Combate tusea copilului și ajută-l să respire mai ușor cu ajutorul plantelor iar iedera este de mare ajutor

Combate tusea copilului si ajuta-l sa respire mai usor cu ajutorul plantelor iar iedera este de mare ajutor

Combate tusea copilului și ajută-l să respire mai ușor cu ajutorul plantelor iar iedera este de mare ajutor

Multe medicamente pentru tuse nu sunt sigure sau adecvate pentru a fi utilizate de copiii mici.

În schimb, părinții pot folosi remedii blânde pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor tusei. Putem de pilda folosi extractul de iederă pentru calmarea tusei copiilor mici de minim 2 ani dar și celor mari. Frunza de iederă poate funcționa prin deschiderea pasajelor de aer și slăbirea congestiei prin stimularea secrețiilor apoase în căile respiratorii.

veti citi
Tusea poate provoca nopți nedormite și neliniște la copii
De ce să folosim remedii naturale pentru tuse?
Lichidele și un umidificator pot fi de ajutor
Ce este siropul din frunza de iederă și cum poate ajuta la ameliorarea tusei copilului?
Efectele benefice ale iederei
Alinan® Imunotus® Iederă, sirop - ameliorează tusea

 

Tusea poate provoca nopți nedormite și neliniște la copii

La copiii mici, tusea poate provoca nopți nedormite și absentarea de la gradinița/școală sau de la alte activități. În medie, copiii mici vor avea în jur de șase până la opt răceli pe an, iar cele mai multe simptome durează aproximativ 7-10 zile.

La copiii cu vârsta peste 1-2 an, mierea poate ușura tusea, iar unele dovezi sugerează că și extractele de iederă pot ameliora mult simptomele. De asemenea, hidratarea corectă și menținerea umidității în cameră, pot ușura tusea.

De ce să folosim remedii naturale pentru tuse?

Deși copiii mai mari pot utiliza medicamente pentru tuse și răceală fără prescripție medicală, este posibil ca astfel de produse să nu fie sigure pentru copiii cu vârsta sub 2 ani.

Părinții ar trebui să înceapă să ofere copiilor mici astfel de medicamente numai la recomandarea medicului!

Lichidele și un umidificator pot fi de ajutor

În primul rând, părinții ar trebui să se asigure că cei mici rămân hidratați, deoarece apa ajută corpul să subțieze congestia, făcând tusea mai ușoară și mai puțin dureroasă. Apoi, umidificatoarele și dușurile calde pot menține căile respiratorii umede, iar păstrarea unui umidificator în camera copilului poate fi o metodă simplă și neinvazivă pentru a-i ușura simptomele. Dar, revenind la remediile naturale...

Ce este siropul din frunza de iederă și cum poate ajuta la ameliorarea tusei copilului?

Părinții pot folosi extractul de iederă pentru calmarea tusei copiilor mici de minim 2 ani dar și celor mari. Frunza de iederă poate funcționa prin deschiderea pasajelor de aer și slăbirea congestiei prin stimularea secrețiilor apoase în căile respiratorii.

Comitetul pentru produse medicinale pe bază de plante recunoaște frunza de iederă (Hedera helix) ca un posibil tratament pentru congestie și tuse. Medicamentele pentru tuse pot agrava simptomele respirației la copiii cu vârsta sub 2 ani.

Un studiu a sugerat că extractele din frunze de iederă erau tratamente eficiente pentru tusea copiilor. La începutul tratamentului, 51% dintre copii aveau o tuse puternică. După 4-7 zile, 5% încă aveau o tuse puternică. Dar după 8-14 zile de tratament, mai puțin de 2% au rămas cu o tuse puternică, iar 46% nu au mai tușit deloc.

Efectele benefice ale iederei

Iedera celor frumoase sau Iarba-zânelor, cum mai este cunoscută în popor, ajută în caz de afecțiuni pulmonare, precum bronșite, astm și tuse convulsivă.

Extractul din frunze de iederă este de ajutor datorită saponinelor (substanțe cu proprietăți pneumo-active). Saponinele au următoarele efecte binefăcătoare asupra tractului respirator:

 efect antiinflamator – agenții patogeni (virusuri, bacterii) sunt principalii factori care provoacă inflamarea mucoasei respiratorii; saponinele acționează împotriva agenților patogeni, inhibând procesul inflamator;
 lichefiază mucusul – saponinele lichefiază mucusul din bronhii, care poate fi eliminat mai ușor prin tuse;
 calmează tusea – pe măsură ce mucusul se elimină, tusea se calmează și dispare treptat;
 ușurează respirația – datorită efectului de relaxare a musculaturii bronșice, căile aeriene îngustate se dilată și astfel se respiră din nou mai ușor.

Alinan® Imunotus® Iederă, sirop - ameliorează tusea

Alinan® Imunotus® Iederă, sirop, este un supliment alimentar pentru sănătatea căilor respiratorii special conceput pentru a fi administrat la copii cu vârsta peste 2 ani.

Acesta este indicat pentru fluidizarea secretiilor mucoase, favorizarea expectorației, contribuie la menținerea stării de sănătate a cailor respiratorii dar și la funcționarea normală a sistemului imunitar.

Alinan® Imunotus® Iederă, sirop, conține ingrediente active naturale care contribuie la menținerea stării de sănătate a cailor respiratorii și la funcționarea normală a sistemului imunitar.

Când este necesar să mergi cu copilul la medic?

Părinții trebuie să apeleze medicul pediatru al copilului pentru următoarele simptome:

 tuse non-stop;
 probleme de respirație atunci când nu tușește;
 pielea dintre coaste se trage cu fiecare respirație;
 respirație șuierătoare sau un sunet dur atunci când respiră;
 buzele sau fața devin albăstre în timpul tusei;
 dureri toracice severe;
 tuse cu sânge;
 febră de peste 40°C.

Mulți experți nu recomandă antibiotice sau alte medicamente ca tratament pentru simptomele tusei la copiii mici, din cauza riscului de posibile reacții adverse.

Remediile la domiciliu, cum ar fi extractul de iederă, lichidele și umidificatoarele pot ajuta mai mult decât medicamentele cu prescriptie medicala. Este puțin probabil ca aceste remedii să provoace reacții adverse grave.

Autor - Desprecopii.com - octombrie (c) 2021
Material sustinut de FitermanPharma. 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII