Cele mai populare nume de copii din Israel

Cele mai populare nume de copii din Israel

Cele mai populare nume de copii din Israel

Populația Israelului crește, iar majoritatea noilor imigranți provin din fosta Uniune Sovietică, urmată de Franța și Statele Unite, potrivit Times of Israel, care a subliniat, de asemenea, că „populația Israelului va continua să crească în anii următori și se așteaptă să ajungă la 10 milioane oameni până în 2024 și 20 de milioane până în 2065.”

Dar odată cu nașterea tuturor acestor copii, care sunt cele mai comune nume de copii evrei? Ei bine, conform raportului Autorității populației și a imigranților, acestea sunt un amestec de nume evreiești și unele nume mai puțin obișnuite:

vei citi:
Nume de băieți de origine evreiască
Nume de fete de origine evreiască

Numele rare poarta ghinion?
Nume de fete inspirate de Kabala
Nume de copii, cea mai mare baza de date de nume pentru copii norocosi

Nume de băieți de origine evreiască

1. Joseph / Iosif - este nume de băiat ebraic care înseamnă „creștere”. Iosif era unul dintre fiii lui Iacob și conducător al israeliților din Egipt.

2. David - este nume de băiat ebraic care înseamnă „iubit”. David a fost al doilea rege al Israelului. El a fost un puternic războinic iubit de Dumnezeu și de oameni. Conform tradiției evreiești, Mesia va fi un descendent al lui David.

3. Daniel - înseamnă „Dumnezeu este judecătorul meu” în ebraică. Daniel era un om înțelept din Israel care trăia în curtea babiloniană. Cartea lui Daniel (în Biblie) spune povestea vieții sale.

4. Uri - este un nume ebraic care înseamnă „lumina mea”.

5. Omer - este un ritual evreiesc după Paște. Este, de asemenea, un nume de băiat ebraic care înseamnă „fiu întâi născut, vorbitor înfloritor, de lungă durată, elocvent și supradotat”.

6. Ariel - este nume de băiat ebraic care înseamnă „leu”.

7. Noam - este un nume ebraic care înseamnă „tandrețe”.

8. Adam - este nume ebraic care înseamnă „pământ”. Adam a fost primul om pe care l-a creat Dumnezeu.

9. Eitan - înseamnă „puternic” sau „durabil” în ebraică - trăsături pe care ai vrea să le aibă orice copil.

10. Itai - este nume ebraic care înseamnă „cu mine”.

11. Jonathan - înseamnă „Dumnezeu a dat”. Yonatan era fiul lui Saul care a devenit cel mai bun prieten al regelui David. Yonatan este același nume ca Yehonatan.

12. Lavie - este un nume ebraic care înseamnă „leu”.

Nume de fete de origine evreiască

1. Tamar - este un nume ebraic care înseamnă „palmier”. În Biblie, Tamar era nora văduvă a lui Iuda. Când Iuda și-a oprit căsătoria cu fiul său cel mai mic, Tamar l-a păcălit pe Iuda să se culce cu ea pentru a concepe un copil.

2. Miriam - înseamnă „apă în creștere”. Miriam, sora lui Moise și a lui Aaron, le-a condus pe femeile israelite în dans după ce a traversat Marea de Trestii.

3. Sara / Sarah - este un nume ebraic care înseamnă „prințesă”. În Biblie, Sara, prima matriarhă, era soția lui Avraam și mama lui Isaac.

4. Avigayil / Abigail - înseamnă „tatăl meu este bucurie”. În Biblie, Avigail devine una dintre soțiile regelui David.

5. Noa - înseamnă „mișcare”. Noa era una dintre cele cinci fiice ale lui Zelophehad.

6. Shira - înseamnă „cântec”.

7. Talia - înseamnă „rouă de la Dumnezeu”.

8. Yael - înseamnă „capră de munte”. Yael este una dintre puținele profețe din Biblie.

9. Lia / Leah - înseamnă „delicată”. În Biblie, Leah era una dintre soțiile lui Iacov.

10. Esther - înseamnă „stea”. Regina Esther a fost soția evreiască a regelui Persiei și eroina care i-a salvat pe evrei în povestea Purim.

Numele rare poarta ghinion? 

O stire prezentata chiar de BBC spune ca numele rare aduc ghinion. Specialistii americani au aratat ca alegerea prenumelui influenteaza starea psihica a copilului si a viitorului adult dar si perceptia oamenilor despre frumusete. Cititi mai departe aici: Prenumele poate influenta destinul

Nume de fete inspirate de Kabala

Rachel, Miriam, Hana, Suri (inseamna: printesa), Alma (inseamna tanara fata sau lume), Rebeca, Lia, Sara, Abigail (bucuria tatalui), Aliah (inseamna inaltare). Cititi mai multe aici: Nume de copii inspirate de Kabala 

Numele rare poarta ghinion? 

O stire prezentata chiar de BBC spune ca numele rare aduc ghinion. Specialistii americani au aratat ca alegerea prenumelui influenteaza starea psihica a copilului si a viitorului adult dar si perceptia oamenilor despre frumusete. Cititi mai departe aici: Prenumele poate influenta destinul 

 Cititi: Numele copilului si destinul

Citeste si despre cum poate influenta prenumele destinul dar si sfaturile noastre despre alegerea numelui copilului tau.
Succes in folosirea celei mai mari
baza de date de nume de pe internetul romanesc!

Cea mai mare baza de date despre nume - pentru copii norocosi!

Baza de date Desprecopii.com

  

  

  

   Nume Sex OrigineCiteste si despre cum poate influenta prenumele destinul  dar si sfaturile noastre despre alegerea numelui copilului tau.
Succes in folosirea celei mai mari
baza de date de nume  de pe internetul romanesc!

 Recomandare: Cititi Odiseea Sarcinii

La Odiseea Sarciniii veti intelege mai bine cum se dezvolta bebelusul de-a lungul celor 40 de saptamani dar si cum se schimba trupul mamicii pentru marea intalnire: nasterea. Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici: 

Numele ales poate influenta destinul?

Ce importanta are numele pe care il alegem copilului nostru? Il va ajuta sa reuseasca in viata? Sa fie mai plin de succes, mai iubit, mai fericit? Putem ajuta destinul? Ati remarcat ca unele nume par sa aiba o 'greutate' aparte? De la prima vedere, prenumele unei persoane nu are nici un fel de importanta. Pare sa fie doar o conventie sau simplul mod prin care cineva poate fi recunoscut si strigat. Si totusi, impactul acelei combinatii de litere la auzul careia tresarim o viata intreaga este mare. Citeste pe larg:
Prenumele poate influenta destinul?
Citeste si despre cum poate influenta prenumele destinul  dar si sfaturile noastre despre alegerea numelui copilului tau.
Succes in folosirea celei mai mari baza de date de nume  de pe internetul romanesc!

Asa alegi un nume unic pentru copilul tau

Alegerea unui nume pentru copilul tau nu este uneori un lucru simplu. Aceasta sarcina nu este doar dificila, dar, de asemenea, pe de alta parte poate oferi multa distractie. Multi parinti din ziua de azi doresc un nume unic pentru copilul lor, insa incercati sa gasiti numele potrivit si va veti da seama.

Aceste sfaturi te pot ajuta sa gasiti numele perfect pentru copilul tau.

 

Despre nume de copii, merita citit si:

Nume de fete 
Nume de baieti 
Nume de copii ale celebritatilor
Nume biblice pentru copii

Cum ma pot hotari in alegerea numelui copilului meu?

Prenumele poate influenta destinul?

Cele 72 de nume ale lui Dumnezeu
Numele copilului poate anunta succesul in cariera si in iubire

Numele copilului si destinul

Numele copilului si numerologia
Alegerea numelui copilului in functie de numerologie

Nume de fete
Nume unisex pentru copii

Top 200 nume de copii in Olanda

Nume de copii ale celebritatilor

Nume de printese petru fete
Top nume de copii in Romania

Ce nume de copii aleg oamenii bogati din lume?

Top zece nume de copii in SUA

Citeste si despre cum poate influenta prenumele destinul  dar si sfaturile noastre despre alegerea numelui copilului tau.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.

Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

In cautarea numelui perfect pentru copilul meu

Una dintre cele mai grele alegeri pe care trebuie sa le faca un parinte este cea referitoare la numele bebelusului. Desi mama e cea care il poarta  9 luni in pantece si il naste, se gasesc tot felul de persoane care sa sugereze numele puiutului citeste in continuare aici.

La Odiseea Sarciniii veti intelege mai bine cum se dezvolta bebelusul de-a lungul celor 40 de saptamani dar si cum se schimba trupul mamicii pentru marea intalnire: nasterea. Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina. 

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani 
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

autor: desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII