Laptele matern versus laptele formula - observate la microscop (VIDEO)

Laptele matern versus laptele formula - observate la microscop (VIDEO)

Laptele matern versus laptele formula - observate la microscop (VIDEO)

O mamă, Jansen Howard - al cărui tată este microbiolog specialist în hematologie - a pus o picătură de lapte matern la microscopul său foarte performant și a fost uimită de ceea ce a văzut... A putut observa compoziția dinamică a laptelui matern.

Astfel, ea a decis să studieze mai atent care este diferența dintre formula și laptele matern atunci când bebelușul ei era bolnav... Iată ce a descoperit.

veti citi
O mămică a pus la microscop lapte matern și lapte formula
Laptele matern - aurul viu
Alăptarea nu a fost ușoară pentru această mămica dar știe că merită tot efortul
Despre beneficiile laptelui matern citește și:

O mămică a pus la microscop lapte matern și lapte formula

Tatăl acestei mamici ei este microbiolog specialist in hematologie și, deoarece mama ei are cancer, își folosește adesea microscopul acasa pentru a arunca o privire mai atentă asupra numărului ei de celule albe din sânge. Howard a citit odată că laptele matern se poate schimba pentru a oferi bebelușilor ceea ce au nevoie în acel moment, așa că a fost interesată să vadă cum arăta a ei într-un moment în care unul dintre bebelușii ei era bolnav.

Când tatăl ei a pus o picătură pe o lamă și a văzut-o la microscop, întreaga familie a fost uimită! —Lichidul aproape arăta de parcă ar fi fost viu.

Aici puteti vedea diferenta intre laptele matern si laptele formula - vazute la microscopul tatalui ei:

Laptele matern - aurul viu

„Wow... asta este atât de cool !!!!!!!!!!”, a spus ea. „Acesta este aurul lichid viu pe care îl numim laptele matern în mișcare !!!!” Formele asemănătoare bulelor din videoclipul ei sunt molecule de apă și grăsime, împreună cu celule albe din sânge.

Videoclipul devine și mai intereant atunci când luam în considerare toate lucrurile benefice prezente în laptele matern pe care nu le putem vedea în acest eșantion, inclusiv: carbohidrați, proteine, vitamine și minerale, aminoacizi, anticorpi și enzime.

Howard a decis să investigheze în continuare, testand o cantitate mică de formulă. Diferența a fost cu siguranță vizibilă, proba de formulă părea plictisitoare, fără niciuna dintre moleculele mari de grăsime și celulele albe din sânge pe care le avea proba de lapte matern.

Deși există beneficii pentru hrana cu formulă, beneficiile alăptării sunt clare și mai numeroase. De exemplu, puteți găsi două tipuri diferite de aminoacizi în formulă, în timp ce laptele matern ar putea conține 20 de aminoacizi diferiți. Cât de grozav si unic este acest lucru!

Alăptarea nu a fost ușoară pentru această mămica dar știe că merită tot efortul

Alăptarea nu a fost întotdeauna ușoară pentru aceasta mamică. A avut probleme cu cantitatea de lapte produs si cu mult stres. „Pot să privesc cu adevărat înapoi în călătoria mea de alăptare a bebelusului mei și să spun că nu a fost ușor, dar a meritat atât de incredibil tot efortul!” spune ea.

„De-a lungul tuturor momentelor grele pe care le aduce meseria de mama - când îmi alăptez fiica, stresul se liniștește și știu că fiecare lucru este corect și la locul său”, a adăugat Howard. „Conexiunea noastră este uimitoare în acele momente de asistență medicală și este puternică.” 

Despre beneficiile laptelui matern citește și:

Alaptarea imediat dupa nastere este ca un vaccin pentru bebelus. Iata de ce ofera o protectie UNICĂ.

Bebelusii alaptati au mai putine virusuri in sistemul gastrointestinal

Ghid de alaptare  

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI


  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com © 2024
referinte
- E-lactacia  https://www.e-lactancia.org/
- LactMed, baza de date din cadrul Bibliotecii Nationale a Medicamentulelor din S.U.A.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII