Siguranța nașterii într-un spital privat din România: specialiștii, criteriile de siguranță și dotările care fac diferența

Siguranta nasterii intr-un spital privat din Romania -  specialistii, criteriile de siguranta si dotarile care fac diferenta

Siguranța nașterii într-un spital privat din România: specialiștii, criteriile de siguranță și dotările care fac diferența

Apariția unei sarcini și nașterea sunt evenimente de o mare importanță care se petrec în viața unei femei. Din momentul în care vezi cele două liniuțe pe test, te străduiești să iei deciziile potrivite pentru mica și miraculoasa viață ce se dezvoltă în interiorul tău. Vrei să plănuiești totul, până la ultimul detaliu, pentru a te asigura că bebelușul tău va veni pe lume în cele mai bune condiții posibile.

Pe perioada sarcinii te vor încerca nenumărate sentimente, contradictorii, de multe ori, deoarece nivelurile hormonale din corpul tău sunt cu mult diferite față de obicei. Toate aceste trăiri sunt perfect normale, stai liniștită! De aceea, este foarte important ca fiecare decizie pe care o vei lua să fie analizată cu mare atenție, pentru ați crea siguranța de care ai atât de mare nevoie.  Toate deciziile privitoare la sarcină și naștere sunt extrem de importante, așa că ne-am gândit să venim în ajutorul tău cu acest articol, pentru a-ți ușura alegerea privind maternitatea în care vei naște.

veti citi
Deciziile privitoare la sarcină și naștere
Maternitatea Spitalului Băneasa tine cont cu rigurozitate de criterii internaționale de siguranță
Dotările și echipa supraspecializată
Acreditarea internațională JCI

Deciziile privitoare la sarcină și naștere

Una dintre cele mai semnificative hotărâri pe care trebuie să le iei, încă de la început, este alegerea medicului care îți va supraveghea sarcina și te va asista la naștere. Deoarece pe parcursul celor nouă luni îți pot apărea în minte nenumărate întrebări, sau chiar unele complicații, este foarte important ca acesta să îți poată clarifica toate nelămuririle. Unele dintre cele mai determinante criterii după care este bine să îți alegi ginecologul sunt experiența profesională și empatia.

Toate deciziile privitoare la sarcină și naștere sunt extrem de importante, așa că ne-am gândit să venim în ajutorul tău cu acest articol, pentru a-ți ușura alegerea privind maternitatea în care vei naște. În ultimii ani, tot mai multe femei aleg să nască în mediul privat, așa că vrem să îți povestim câte ceva despre Maternitatea din cadrul Spitalului Băneasa. Aceasta face parte din rețeaua Regina Maria, și aici, atât tu cât și bebelușul tău veți fi în condiții de maximă siguranță, fiind cea mai bună maternitate din sistemul privat românesc. (i)

sala opratie regina maria
foto: Sala de operație, bloc anestezie - Maternitatea Spitalului Băneasa din cadrul retelei Regina Maria


Conform unui studiu de cercetare realizat în anul 2017 de GFK, Maternitatea Spitalului Băneasa din cadrul rețelei private Regina Maria, a primit cea mai bună evaluare a medicilor ginecologi în legătură cu siguranța pacienților și cu asistența la naștere. De asemenea, în același studiu, dotările din cadrul acesteia și echipa medicilor neonatologi și obstetricieni-ginecologi au primit cel mai bun scor. (ii)

Maternitatea Spitalului Băneasa tine cont cu rigurozitate de criterii internaționale de siguranță

Când vine vorba despre această unitate medicală, pacienților li se oferă mult mai mult decât se poate observa la o primă vedere. Siguranța acestora este pe primul loc, alături de identificarea nevoilor lor. Din punct de vedere al siguranței, vrem să îți spunem că în maternitatea din cadrul rețelei private Regina Maria, se ține cont cu mare rigurozitate de câteva criterii internaționale, cum ar fi: (iii)
 
• Precizia medicației cu risc;
• Reducerea riscului de infecții conform protocolului stabilit de Organizația Mondială a Sănătății;
• Comunicarea în cel mai scurt timp a rezultatelor urgente;
• Identificarea pacientului precum și a zonei anatomice care necesită tratament;
• Siguranța comunicării.

Dacă vei alege să naști aici, îți spunem cu certitudine că nevoile tale de îngrijire vor fi recunoscute în cel mai profesional mod cu putință. De ce? Pentru că întreg personalul este pregătit pentru a răspunde cu o deosebită conștiinciozitate profesională tuturor necesităților pacienților, fie ele de natură fizică, psihică sau emoțională.

salon terapie intensiva nou nascuti regina maria
foto: Salonul de terapie intensiva a nou-născutilor - Maternitatea Spitalului Băneasa din cadrul retelei Regina Maria  

Dotările și echipa supraspecializată

Același studiu amintit mai sus dovedește că Maternitatea din cadrul Spitalului Băneasa este cea mai bună alegere pe care poți să o faci în interiorul sistemului privat din țara noastră. Pe lângă cele mai bune condiții, ai parte de medici cu experiență, supraspecializați pe cazuri complexe, care au făcut premiere medicale de excepție.

Mai mult, Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală este dotată cu aparate moderne de suport al respirației de tipul ventilației mecanice sau ventilației neinvazive care asigură îngrijirea nou-născuților prematuri încă de la 24 de săptămâni. (iv)

Acreditarea internațională JCI.

Spitalului Băneasa face parte din restrânsul grup de numai 707 centre medicale care au îndeplinit strictele cerințe de a pune pacientul pe primul loc și de a-i garanta acestuia siguranța. Acest spital din cadrul rețelei private Regina Maria a primit recunoașterea JCI și a dovedit importanța misiuni de a face parte dintre cei mai buni.

Joint Commission International (JCI) este o organizație non-profit americană, reprezentând cel mai respectat și înalt standard în cadrul sistemului de sănătate la nivel mondial. Aceasta a câștigat respectul Organizației Mondiale a Sănătății pentru că evalueză și impune, în același timp, standardul suprem pentru grija și siguranța pacientului. De asemenea este recunoscut de aceasta ca singurul Centru de Colaborare privind exclusiv siguranța pacientului.

De-a lungul timpului peste 20.000 de organizații au fost evaluate. Spitalului Băneasa face parte din restrânsul grup de numai 707 centre medicale care au îndeplinit strictele cerințe de a pune pacientul pe primul loc și de a-i garanta acestuia siguranța. Acest spital din cadrul rețelei private Regina Maria a primit recunoașterea JCI și a dovedit importanța misiuni de a face parte dintre cei mai buni. (v)

Cu rigurozitate, precizie și obiective foarte bine definite în evaluarea instituțiilor medicale programul este adaptat particularităților legale și culturale din fiecare țară. Procesul de acreditare JCI a fost dezvoltat cu scopul bine definit de a evalua în mod obiectiv calitatea serviciilor și siguranța pacienților. (vi)

În urma unei ample și riguroase evaluări care a avut loc în anul 2014, Spitalului Băneasa a primit acreditarea internațională JCI, fiind prima și singura instituție medicală din România la acea vreme care a primit acestă atestare. Acțiunile au fost conduse de două echipe formate din cei mai experimentați specialiști din domeniul sănătății la nivel mondial. Odată cu finalizarea lor, Spitalul Băneasa a devenit prima unitate dedicată sănătății mamei și copilului inclusă în topul celor mai faimoase spitale din Europa de Sud-Est.

Doctor Nirvana Georgescu, Directorul de Calitate și Siguranță din cadrul Rețelei de Sănătate Regina Maria, declara atunci cu privire la siguranța pacienților: „În Spitalul Băneasa, pacientul este privit ca un întreg și sunt adresate toate nevoile acestuia de natura fizică, psihică, emoțională. Astfel, încă de la internare, se evaluează riscurile de contactare de infecții, riscul de cădere, scorul de durere, nevoile de educație, nevoile nutriționale sau de recuperare funcțională. În funcție de nevoile identificate, echipele medicale aplică protocoale de îngrijire personalizate.”

În anul 2017 si anul 2020 au avut loc doua noi reacreditare ale unității, în urma cărora spitalul a obținut un grad de conformitate de 98 %. (vii)
 
Protocoalele de siguranță, dotările și echipa supraspecializată, alături de acreditarea internațională pentru calitate și siguranța îngrijirii sunt principalele elemente care transformă Spitalul Băneasa în cea mai bună alegere.

Fă cea mai buna alegere pentru siguranța ta și a bebelușului iubit

Sperăm că acum, după ce ai citit toate informațiile pe care le-am adunat cu drag pentru tine, această decizie importantă pe care urmează să o iei va fi una mai ușoară. Știm că ai de luat în calcul multe aspecte, dar siguranța ta și a viitorului tău copil reprezintă cel mai important lucru în acest moment. Spitalul Băneasa din cadrul rețelei de sănătate Regina Maria îți poate oferi acest lucru, alături de calitate ireproșabilă în îngrijirea voastră!

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate © 2021

Referințe:

(i)  Regina Maria. Iul 01, 2021.
(ii)  Regina Maria. Iul 01, 2021.
(iii)  Regina Maria. Iul 01, 2021.
(iv)  Regina Maria. Iul 01, 2021.
(v)  Joint Commission International. Iul 01, 2021.
(vi)  Regina Maria. Iul 01, 2021.
(vii)  Regina Maria. Iul 01, 2021.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII