Nașterea la Galați: l-am nascut pe Vladimir la Spitalul Judetean Sf. Andrei - jurnal de naștere

Nasterea la Galati: l-am nascut pe Vladimir la Spitalul Judetean Sf. Andrei - jurnal de nastere

Nașterea la Galați: l-am nascut pe Vladimir la Spitalul Judetean Sf. Andrei - jurnal de naștere

In saptamana 39 de sarcina, m-am internat la Spitalul Județean Sf. Andrei. Mi s-au făcut investigațiile necesare, se preconiza ca bebe să fie de 3.500gr, oarecum așteptam să mi se declanșeze natural nașterea. Datorită sarcinii poziționate jos, toată perioada sarcinii, am fost sfătuita de către medicul ce-mi urmarea sarcina, a lua antispastice și repaus cât mai mult, stat cu perna sub fund etc., în spital mi se spunea sa fac mișcare, așa că zilnic urcam și coboram 8 etaje...

Sincer fiind la a 2 naștere naturală, mă așteptam să fie mai ușor tot procesul, dar am fost dezamăgită de personalul incapabil sau "obosit" al Spitalului. Deși primul copil l-am născut în același spital, lucrurile au stat diferit, a fost mult mai ușor...

vei citi:
Intrasem în săptămâna 39
Începusem să am contracții neregulate
La ora 8:30 a venit pe lume puiul de om
Mă așteptam să fie mai ușor

nastere vaginala

Intrasem în săptămâna 39

Mă numesc Florina, am 26 de ani, și de 7 săptămâni sunt fericita mămică a lui Vladimir Bogdan (bebe nr.2)

Să încep cu începutul, pe data de 08 iulie, m-am internat la Spitalul Județean Sf. Andrei, sincer nu prezentam nimic deși intrasem în săptămâna 39.

Mi s-au făcut investigațiile necesare, se preconiza ca bebe să fie de 3.500gr, oarecum așteptam să mi se declanșeze natural nașterea. Datorită sarcinii poziționate jos, toată perioada sarcinii, am fost sfătuita de către medicul ce-mi urmarea sarcina, a lua antispastice și repaus cât mai mult, stat cu perna sub fund etc., în spital mi se spunea sa fac mișcare, așa că zilnic urcam și coboram 8 etaje.

Începusem să am contracții neregulate

Duminică seara (11 iulie), începusem să am contracții neregulate dar destul de puternice, am anunțat moasa de gardă, ma verifica, col deschis dilatatia 2, mă pregătește să mă mute la blocul de nașteri. Acolo am stat de la 22:40 până la ora 4:00,cu dilatație 4, nu m-au ajutat în niciun fel, am fost lăsată cu acel aparat de monitorizare contracții/bătăi ale inimii bebelușului, deși durerile era din ce în ce mai puternice, mi se spunea că, contracțiile nu sunt destul pentru a declanșa nașterea.

Așa că dimineața la schimbarea turei la ora 6:00, moasa a apelat la dna doctor Ghiorghita, pentru a-mi rupe membranele, a crezut de cuviință că pot naște și eu, deoarece eram epuizata din cauza durerilor a nesomnului.

La ora 8:30 a venit pe lume puiul de om

Și într-un sfârșit după alte 2 ore de chin, la ora 8:30 a venit pe lume puiul de om Vladimir Bogdan, 3.900gr, 52cm. Am suferit și o epiziotomie de toată frumusețea.

Mă așteptam să fie mai ușor la a doua nastere...

Sincer fiind la a 2 naștere naturală, mă așteptam să fie mai ușor tot procesul, dar am fost dezamăgită de personalul incapabil sau "obosit" al Spitalului. Deși primul copil l-am născut în același spital, lucrurile au stat diferit, a fost mult mai ușor, și pot spune că am nimerit și tura bună, pentru că am fost ajutata de moașe, am fost încurajată. Acum o singură dată am zis moasei sa ma ajute, și mi s-a recomandat pentru a ușura nașterea a merge la "tăiere", masa fiind pregătită, fix aceste cuvinte au fost folosite de dna moasa Iolanda, nu i-am reținut numele de familie.

Cele ce vor naste acolo...

Celor ce vor merge în acest spital, le recomand răbdare, și nervi de oțel și să se gândească că doar cu ajutorul Lui Dumnezeu, vor da viață unei ființe, pe care o vor privi în ochi și vor uita toate durerile facerii. Mult succes mămici și naștere ușoară!

Cu mult drag,
Florina

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Alte povestiri despre nastere

Nasterea in timp de pandemie - jurnal de nastere

Am nascut la Suceava si sunt norocoasa ca am scapat cu bine - jurnal de sarcina

Nasterea naturala. Ar fi cazul sa impingi - jurnal de nastere

Nu recomand cezariana - spune Anca Serea, la a sasea nastere

Cand nasterea naturala se transforma brusc in cezariana - povesti de nastere

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

autor: florin146, mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII