Ajută-ți copilul să se dezvolte

Ajuta-ti copilul sa se dezvolte

Începând cu momentul în care îți cunoști puiul, marea ta dorință este să îi insufli acestuia valori de viață cât mai bune. Primele luni cu bebelușul trec foarte repede. În tot acest timp, te documentezi pentru a afla care sunt cele mai potrivite metode prin care poți să îl ajuți pe cel mic să se dezvolte corespunzător. Obiectivul tău principal, ca părinte, este să îți înveți copilul să facă față într-un mod eficient lumii înconjurătoare.

Cele mai importante elemente de care are nevoie pentru o dezvoltare sănătoasă sunt dragostea și joaca

Când îi oferi toată iubirea pe care o cere, cel mic va prinde încredere în propriile forțe, știind că tu ești alături de el la fiecare pas. De asemenea, este demonstrat faptul că, prin joacă, copilașii se dezvoltă armonios și își vor amplifica inteligența, ca să fie pregătiți pentru existența ca adult. Primii cinci ani din viață sunt foarte importanți pentru viitor. Învață-l pe cel mic cum să se joace, împărtășindu-i cunoștințele tale și oferindu-i instrumente de sprijin pentru dezvoltare. (i)

În acest articol dorim să îți facem cunoștință cu unele dintre cele mai distractive și educative jucării care există pe piață la ora actuală - LEGO® DUPLO® special create pentru prichindeii cu vârsta între 1,5 ani și 4 ani. Alegerea lor aduce un impact pozitiv asupra evoluției armonioase a copilului. Dimensiunea acestora este special concepută pentru mânuțele preșcolarilor, fiind exact de două ori mai mari decât cărămizile LEGO standard. Această caracteristică le oferă adaptabilitate, fiind special gândită, pentru a se potrivi și cu alte seturi, odată ce copilul va înainta în vârstă.

Dezvoltarea abilităților

Impactul pozitiv pe care joaca cu cărămizile LEGO® DUPLO® îl are asupra celor mici, a fost observată de o mulțime de părinți de-a lungul timpului. (ii) Deoarece joaca este o parte fundamentală pentru dezvoltarea unui copil, LEGO® DUPLO®  îi ajută pe cei mici să se exprime în cea mai importantă perioadă din punct de vedere al dezvoltării. Hai să vedem împreună care sunt avantajele pe care aceste jucării le aduc în creșterea copilului. (iii)

Abilități sociale

Primii ani din viață îi ajută pe copii să își dezvolte comunicarea, colaborarea, empatia, prin interpretarea de roluri în timpul jocului. Joaca cu cărămizile LEGO DUPLO® îi ajută să își împărtășească poveștile prin interpretarea unor scenarii din viața reală. Sunt încurajate interacțiunile cu un partener (părinte sau frate mai mare) despre întâlnirile de zi cu zi sau scenarii cu joc de rol, reale sau imaginare. De asemenea, animalele lumii sunt prezentate în cel mai fascinant mod.

Abilitățile cognitive

Seturile LEGO® DUPLO® încurajează în mod special dezvoltarea cognitivă, ajutând la sporirea concentrării celor mici. Prin numere, litere, forme și culori remarcabile, încurajează și recompensează, în același timp, gândirea inovatoare într-un mod distractiv.

Abilități creative

Imaginația, gândirea creativă și creativitatea sunt favorizate în mod special de seturile LEGO® DUPLO®, oferind o gamă largă de posibilități, spre deosebire de modurile fixe de joc. Unul dintre cele mai importante aspecte din viața micuților este oferirea unor posibilități nelimitate pentru dezvoltarea imaginației, iar cărămizile mari DUPLO sunt instrumentul ideal pentru acest lucru. Varietatea de culori și elemente îi vor oferi copilului tău distracție nemăsurată.

Abilități fizice

Cu LEGO® DUPLO® cel mic va avea ocazia perfectă de a-și îmbunătăți motricitatea prin dezvoltarea mușchilor mâinilor și capacitatea de a manipula obiecte. Indiferent că se va ridica pe vârfurile picioarelor pentru a adăuga ultima cărămidă în vârful turnului sau va alerga prin casă cu roțile de jucărie ale unui camion sau tren plin de figurine, aceste seturi îl vor ajuta să se dezvolte fizic într-unul din cele mai armonioase moduri cu putință.

Abilități emoționale

Reziliența, exprimarea de sine și încrederea în propria persoană, sunt considerate a fi unele dintre cele mai importante abilități ale secolului în care trăim. Jucându-se cu LEGO® DUPLO®, cel mic va învăța să facă față noilor provocări în această lume caracterizată de schimbări continue. Prin încercările nenumărate de a potrivi cărămizile DUPLO®, își va dezvolta reziliența, iar cele mai ascunse gânduri și trăiri ale sale vor ieși la suprafață ajutate de culori, personaje și construcții noi. Va învăța să își exprime emoțiile și ideile, astfel, încrederea în propria persoană îi va da sentimentul ca va putea descoperi orice, această atitudine fiindu-i benefică toată viața.

Un aliat al învățării continue

Cărămizile LEGO® pot fi aliatul nostru în învățarea pe parcursul întregii vieți - de la numai un an și jumătate, până la maturitate. Varietatea de modele puse la dispoziție vor trezi copilului interesul pentru cunoaștere, o ocazie de a dezvolta curiozitatea ca valoare puternic integrată în personalitatea sa. (iv)

Lumea din jurul nostru poate fi greu de înțeles pentru cel mic. De la trenul cu numere sau camionul cu litere, la modul cum funcționează un avion, cum își îngrijește un fermier animalele, cum bucătarul de la restaurant ne pregătește cea mai delicioasă pizza, cum reciclăm gunoiul și multe altele, seturile LEGO® DUPLO® te vor ajuta să îl înveți câteva elemente de bază necesare pentru dezvoltare Prin joacă, toate aceste noțiuni vor fi mult mai ușor de explicat.

Știm de cât timp și răbdare este nevoie pentru a pune în picioare o construcție cu celebrele cărămizi. Responsabilitatea pe care aceștia o învață prin construcție este unul dintre cele mai bune exerciții pentru viața de adult. (v)

Azi fiul tău vrea să fie un astronaut neînfricat?

Puteți construi împreună o navă spațială, sau în timp ce fiica ta vrea să fie o prințesă din lumea magică a poveștilor, puteți construi din același piese un castel.

Știm cât de importantă este încrederea în sine. Vei observa o îmbunătățire considerabilă a acestui aspect atunci când copilul tău va duce la bun sfârșit o construcție, după multe eșuări și încercări dărâmate. Va fi ceva ce el singur a reușit să ducă la bun sfârșit și asta nu poate decât să îi sporească încrederea în propriile puteri.

Te îndemnăm să cauți zilnic cele mai potrivite metode pentru a îmbunătăți procesul de dezvoltare a copilului tău. Vei fi atât de mândru de el când îi vei citi pe față fericirea unor reușite după multe încercări! Învățați împreună și descoperiți minunata noastră lume prin joacă!

Referințe:

(i) Desprecopii. Iul 14, 2021.
(ii) LEGO. Iul 14, 2021.
(iii) LEGO. Iul 14, 2021.
(iv) LEGO. Iul 14, 2021.
(v) Desprecopii. Iul 14, 2021.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Jucarii

Învățare prin joacă

Jocul părinte-copil înseamnă la urma urmei distracție. Dar este de asemenea extrem de benefic pentru dezvoltarea și învățarea copiilor. Copiii de până la 16 luni pot deduce informații esențiale despre o jucărie, doar observând adulții care se joacă mai întâi cu ea.

Ajută-l să se joace! Tu (chiar așa, tu!) ai șansa de a le înlesni joaca, ajutându-i să consolideze ceea ce știu deja și învățându-i lecții noi.

LEGO® DUPLO® înseamnă a oferi copilului tău oportunitatea să construiască, să creeze şi să se dezvolte, descoperind în acelaşi timp... ATÂT DE MULTE FELURI DE A SE JUCA! Află mai multe accesand Site-ul LEGO® DUPLO®!

Cumpără LEGO DUPLO online aici

Emag
Noriel