII