Cand copilul isi doreste un animal de companie si faci cont de Facebook la pesti - jurnal de tatic

Cand copilul isi doreste un animal de companie si faci cont de Facebook la pesti - jurnal de tatic

Cand copilul isi doreste un animal de companie si faci cont de Facebook la pesti - jurnal de tatic

Am citit/vazut/auzit tot mai multe pareri ale unor oameni avizati in ceea ce priveste importanta unui animalut in viata unui copil. Micutul devine mai responsabil, mai atent cu sufletul si nevoile celor din jur, mai altruist. Ce parinte nu-si doreste un astfel de copil?!?

 

vei citi:
Ce animal de companie sa luam?
Tati, tu o sa-l ingrijesti!
Ce ai zice daca am lua un papagal?
Nu-i atat de usor sa ai grija de pesti pe cat credeam

Ce animal de companie sa luam?

Ne-am asezat la masa si am inceput sa discutam despre ce animal s-ar potrivi cel mai bine in peisaj avand in vedere ca stam intr-un apartament la etajul 5, fara lift, si ca petrecem multe ore la birou.

,,O girafa! Te rog tatiii, hai sa luam o girafa!,, Asa a sunat prima propunere. Deja ma si vedeam cautand pe internet firme care importa animale din Africa, dar o si vedeam cum ne ciuguleste candelabrele de prin casa.

,,Atunci o maimutica, da! O maimutica!,, Tati nu putem sa luam o maimutica pentru ca o sa-ti umble prin lucruri si o sa-ti fure mancarea! Asa cum tu de dimineata tati ai umblat in poseta lui mami si ai luat bani? (evident asta spusa cu mama de fata).

Tati, tu o sa-l ingrijesti!

Tati! Noi trebuie sa luam un animal de care sa poti sa ai grija. Ai promis ca daca luam tu o sa-l ingrijesti!

,,Un urs! Vreau un urs!,, Lasa ca in vacanta mergem la bunici in Brasov si ai in spatele blocului toti ursii din lume, o cireada intreaga. Altceva, alt animal…

,,Stiu! Un elefant!,, Cum o sa urcam tati elefantul la etajul 5? E urias, e greu, unde o sa-l culcam? ,,La tine in pat!,, Pai si eu unde o sa dorm? ,,In balcon!,,

Bine (zice ea usor resemnata) hai atunci sa luam o pisica. Pisica lasa par si fratiorul tau e prea mic, poate cand o sa mai creasca. Hai! Alt animal, hai ca nu e greu, ce alt animal iti doresti?

,,Daca nu putem sa luam o pisica mica, atunci sa luam o pisica mare, un tigru!,,. Tata! Nu putem sa locuim in apartament cu un tigru, e periculos, e un animal salbatic totusi. ,,Pai atunci hai taticule sa ne mutam in garaj, acolo mai e periculos tigru?,,

Vazand ca lista cu doleante in materie de animale nu cuprinde decat specii rare, grele sau fioroase am inceput sa propun eu cam ce animale am putea creste in apartament.

Ce ai zice daca am lua un papagal?

Nu-mi plac pasarile, fac caca peste tot…
Pai da luam si o colivie…
Bine tati. Luam papagal daca luam si colivie si hartie igienica!
(deja ma vedeam stergand la fund papagalul, asa ca am avansat o alta idee).

Dar ce ai zice de un hamster? Ea se lumineaza dintr-o data la fata si zice: Stiu! Stiu ce vreau! Vreau pesti!

Va dati seama ca la o asa oferta n-am mai stat pe ganduri si nici n-am mai intrebat daca e sigura ca vrea pesti, asa ca in urmatoarele (nu exagerez) doua minute eram deja in masina amandoi cu motorul pornit in drum spre magazin.
Am luat doi. Unul gri si unul portocaliu. Eu zic ca am scapat ieftin. Nu trebuie scosi dimineata si seara la plimbare, strans dupa ei, dusi la veterinar.

Nu-i atat de usor sa ai grija de pesti pe cat credeam

Later edit: Nu-i atat de usor sa ai grija de pesti pe cat credeam. Toata ziua stau cu telefonul dupa ei si le le fac poze… fiii’mea m-a pus sa le fac cont de facebook!!! Daca vreti sa-I vedeti, sa le urmariti activitatea de buni inotatori in caserola (n-avem inca acvariu) va las link-ul mai jos...

Multumim pentru Like!

► autor: Mihai Nicoara, redactor tatic de la Desprecopii  - Mihai este tatal unei fetite minunate de 4 anisori si a unui baietel. El scrie si despre meseria de tatic aici: Mihai - ganduri de tatic

Pe Mihai il gasiti aici.

Acel EL sau acea EA care știe cum se crește corect un copil

Asa NU!
Cu siguranta si in cercul tau de prieteni exista acel EL sau acea EA care desi n-a fost vreodata tatic, respectiv mamica, e gata sa-ti vanda ponturi, sa-ti dea sfaturi despre cum se creste corect un copil. Mai departe>>

 

Pagina tatilor - actuali si viitor

Ganduri si ... sa spunem ... sfaturi, pentru taticii de azi. Vorbim cu seriozitate despre cea mai frumoasa meserie din viata unui barbat: aceea de tata.

Si nu numai cea mai frumoasa - dar si cea mai plina de suprize, emotie, sensibilitate si impliniri. Deci, aici e locul taticilor care vor sa conteze in viata copilului lor.

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII